Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990 sigorta girişi ve %49 rapor oranı ile emeklilik şartlarım nedir?

Ömer279

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kolay gelsin siteye yeni üye oldum. 15.12.1990’dan itibaren 1257 gün SGK 4/a çalışmışlığım mevcut. 1996-1998 yılları arasındaki 1.5 yıl askerlik borçlanmamı yatırdım. 25.11.1998 4/c memur olarak atamam yapıldı. Bu sürede rahatsızlığım olmadı. 2019 da hipertansiyon ve anjiyo oldum. Kalp kapak hastalığım ve ritim bozukluğu rahatsızlığım mevcut. Ayrıca tip2 diabet hastasıyım.08.04.2021 de %49 oranında 2 yıl süreli (ancak kontrol yazmıyor) engelli raporu aldım.raporda süreğen kronik yazıyor. Vergi indirimi için başvuru yapacağım ve erken emeklilikten faydalanmak istiyorum. Bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürler. Yardımcı olursanız sevinirim...emekli olabilirmiyim.

Ömer279

98'den bu yana 4c'li memur iseniz zaten emeklilik ile vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Doğrudan 5510 geçici 4. maddesine* istinaden erken Yaşlılık emekliliği için kurumunuza başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk ederler. %40 ve üzeri rapor alırsanız emekliliğiniz onaylanır.
Eğer sevk etmezlerse, mümkünse üniversite hastanesinden engelli sağlık kurulu raporu alın. O raporla başvurun. Emekliliğiniz onaylanacaktır.

*
"a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,"
gün hizmet süresi ile emekli olurlar

OturanBoğa bende yeni rapor alacağım bahsettiğiniz engelli raporu yetişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu degil mi raporun süresiz olmasını nasıl talep ediyorum.Ayrıca devlet hastanesi olarak şehir hastanesinden alsam yeterli olur mu

emeklilik

OturanBoğa

hocam raporum yeni ve vergi indirim yazısı (nisan 2021) geldi.2 yıl sonra kontrol yazıyor.Sizin bahsettiğiniz prim günü bende yaklaşık 9800 civarı.Temmuz 2021 de emeklilik için başvurmak istiyorum.Ankara daki emekli sandığına görüş yazısı yazılacakmış olumsuz birşey gelme olasılığı varmıdır yada Hastanenin raporunu kabul etmeme gibi bir olay olabilirmi.

selda can

Evet, engelli raporu bir tanedir zaten. Süre konusunda özel bir talep olamıyor.

Ömer279
Bir sorun olmayacaktır...

Üst Alt