Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990 sigorta girişim var. En erken ne zaman emekli olabilirim?

burak0909

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ayak çürümesi sebebiyle ameliyat olduğum ayağımda 3lü platin var malulen emeklilik başvurusu yaptım %60 engelli raporum olmadığı için red kararı aldım.. %40 ile %59 arası engelli raporuyla emekli olabilir miyim? Engelli raporumun % kaç olduğunu nasıl ve nereden öğrenebilirim.. Sgk girişim 1990 yılı günüm dolmaktadır bunun etkisi var mıdır?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine engelli raporu almak için başvuru yapın. % 40-59 arası alırsanız bu raporla birlikte işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, çalıştığınızın işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine vergi indirimi almak için verin. Ankara'ya gönderilir 2-3 ay içerisinde sonucu gelir. Daha sonra 15 yıl 3600 gününüz tamamsa emekli edilirsiniz. ( ssk'dan emekli olacağınızı varsayarak yazdım)

Sskdan emekli olabilir yazisi aldigim anda isi birakmak zorunda kalirmiyim.Bu yaziyi alip biraz beklemek istiyorum.cunku hizmet dokumumde bir yanlislik var.o yanlisligi hizli duzelttirmek icin .
KKELEBEKK

Hayır,ayrılmak zorunda değilsiniz. Belgeyi alıp emekliliği garantiledikten sonra istediğiniz zaman ayrılıp emekliliğe başvurabilirsiniz.

Üst Alt