Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1991 Bağkur girişim ve %48 raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

crottif_speed

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
03.01.1968 doğumluyum bağkura girişim 29.05.1991 toplam prim gün sayım 6974 ve 11.02.2012 tarihinden itibaren sigortalılığım devam etmektedir, devlet hastanesinden almış olduğum % 48 oranında raporum var, rapor vergi dairesi tarafından onaylandı.size sormak istediğim şu
* ben bi bağkurdan mı yoksa siğortadan mı bu şartlar altında emekli olabilirmiyim
* 2 gün önce gittigimde bağkura adam biz üniversite hastanelerinden istiyoruz dedi doğrumudur. ve benim bu şartlarda emekli olmayacağımı söyledi.
* benim almış olduğum devlet hastanesinden rapor hiç bi işe yaramaz mı
* bu şartlar altında nasıl emekli olabilirim.
LÜTFEN YARDIMCI OLUN...

* ssk dan emekli olmak istiyor iseniz 11.02.2012 tarihinden itibaren 3,5 yıl (1262 gün) ssk primi ödemeniz gerekli, Bağkurdan müracaatınız sonucunda hemen emekli olabilirsiniz.
*Kurum üniversite hastanesini uygun görmüş ise oraya sevk edilirsiniz.
*Sizin almış olduğunuz rapor emeklilikte kullanılamaz emeklilik müracaatların da kurum sevki şarttır.
*Bu şartlar altında en erken bağ-kur dan emekli olursunuz.Bağ-kur a 5510/28 kanunundan faydalanarak emekli olma talebinde bulunun ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk alın. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir konu ise bağ-kur sizi malulen emekli olmaya sevk eder ama siz bunu kabul etmeyin ben 50% rapor ile malulen emekli olamam beni 5510/28 kanuna göre sevk edin demeniz yeterli....
Şu tablo işinizi görür her halde,

bagkur.PNG

ilker bey sagolun eğer ben sigortadan almak istersem devlet hastanesinden aldığım rapor geçerlimidir.

Sigortadan emekli olmanız için vergi indirim hakkı almanız gerekli bunun için ise çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak maliye mükellef hizmetler birimine müracaat etmeniz olacak. Elinizdeki raporun tarihi 16 Aralık 2010 tarihinden önce ise yeni rapor almak için rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edilirsiniz, anılan tarihin sonrası ise büyük ihtimal kabul edilir.
Ve yine ssk dan emekli olabilmeniz için 11.02.2012 tarihinden itibaren 3,5 yıl (1262 gün) ssk primi ödemeniz gerekli.....

Üst Alt