Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990 sigorta başlangıcı, %65 raporla ne zaman emekli olabilirim?

mayruk

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba ben ne zaman emekli olabileceğimi öğrendim ama bazı kanunlar değişince beni kafamı karışdırdı.
ssk başlangıç: 1990 mayıs
prim:asgari ücretten yatırılıyor en son yatan prim temmuza ait 950.00
prim ödeme gün toplam sayısı: 3.167
prim ödenen toplam kazanç: 50.976.02
sakatlık raporu: %65 göz (işitme proplemim vardı kurul kabul etmedi aslında ağır duyuyom işitme cihazı kullanıyorum)

şu an halen çalışmaktayım 3 sene önce vergi indirimli ile özürlü statünde çalışmaktayım yukardaki bilgilere göre şimdiden emekli olabilir miyim
yani malulen mi erken emekllik mi oluyor şimdiden emekliği başvurcam maaş düşer mi yoksa 3600 prin sayısı bitircem mi erken emekli olayım bu sefer kaç lira maaş yaparlar. çok merak ediyorum ya.

15 yıl 3600 güne tabisiniz emekli olmak için prim sürenizi 3600 güne tamamlayıp emekli olabilirsiniz......
Tabiki vergi ind. hakkı almış olmanız lazım.....

peki bunları biliyorum 3600 beklemeden malulen olamammı yani yüzde65 olduğuma göre malulen emeklilik olabilirmiyim şimdiden.sahi malulen,erken emeklilik farkı nedir.

Malulen emekli olabilmen için sağlam iken sigortalı olup sonradan engelli olman gerekli engelli baslayıp malulen olamazsın.

anlaşıldı bilgi için sağol ben ilk sigortalı olduğumda normaldim 1990 ssk başlamışım 4 senedir özürlü statündeyim.yani anlaşılan malulen emekli olabilirim doğrumu anlamışım malulen emekli olmak,3600 primi tamamlama bekleyip erken emekliği olmak fark ediyormu maaş durumu.saygılar.

Maluliyet cetveli'ne göre görmeyle ilgili işgücü kaybınız malulen emekliliğinizi gerektiriyor ise, ilk sigortalı olduğunuzda maluliyeti gerektirecek derecede işgücünüzün olmadığını raporla belgeleyebiliyorsanız, evet, malulen emekli olabilirsiniz.
Kuruma malulen emeklilik için başvurursunuz, sizi hastaneye sevk ederler. Hastane raporu kuruma gönderiri, kurum bölge sağlık kuruluna. Kurul maluliyet cetveli'ne göre değerlendirir, maluliyet derecesinde işgücü kaybı varsa emekliliği onaylar.

Malulen emekli olursanız maaşınızda bir azalma olmaz. Hatta 3600 güne tamamlamak için çalışmak zorunda kalmamanızdan dolayı, o sürede geçecek aylarda emekli aylığı alacağınızı düşünürsek, avantajlı bile olursunuz diye tahmin ediyorum.

Maluliyet cetveli'ne göre bana uygun yokmuş yani bende göz(fundus Plavimakulatus) hastalığım var Maluliyet cetvelinde baktım yokmuş demekki malulen olmaz bana doğrumu anlamışım.en iyisi 3600 primi tamamlamak o zaman ne emeklisi oluyor yani erken emeklimi malul emeklimi oluyor.
Bu arada bilgi için teşekkürler.saygılar

3600 günü tamamlayıp ve vergi ind. hakkı alıp emekli olursanız ERKEN EMEKLİ olmuş olursunuz...

Yaşlılık emekli başvurusu

merhaba bugün unkabanına yaşlılık emeklilik başvurusunu yaptım 15 yıl,3600gün 2 derece ile vergindirimli belgeleriyle başvumuşum sonra bana tahsis nosu kağıtı verdiler adresinize gelecek diyoo.....demekki emekli oldum oluyor değilmi. sonra sorun çıkmaz değilmi.yani emekkli oldummu diye ınanmakla zorluk çekiyorum:)saygılar

Üst Alt