01.07.1974 doğumluyum,17.09.1991 tarihinde SSK'lı olarak işe başladım.21 yıla yakın bir süredir çalışıyorum ve 7343 prim günümmevcuttur.2002 ile 2012 yılları arasında,(2002 yılında göz ve bağırsak,2005 yılında tekrar bağırsak,2008 yılında sağ ayaktan ameliyat yine 2008 yılında sol ayaktan ameliyat, Ocak 2012' de ise bel fıtığı ameliyatı oldum.Bunların haricinde mevcut rahatsızlıklarım, ameliyatlarıma rağmen her iki ayağımda da sürekli olarak ağrı, sağ ve sol el içlerinde sürekli olarak ağrı, sol ve sağ diz kapaklarında sürekli olarak ağrı,damar yetmezliği, sürekli olarak ayaklarda ve bacaklarda şişkinlikler, boyun da fıtık, belde 3 fıtık, sırt ağrıları,her iki kolumda da uyuşma ve ağrıyaşamaktayım. Ocak 2012' de bel amaliyatı olmama rağmen ameliyat sonrası sinirlerde oluşan hasar nedeniyle sağ bacakta sürekli olarak ağrı, uyuşma, karıncalanma ve üşüme olmakta.Ayağa çok zor kalkıyor, zor yürüyorum. Vücudumun her noktasında sürekli ağrılar var. En basit işlerimi bile gerçeşleştiremiyorum. Doktor raporu 2 ay daha uzattı ama ameliyat esnasında sinirlerde hasar oluşmuş olması(EMG sonucuna göre) sebebi ile bir kez daha ameliyat olabileceğimi söyledi. Ama ağrı azalmasına garanti veremiyor, önceden de çok ağrı çekiyordum, ameliyattan sonra ağrılarım tavan yaptı.
Yaş haddinden dolayı 2022'de emekli olabiliyorum, ama bu şartlarda bu tarihe kadar nasıl çalışırım?
Öğrenmek istediğim sağlık nedenlerimden dolayı Malülen ya da Erken Emekli olabilirmiyim? Şartları nelerdir? Sağlık Raporu nereden ve nasıl alınır? İzlemem gereken yolları bildirirseniz sevinirim. Çok zor durumdayım.Teşekkürler.
Yaş haddinden dolayı 2022'de emekli olabiliyorum, ama bu şartlarda bu tarihe kadar nasıl çalışırım?
Öğrenmek istediğim sağlık nedenlerimden dolayı Malülen ya da Erken Emekli olabilirmiyim? Şartları nelerdir? Sağlık Raporu nereden ve nasıl alınır? İzlemem gereken yolları bildirirseniz sevinirim. Çok zor durumdayım.Teşekkürler.