Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990 işe giriş ve 3300 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Erdal yener

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun aleyküm
İyi ve sağlıklı günler dilerim herkese.
Ben 09.12.1975 doğumluyum
Sigorta girişim 1990 yılı
3300 kadar prim günüm var.
Gırtlak kanseri ameliyatı geçirdim.
Ses telleti dahil her şeyi çıkarmışlar.
Ama konuşa bilmek için protez takmışlar.
Malulen emeklilik hakkım var mı ?
Ve ne yapmam lazım ?
Teşekkürler saygılar.

SGK Hastalık Listesi dosyasından ;

28. Diğer maddelerde maluliyet süresi belirtilmeyen ve “İyi diferansiye tiroid kanserleri ve derinin bazal hücreli kanseri” dışındaki tüm malign hastalıklar teşhis tarihinden itibaren 18 ay süresince malul kabul edilir ve bu süre sonunda hastalık durumuna göre maluliyet yönünden tekrar değerlendirilir.

Google'dan;

Kanser hastaları başvuruya dayanarak alınmış sağlık kurulu raporunun tarihinden itibaren 18 ay boyunca malul kabul edilmektedir. Bunun için maluliyet başvurusu tarihinden önce bir yıl içinde teşhis konulması gerekir.

Sağlık Kurulu Raporu alıp SGK'ya başvurduğunda 18 ay süre ile malulen emekli edileceğini ve sonrasında tekrar değerlendirileceğini düşünüyorum.

Erdal yener

SGK Hastalık Listesi'ne göre malulen emekliliği gerektiren durum şu şekilde tariflenmiş:

1. Tiroid bezi
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
a) Anaplastik (andiferansiye) karsinom
b) Anrezektabl ve bölgesel lenf nodlarını aşan metastazları bulunan ve radyoaktif iyot tedavisine cevap vermeyen progresif seyreden karsinom
c) Anrezektabl uzak metastazı bulunan medüller karsinom

Üst Alt