Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990 sigorta girişim vardı. MEB'e atandım. Emeklilik durumum nasıl olacak?

chelıx

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
5
selamlar..1990 yılında sipgorta girişim mevcut. 2007 yılında vergi indirim belgesi aldım.. 2010 yılında özel ssk 15 yıl 3600 gün ile emekli hakkım vardı ancak meb e memur staüsünde atandım.. ekim ayı itibariyle 15 yılımı doldurdum.. kendi hesabıma göre şu anda emeklilik hakkım var gibi görünsede sizin fikriniz ve bilginiz nedir ?

chelıx

Emeklilik zamanı geldiğinde %40-49 arası rapor alırsan, (ay/1990 +) 18 yıl sigortalılık süresi xxx primle emekliliği hal edeceksin.

2008_sonrasi.PNG

Selamlar.. 1972 doğumluyum. 1990 yılı özel sektör SSK başlangıcım var. 2009 yılında Engelli Vergi İndirimi Hakkından yararlanmak için aldığım rapor onaylandı. Eylül 2010 da Engelli Mevzuatına göre Milli Eğitime Memur olarak atamam yapıldı.. şua anda SGK 4-A da 3135 günüm 4-C de 2255 günüm toplamda 5390 hizmet günüm mevcut.. Engelli erken emeklilik hakkı için şartlarımı ve ne zaman emekli olabileceğimi öğrenmek istiyorum.. gereğini saygılarımla arz ederim.

bimer cevap
Cevaplar:
[FONT=Cuprum]Kurumumuzca şahıs sicilleri tutulmamakta ve iştirakçilerimizin hizmet, intibak (derece-kademe ve ekgösterge), istifa, nakil, ücretsiz izin ve borçlanma gibi bilgi ve belgeleri Özlük Dosyalarında muhafaza edilerek, emeklilik aşamasında Kurumumuza gönderilmektedir.[/FONT][FONT=Cuprum]Bu nedenle, halen ne kadar hizmetiniz bulunduğu, hangi yaş sınırına tabi olduğunuz, ne zaman ve nasıl emekliye ayrılabileceğiniz hususlarında, görev yaptığınız Kurum Personel Birimine müracaat etmeniz gerekmektedir.[/FONT]

@OturanBoğa teşekkür ederim.

Kurumuma resmi yazı ile emeklilik şartlarımı sormuştum.. gelen cevap yazısında..
"16 yıl şartına tabisiniz.. emeklilik dilekçesi ve maluliyet raporunuzu önderdiğiniz ve Maluliyetıniz SGK tarafından onaylandığı takdirde emekli olabilirsiniz " yazıyor..

4a+4c memur emekliliği

Değerli arkadaşlar.Sanırım ilk defa sigortalılık 4A ssk olup sonradan 4C memur olarak Emekli olacaklardan biriyim.. Örnek teşkil etmesi bakımından emeklilik sürecini paylaşmak istiyorum..

Doğum Tarihi 1972 Rapor Oranı %57 Rapor tarihi 2009
İlk SSK Giriş 1990 Özel sektör çıkış Ağustos 2010
Memuriyet Başlangıç Eylül 2010 Çıkış Nisan 2017 (süreç devam ediyor)
SGK Hitap tarafıma gelen yazı şöyle..

EMEKLİLİKTE 16 SİGORTALILIK YILINA TABİDİR.MALULİYET DURUMUNUN SGK TARAFINDAN ONAYLANMASI HALİNDE EMEKLİ OLABİLİR.

ssk Özel 8 yıl 8 ay 15 gün
4-C kamu 6 yıl 6 ay 15 gün
askerlik 18 ay intibakta değerlendirildi.
Kıdem aylığı hizmeti 8 yıl
kazanılmış hak aylığı süresi 8 yıl
emekli keseneği esas aylığı süresi 16 yıl 9 ay...

süreç ve gelişmeleri bu sayfaya yazarım..

benin 1990 ssk girişim var 2009 yılında alınmış rapor ve vergiindirimi sonrasu 2010 memuriyete geçiş.. şubatta erken emeklilik istedim kurulda malulen görüşmüşler ve tekrar rapor istediler bende şimdilik askıya aldım emeklliyılıği.. üstelik 5510 sayılı kanuna tabiyiz maaş yarıya düşecek.. 2008 sonrası memur ve işçi olmak tam kaos.

Üst Alt