Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990 işe giriş ve 4000 pirim günü ile malülen mi erken emeklikle mi emekli olmalı?

Gsusa

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar.

Yine bir soru ile karşınızdayım.Bir arkadaşımın üzülerek 2 ay öncesi akciğer kanseri olduğunu öğrendik.Şu anda tedavisi devam etmekte.Sigorta başlangıcı 1990 ve prim gün sayısı 4000.Bu arkadaşım vergi indimi ile mi yoksa malulen emeklilik yoluyla mı emekli olması daha kolay olur.Malum 2 şekilde emeklilik için şartları yerine getireceğini düşünüyorum.Nereden başlayalım ve nasıl bir yol izleyelim deneyimlerinize ihtiyacımız var.Ayrıca maaş farkı oluşur mu iki yol arasında.

Gsusa

Raporunuz yok daha ortada ayrıca vergi indirimi var mı ? mulen mı vergi mı diye soruyorsun vergi indirimi ile olursa tekrar çalışabilir malulen oldgunda çalışamaz derseki ben malul maaşıyla gecinirim.ki belirtilen oranı alirsa kendi bilir istedigi gibi olabilir

samedo99
Evet raporu yok henüz.Ancak kısa bir araştırma yaptım yeterli oranı alır.Kurum sevki isteyerek sürece başlayalım mı?Zaten bu saatten sonra çalışabileceğini sanmıyorum.

Gsusa

Başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık olduğunda malulen emekli maaşı %10 fazla olur. Bu yoksa, erken Yaşlılık emekliliği daha iyidir. Emekli maaşı alırken çalışmak mümkündür zira Yaşlılık emekliliğinde. Vergi indirim hakkı elde edip erken Yaşlılık emekliliği için SGK'ya gitmeli.

Üst Alt