Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1991 Bağkur girişim, %49 raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

furka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 1991 den bağkurluyum 21 sene doldu malulen emeklilik için yüzde 49 rapor aldık sgk ya gönderdik olumsuz cevap geldi ve yüzde 60 olması gerekiyormuş bende crohn ve ankilozon sipondilit ve diabet hastasıyım bu yüzden çalışamıyorum bana yardımçı olursanız sevinirim.

primini belirtmemişsin büyük bir ihtimalle prim yeterli değildir

açışmş konulardan bakarsanız bulursunuz

malulen emeklilik

ben 7500 iş günüm pirim ödedim

Crohn ve ankilozon sipondilit için yüzde kaç oran verilmişti size?

Ben tüm hastalıklarından ayrı ayrı yüzde kaç aldığını soruyorum..

crohn 25 diabet 20 ankilozon 6 tansiyon 10

benim yazılarımı takip et yardımcı olacaktır sanırım ben epey uğraştım

Furka yeniden sgk ya git ve 5510/28. maddeden muraacat et bu yasa ile erken emeklilik hakkından yararlanmak istediğini belirt benim veya cem beyin konu başlıklarımızdan uğraşılarımızı takip edin size bayağı yol gösterecektir

furka,
% 49 rapor oranı ile malulen emekli olmak imkansız siz kuruma 5510/28 sayılı kanundan faydalanarak engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olma talebinde bulunun şu dilekçeyi kullanabilirsiniz.

officer' Alıntı:
BAĞ-KUR SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE
............

..../.../1991
tarihinde başlayan Bağ-Kur'luluğum bulunmaktadır.
5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince sigortalılığa esas faaliyete son verdiğimi bildirir; 5510/28. madde ile bu maddenin uygulamasına dair sgk Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan B.13.2.sgk.0.11.00.02 / 784243 Sayı ve 18.11.2008 tarihli "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Tahsis Mevzuatına İlişkin Hükümleri" konulu genelgesi ve sevk işlemlerine dair tüm detaylar düzenleyen 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.sgk.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge gereğince sakatlık sonucu meydana gelen işgücü kaybımdan dolayı emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini arz ve talep ederim..
AD SOYAD
İMZA

Şu tablodan ne zaman emekli olacaksınız bakabilirsiniz..
bagkur.PNG

sizin dilekçeyi bağkura götürdüm biz bunu bilmiyoruz araştıralım dediler

İlker'İn verdiği dilekçedeki genelgeler eskidi. Artık aşağıdaki genelge temel alınıyor: 2011 /58 sayılı genelge

Genelgenin ilgili kısmını aşağıya kopyaladım. Bunun bir çıktısını alın ve sigorta müdürlüğüne giderek "benim emeklilik işlemimi 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre aşağıdaki genelgedeki talimatlar çerçevesinde gerçekleştirin" dyeceksiniz....

2.2.1.2. Çalışma gücündeki kayıp oranı % 60 dan az olanlar
Çalışma gücü kayıp oranlarının % 60 ın altında olması nedeniyle malul sayılmayan sigortalılardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce veya sonra çalışma gücü kayıp oranının % 60 ın altında olduğu tespit edilenlere, Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrasında yine belirli bir sigortalılık süresi ve prim gün sayısı koşullarını yerine getirmeleri halinde yaşlılık sigortasından aylık bağlanması öngörülmüştür.
Buna göre; Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi bünyesindeki Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ila % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla herhangi bir yaş şartı aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanacaktır.

Bu fıkra gereğince Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi bünyesindeki Sağlık Kurulunca düzenlenen raporlarda oranın % 59 ve daha üzerinde belirlendiği durumlarda da aylığa hak kazanma şartları ve oranı Kanunun 28/5-(a) bendi hükümlerine göre belirlenecektir.

4/1-(a) sigortalıları için ilk defa 2008/Ekim ayı başında sigortalı olanlardan Kanunun geçici 6 ncı maddesinin yedinci fıkrasının (d) bendinde 4320 gün, (e) bendinde de 4680 gün için kademelendirme öngörülmüş olup, 4/1-(b) sigortalıları için ise Kanunun yürürlük tarihinden sonra talepte bulunanlara, koşulların yerine gelmesi halinde aylık bağlanacaktır.
Ancak, Kanunun yürürlük tarihinden önce sigortalı olup, sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlandığını gerek Kanunun yürürlük tarihinden önce gerekse Kanunun yürürlük tarihinden sonra tespit ettiren 4/1-(a) sigortalılarının sakatlık derecelerine göre aylığa hak kazanma koşulları 506 sayılı Kanunda olduğu şekliyle korunmuştur.

ilker bey birde işyerimi kapatmak zorundamıyım

bülent bey teşekkür ederim pazartesi bağkura gidecem bakalım ne diyecekler işyerini fes mi etmem lazım saygılar

Kapatmıyorsunuz da, kapatacağınızı beyan ediyorsunuz sanırım (bu konuda pratik bir bilgim yok maalesef). Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek işyerinizi açık tutacağınızı beyan ederseniz, memurlar prosedürü ona göre işletir sanırım.

teşekkür ederim bülent bey

birde ben yeni rapor almak istiyorum fakülte hastanesinden eski raporu kabul etmezlerse crohn diabet ankilozon sıpondolit tansiyon hastasıyım ne rapor verirler acaba eskiraporum düşermi yoksa daha yüksek rapor alırmıyım saygılar

% 40 ve üzeri rapor işinizi görecek. Yeniden rapor süreciniz olursa, evet, tüm rahatsızlıklarınızı belirtin tabii.

yaşlılık aylığıyla malulen emeklilik aylığı arasında maaş farkı varmı 7700prim gün sayım 5510 kanun 28 maddeden

7700prim gün sayım var 5510 kanun 28 maddeden yararlanarak emekli olmak istiyorum.malulen aylıgıyla yaşlılık aylıgı arasında maaş farkı varmı.

En erken hangi statüde emekli olunabiliyorsa, o statüde emekli olmak en avantajlısıdır.

Aralarında anlamlı bir maaş farkı olmaz

furka malul aylıgı ıle yaslılık aylıgının arasında fark olmaz bırı engelınden dolayı malul aylıgı alır oburu gene engelınden dolayı ama vucudunun 3/2 sını kaybetmedıgı ıcın normal statudekı gıbı kabul gorup yaslılık aylıgına baglanır bu maasa baglananlar 25 tam yıl calısmıs gıbı sayılır sgk da bır cogu malulen yada yaslılık aylıgı baglanırsa DUSUK OLUR DIYE ENDISE EDIYOR PRIMLER 3 BOYUTLU DEGERLENDIRILDIGI ICIN EMEKLILIKDE FARKLILIK CIKIYOR MILLET UYANMASIN DIYE DEVLET YUKSEK OLANLARI DUZELTICEZ DIYOR AMA YAPAMAZ

Üst Alt