Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1989 tarihinde SSK'lı oldum. Şimdi memurum. Emeklilik şartlarım nelerdir?

efe09.71

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

1971 doğumluyum. 1989 sigorta başlangıcım var. 120 gün gibi.
1997 memurluk başlangıcım var. Hala memur olarak çalışıyorum. Bu durumda emeklilik başlangıç tarihim (erken emeklilikte) hangi tarih olur?

Hiç rapor başvurusu yapmadım.
Rapor başvurusu için nereye başvurmalıyım?

Sevgilerle.

Memurların emeklilikte sigorta başlangıç tarihlerinin bir önemi yok. Memurlar toplam hizmet sürelerine göre emekli olurlar.

Siz eğer memur olmadan önce %40 ve üzeri sakatlığınızın olduğunu belgeleyebilirseniz, (ssk+bağkur+askerlik boçlanması+ emekli sandığı primleri =) 5400 gün hizmet süresi ile emekliliği hak edersiniz.
Ama yok, memurluktan önce %40 ve üzerinde işgücü kaybınızın olduğunu bugün belgeleyemiyorsanız veya memur olduktan sonra bir nedenle %40 ve üzeri işgücü kaybı oluşmuşsa, bu durumda erken emeklilik talebinde bulunduğunuz tarihte kurum sevkiyle hastaneye gidip %40 ve üzeri rapor alarak ancak erken emekli olabileceksiniz. Emeklilik şartları da bu rapordaki orana bağlı olacak:
- % 50 ilâ % 59 arasında ise 5760 gün hizmet süresiyle
- % 40 ilâ % 49 arasında ise 6480 gün hizmet süresiyle

Oturan Boğa sağolasın.
AS hastası olduğumu yazmamışım.
Erken emeklilikte emekli maaş farkı normal emekliliğe göre fark eder mi ?
Sevgilerle.

Selamlar, bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Memurluktan istifa edip dışardan emekli keseneğini yatırsam rapor için sorun olur mu?

Memur (4c) değil de sigortalı çalışan (4a) statüsüne geçerseniz emeklilik şartlarınız değişir tabii ki.

Oturan Boğa sağolasın cevap için.
Yalnız demek istediğim memurluktan istifa edip emekli sandığı sağlık ve emekli keseneğini yatırırsam engelli raporu alabilir miyim?
Sigortaya geçersem emekli sandığından maddi kayıba uğrarım diye biliyorum.
Sağlıcakla.

O mevzuatı hiç bilmiyorum. Ama elbette memur statüsünde emekli olmanız çok daha avantajlıdır.

Üst Alt