Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1990'dan bu yana memurum. %40 raporum ile erken emekli olabilir miyim?

ömer ali kara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
01. 10. 1969 doğumluyum. 26. 11. 1990 da memuriyete başladım. 25. 08. 2016 tarihinde yüzde kırk engelli raporu aldım. koah hastasıyım. erken emekli olabilirmiyim

Merhaba,

Benim babam 2004 yılında normal emekli oldu. 3-4 ay önce engelli raporu aldı. %40 koah + Pectis carinatum (Göğüs kafesinde şekil bozukluğu) Sizde alırsınız ama % kaç olur bilinmez. Başka rahatsızlıklarınız varsa şansınız olabilir. Babam %22'de işitme kaybından almıştı.

ömer ali kara,
Ancak göreve başladıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılanlar için ise en az 6480,

Emeklilik için Kurumunuza müracaat ediniz, Kurumunuzun istediği belgeleri teslim ediniz emekli olursunuz.

Üst Alt