Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990 sigorta girişim. % 46 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

cedid

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 1 mayıs 1990 da ssk girişim var. toplam 3860 gün prim günüm var ve hastaneden yeni aldığım % 46 özürlü raporum var ve şuan çalışmıyorum.
1-emeklilik için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
2-emeklilik ikramiyesi alabiliyormuyuz.alıyorsak ne kadar?
3-(asgari ücret kabul etsek) ne kadar emekli maaşı alırım?

1-Erken emekli olmak istiyor iseniz vergi indirim hakkı almalsınız.Halen ssk lı bir işte çalışıyor ise iş yerinden çalıştığına dair belge alarak vergi dairesi ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edin.
a-Rapor aslı
b-iş yeridne çalştığınıza dair belge
c-Dilekçe (Kurumda matbu)
d-Kimlik fotokopisi ve aslı
2-Evet alabilirsiniz iş yerinizden.
3-En düşük emekli maaşı 900tl civarı
Vergi indirim hakkı kazanır kazanmaz SGK ya emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.

bence sizin emekliliginiz coktan gelmis :))

teşekkür ederim sayın officer. Ancak ben şuan çalışmıyorum ve bunu eklemeyi unutmuşum yukarıda.. Buna binaen izleyeceğim yol nasıl olmalı ne kadar çalışmalıyım ve ikramiye alımı işyerinden mi yoksa sgk dan mı olacak ? aydınlatırsanız sevinirim

Çalışmadığınıza göre ikramiye ve kıdem tazminatı alamazsınız. Bu kadar prim süresini hangi iş yerinde çalışarak yaptıysanız o iş yerinden alacaktınız.
Çalışmadığınıza göre bir iş yerinde 1 ay kadar ssk lı olarak çalışan olun ve vergi dairesine vergi indirim hakkı için müracaat edin.
iş yerinden çalıştığına dair belge alarak vergi dairesi ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edin.
a-Rapor aslı
b-iş yeridne çalştığınıza dair belge
c-Dilekçe (Kurumda matbu)
d-Kimlik fotokopisi ve aslı

Üst Alt