Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990 SGK girişim, 2910 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

mkutman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle tüm arkadaşlara selam ederim. Benim de emeklilik süreci başımı ağrıtıyor,

2 yıl öncesi trafik kazası sonrası sakat kaldım. Bu zaman içerisinde 4 ameliyat oldum.S akatlığım ortapedik işitme kaybı ve prostat hastalığı.
Girmiş olduğum malulen emeklilik için iş gücü kaybı oranım var. Buna rağmen red cevabına istinaden yüksek sağlık kuruluna itiraz ettim sonuç muamma.
SİGORTA GİRİŞİM 1990
Sigorta ödenmiş prim sayısı 2910 gün ...
1993 de , 19 ay Askerlik yaptım.
Özürlülük haklarından faydanlanmak için sadece bu üç hastalıktan heyete girdim. Kas iskelet sistemi % 24, işitme engeli 0, prostat hastalığı olarak sonuç süreklidir R rapor aldım.

Malulen emekli olamasam da, hangi şartlarda nasıl emekli olabilirim.

Bülent bey sesime ses olursanız sevinirim.Saygılarımla

Mustafa bey, rapor oranlarınız hatalı çıkmış mesajınızda. Rica etsem % işaretinden sonra bir boşluk bırakıp oranı o şekilde yazar mısınız?

Bülent bey yazım hatası oluşmuş.Ben 2011 yılında trafik kazası sonrası sakat kaldım.Malulen emeklilik için girdiğim rapor % 72 iş gücü var. psikyatri % 40 Ortapedi % 24 işitme kaybı % 30 üroloji % 10 toplamda yazılı olan.Özürlü raporu için % 52 sürekli rapor aldım.Bu duruma göre hangi şartlarda emekli olabilirim.1990 sgk girişim 2910 ödenmiş prim günüm var.19 ay 1993-1994 yılları arasında askerlik yaptım.Bu kriterlere göre nasıl yol çizebilirim.Saygılarımla.

Mustafa bey, Halen çalışıyor iseniz vergi indirim hakkı alarak erken emekli olabilirsiniz nasıl bir yol izleyeceksiniz. İlk olarak iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin maliye mükellef hizmetler birimine vergi indirimi hakkı için müracaat edeceksiniz. 52% raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz prim ödemenizi 3600 güne tamamlamanız gerekli, Askerlik borçlanması yaparak prim gün sayısı kazanabilirsiniz. 19 ay askerlik borçlanması size 570 gün kazandırır. 2910+570 : 3480 yapar eksik kalan 120 günü de zaten çalışıyorsunuz 4 ay içerisinde ödenir.

Bu süre zarfında da zaten vergi indirim hakkınız gelir.

Öncelikle konuya değindiğiniz için sizlere teşekkür ederim.Şu an çalışmıyorum,fakat işkur engelli statüsünde kayıt yaptırdım...Uygun iş konumuna göre müracaat edecem.Benim sorunum 3600 iş günü ile erken emeklilik özür durumunun, işe başlamadan önceki durumu söz konusumudur,yoksa sigorta girişinden sonra olan özürlü raporuna.Bu iki şıktan hangisi geçerlidir...Yada farketmez diyebilirmisiniz,doğrusu nedir.

İlk sigorta girişinizden sonra ödenen tüm primler emeklilik hesabında kullanılır. Kişi çalışma hayatının istediği evresinde vergi indirimi müracaatı yapabilir. Yani hiç bir sıkıntı yok prim ödemenizi 3600 güne tamamlamak ve vergi indirim hakkı almanız olacak..

Gerçekten bu konuda çok şüpheli davranıyordum.Şimdi gönül rahatlıyla hareket edebilirim.Malulen emeklilik için sıkıntılı bir süreçti,hala evrak takibinden bıktım her gün aynı şey.Adamlar evrağınızı adresinize gönderdik diyorlar nisandan bu yana daha gelecek.Kendimiz binbir rica şef çıktı olarak elimize tutuşturdu.Beni emekli etmemek için resmen haçlı seferlerine çıktılar.Sanki kendi cebinden çıkıyor bu paralar,bilmedikleri şa varki?bizim vergilerimizle o koltukta oturuyorlar.sgk iflas eden firmalardan hiç farkı yok.

Sevgili Bülent bey...

yapmış olduğum malulen emeklilikte son virajı geçerken bu sefer yüksek sağlık kuruluna takıldık aşağıya düştük. hak aramak suç olduğunu bilmiyordum, bu ülkede kendi vatandaşını hiçe sayan bir demokrasi olamaz. beni 8 ay öncesi girdiğim sağlık krluna benden istediği % 60 işgücü ben % 72 işgücü veriyorum, bu da onu tatmin etmiyor. bu raporu geçersiz sayıyor... hak hukuk adelet tamamen düzmece.

şimdi yapacak olan şey mahkeme yolu derken, avukatıma sorduğumda mahkemeyi kazanamazsan karşı tarafa 2 ,3 bin tl kadar tazminat ödersin diyor.
şimdi herşeyden vazgeçtim,işkura kayıt yaptırdım bir iş bulup çalışacam. 2 yıldır evinde dolabında yiyecek olmayan bir insanın herhalde çöpten yemek artğı ile yaşantısını sürdüremeyeceği ortadadır. % 52 sürekli raporum var ama vergi indirimi alabilir miyim orası da meçhul diye bakıyorum. engelliye engel çıkaran düzene onların da düzeni yıkılsın diyorum.

% 30 kbb. % 24 kas iskelet sistemi, % 10 prostat hastalığı ile sürekli raporum var. Vergi indirimi almam mümkün görünür mü acaba.

Kafam kazan gibi oldu 2 yıldır yaşadığım zorluklara rağmen,yaşıyoruz ki şükretmekten başka çaremiz yok.

Bir konu hakkında bilgilerinize sığınıyorum.Trafik kazası sonrası karşı taraf tamamiyle suçlu. Ben trafik sigortasından avukat hem davama bakerken tazminat isteminde, bana sözleşme imzaladık burda konuşmamız şöyle idi. 200,000tl alırsam yirmisini ben alırım diye ifadede bulundu burda kelime oyunu kullanarak, benden % 20 ifadesi kullanmadı. benden 50000tl den 10000 tl sini cebine indirdi. sonuç ben % 20 anlaştık deyip konuyu değiştirdi.
Avukat bugüne kadar bilmediği işleri başkasından bilgi alıyor,ona göre hareket ediyor.Ben ona istediği herşeyi kendim temin ettim.O sadece evrakları postaladı birkaç tlf görüşmesi ile takibini yapıyordu. Hakketmediği ücreti alıyor.
Ben bu avukatı değiştirmek istiyorum,ne yapabilirim.Benim acılarımın ortağı olmayan insanlar, paramın leşi olmaktan kaçınmıyorlar.BU zihniyeti taşıyanları ALLAH a havele ediyorum.

Malulen emekliliği zorlamak, bilmiyorum, çok riskli görünüyor bana. SGK'yı da mahkemeyi de ikna etmek çok çok zor. Sonunda cepten bir sürü para çıkarsa, yazık olur...

Vergi indirim hakkı alığ ona istinaden erken Yaşlılık emekliliği için prim tamamlayın yıllar içinde...

2008_oncesi.PNG

Tazminata dair hiç bir bilgim yok maalesef. Avukat konusunda ise, aman aman aman! İyileri tenzih ederim ama, ben de kazık yemiş biri olarak haklarında olumlu bir şey söyleyemem maalesef. Başka, bu sefer güvenilir bir avukat bulup varolan avukatı azletmenin yolunuona sorun bence...

Bülent bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Vermiş olduğunuz tlf no yu arayıp bu sorunu onunlada görüşeyim.Belki hayal kırıklığı yaşamadan bu meseleleri çözüme kavuştururuz inşallah.Saygılarımla

malulen emeklilik

Sevgili Bülent bey.Malulen emeklilik için daha önce başvurmuştum.Şimdi yeni bir yasa çıkmış,tekrar müracaat etsem farkeden birşey olurmu. Bazı hastalıklar eklenmiş,benim % 72 işgücü kaybı olarak sgk red cevabı vermişti.Bende organik mental bozukluğu kısmen düzelen % 40 oranında.Bu guruptaki rahatsızlıklar 1 yıl sonra muayene gerektirir diyor.Buna istinaden Yeni yasadaki stres bozukluğu,obsesif-kompulsif bozukluklar.Aynı grup içerisinde bulunmakta hepsi yasa içerisindemidir.Tekrar şansım var olabilirmi.Saygılarımla

Üst Alt