Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990 giriş, 3430 Bağkur, 2050 de SGK ile ne zaman emekli olurum?

aykutoguz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb
ben 26/07/1990 ssk girişim var ssk günüm 3430 bağkur 2050 gün halen ssk lı olarak çalışıyorum ve %48 engelli raporum var 2 ay sonra günüm doluyo ama yaşı bekleyecekmiyim acaba engelli raporum işe yararmı ve adıma iş yeride var bilgi verirseniz şimdiden çok teşekkür ederim doğum tarihim 14/11/1971

aykutoguz,
Gün ay ve yıl olarak
ssk giriş çıkış tarihiniz?
Bağkur giriş çıkış tarihiniz?
%48 raporunuz ile kazanılmış bir vergi indirim hakkı var mı?

merhaba
ssk giriş 26/07/1990 ve şuan ssk lı olarak çalışıyorum
bağkur giriş 04/10/2000 çıkış 29/11/2013 arada giriş ve çıkışlar var toplam gün sayısı 2050
%48 raporum var ama vergi indirimim yok müracat ettim ama cevap olumsuz geldi
bu arada şuan vergi mükellefiyim

aykutoguz

2013'den sonra ssklı olarak 1261 gün prim varsa, emeklilik için ssk (4a)'ya tabi olursunuz. Defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi elde ederek erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.
Sakatlık indirimi elde edemezseniz erken emeklilik mümkün olmaz.

benim şu an 2 ay prim ödersem emekli günüm doluyor ama yaşa takılıyormuşum raporum işe yaramazmı acaba

Vergi indirimine başvurduğunuzda olumsuz yanıt aldığınızı söylüyorsunuz.

1. Raporunuzun tarihi nedir?
2. Ne amaçla rapor çıkartmıştınız?
3. Hangi hastalıklardan size %48 oran verilmişti?
4. Ne gerekçeyle vergi indiriminiz red oldu?

Bu konularda ayrıntılı bilgi verebilirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.

Geçmiş olsun :)

Son düzenleme:
vergi indirimi alamaz iseniz erken emekliliğiniz gerçekleşmez.

rapor tarihi 29/12/2015
vergi indirimi için çıkartmıştım
ortopedik rahatsızlık yani sol diz katlanmıyor diye red sebebi de çalışma gücüm %37 olarak geldi ankaradan itiraz etmedim sonuç alamazsın dediler acaba bu rapor emeklilikte yaş beklememe bari yardımı olurmu

o rapor %40 ve üzeri olmadığından sizi erken emekli etmez. ancak ötv indirimli araç almanıza sebep olabilir.

raporunuzda ötv indirimi ve araç kullanımı için bir ibare yazıyormu? çünkü ortopedik engellilerde (sağ sol el ayak kısıtlığı) ötv indirimi için rapor oranına bakılmaz.

Merhaba aykutoguz,

2015 yılından bu yana epey zaman geçmiş. Bence yeniden vergi indirimi amacıyla hastaneye rapor almak için başvurun. Geçen süre zarfında başka rahatsızlıklarınız ortaya çıktıysa (yüksek tansiyon, şeker, uyku apnesi vesaire) mutlaka bunları da bildirin muayeneniz sırasında. %37 az bir oran değil. Özgür beyin bahsettiği minumum %40 şartı yakalamanız çok da zor olmayabilir.

Geçmiş olsun :)

aldığım rapora nerden itiraz edicem ben anadolu yakasında sancaktepe de oturuyorum bana en yakın yeri bilen varmı acaba şimdiden teşekkür ederin.

aykutoguz

Oranı hastane düşük vermişse il sağlık müdürlüğüne itiraz edeceksiniz. Eğer hastane %40 ve üzeri vermiş ama sgk düşürmüşse, o zaman düşüren sigorta müdürlüğüne itiraz edeceksiniz

@aykutoguz
Merhaba Kadir bey,

%37 olan raporunuzu 2015'de almışsınız. Aradan uzun zaman geçmiş. Eski raporunuza itiraz etmeyin, yeniden sıfır işlem yapacak şekilde size en yakın engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye başvurun.

Son düzenleme:
teşekkür ederim
direk hastaneyemi gideyim yoksa il sağlık a gidiyim onlarmı sefk etsin

aykutoguz

Kadir bey, doğrudan yetkili bir hastaneye gidin, İl Sağlık Müdürlüğünü filan karıştırmayın. Hastaneye gittiğinizde de önceki raporunuzdan bahsetmeyin başvurunuz sırasında. Sistem üzerinden kendileri görüp sorarsa, yeni başvuru yapmak istediğinizi söyleyin. Aksi takdirde eski raporunuzdan bahsedip, itiraz için geldiğinizi söylemeyin. İşler olduğundan daha karmaşık hale gelebilir.

hastaneye gittmim daha önceki raporumu sistemden gördüler ve beni il sağlık müdürlüğüne itiraz etmem için yönlendirdiler ben yeni engelli yani vergi indirimi için rapor almak istediğimi söyledim olmaz itiraz edeceksin dediler

aykutoguz

Çok saçma, aradan neredeyse 3 yıl geçmiş. Sağık durumunuzda değişiklik olması, yeni hastalıklarınızın eklenmesi gibi sebeblerle hastaneye yeniden başvurmanız mümkün olmalı. Çoğu kişi aradan 6 ay geçtikten sonra yeni bir rapor için yeni bir yetkili hastaneye başvurabiliyor. Bunun örnekleri var forumda. Yönetmelikler buna izin veriyor. Bu sizin yasal hakkınız. Size neden izin vermediler anlayabilmiş değilim....

İlk raporu aldığınız hastaneye mi gittiniz acaba? Gerçi aynı hastane de olsa farketmez.....

hayır ilk rapor ümraniye devlet hast.şimdi gittiğim üsküdar devlet hast.

il sağlık müdürlüğüne gittim fsm hastanesindeki şubesine orada benim geriye dönük 4 adet raporumu gördüler hepsininde sürekli olduğuna şaşırdılar bu yüzden beni hakem heyetine sevk ettiler şimdi mesaj bekliyorum mesajdan sonra hakem heyetine görükecekmişim

@aykutoguz

Gözünüz aydın diyeyim o zaman. Yanlış hesap Bağdat'dan döner derler. Süreç sizi biraz yoracak. Hakem hastaneden gelen sonuç da farklı olursa, yanılmıyorsam, sizi bir hastaneye daha yollayacaklar. Oradan aldığınız sonuç ise kesin sonuç kabul edilecek.

Biraz yorulacaksınız ama inşaallah sonu arzu ettiğiniz gibi hayırlı olur.

Geçmiş olsun

Üst Alt