Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1991 SGK girişim, 7343 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

YASYAS7474

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
01.07.1974 doğumluyum,17.09.1991 tarihinde SSK'lı olarak işe başladım.21 yıla yakın bir süredir çalışıyorum ve 7343 prim günümmevcuttur.2002 ile 2012 yılları arasında,(2002 yılında göz ve bağırsak,2005 yılında tekrar bağırsak,2008 yılında sağ ayaktan ameliyat yine 2008 yılında sol ayaktan ameliyat, Ocak 2012' de ise bel fıtığı ameliyatı oldum.Bunların haricinde mevcut rahatsızlıklarım, ameliyatlarıma rağmen her iki ayağımda da sürekli olarak ağrı, sağ ve sol el içlerinde sürekli olarak ağrı, sol ve sağ diz kapaklarında sürekli olarak ağrı,damar yetmezliği, sürekli olarak ayaklarda ve bacaklarda şişkinlikler, boyun da fıtık, belde 3 fıtık, sırt ağrıları,her iki kolumda da uyuşma ve ağrıyaşamaktayım. Ocak 2012' de bel amaliyatı olmama rağmen ameliyat sonrası sinirlerde oluşan hasar nedeniyle sağ bacakta sürekli olarak ağrı, uyuşma, karıncalanma ve üşüme olmakta.Ayağa çok zor kalkıyor, zor yürüyorum. Vücudumun her noktasında sürekli ağrılar var. En basit işlerimi bile gerçeşleştiremiyorum. Doktor raporu 2 ay daha uzattı ama ameliyat esnasında sinirlerde hasar oluşmuş olması(EMG sonucuna göre) sebebi ile bir kez daha ameliyat olabileceğimi söyledi. Ama ağrı azalmasına garanti veremiyor, önceden de çok ağrı çekiyordum, ameliyattan sonra ağrılarım tavan yaptı.

Yaş haddinden dolayı 2022'de emekli olabiliyorum, ama bu şartlarda bu tarihe kadar nasıl çalışırım?

Öğrenmek istediğim sağlık nedenlerimden dolayı Malülen ya da Erken Emekli olabilirmiyim? Şartları nelerdir? Sağlık Raporu nereden ve nasıl alınır? İzlemem gereken yolları bildirirseniz sevinirim. Çok zor durumdayım.Teşekkürler.

Yasemin hanım,
% 40 ve üzeri rapor alır iseniz hemen emekli olabilirsiniz. Peki nasıl bir yol izlemeniz gerekli..
İş yerinizden çalıştığınıza dair yazı alın ve Maliye mükellef hizmetler birimine vergi indirimi için müracaat edin.Maliye sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder (Ameliyatınızı olduğunuz hastaneye sevk alabilirsiniz) hastane raporunuzu maliye'ye , Maliye de Ankara sağlık kuruluna gönderir sonuç iş yerinize 30-45 gün içerisinde bildirilir. 1.,2. ve 3. derece hangi vergi indirim hakkını kazanır iseniz hemen emekli olursunuz.

Merhabalar,

Yukarıda yazdığım konuya verdiğiniz cevaplar doğrultusunda bu hafta salı ve çarşamba işlem başlatmak istiyorum. Ben şu an hala raporluyum, raporum 26 Mayıs 2012'de bitecek. Bu durum sorun olur mu? İşyerimden çalıştığıma dair alacağım yazının direk Maliye'ye mi yazılması gerekiyor yoksa işyerim yazıyı bana verirken İlgili Makama'mı demeli.

Maliye'ye işyerinde çalıştığıma dair aldığım yazının haricinde başka bir evrak vs. götürmem gerekiyor mu? (Dilekçe, fotoğraf vs. gibi)
Birde şunu anlamadım Erken Emekli olmak için önce maliye'ye mi gideceğim, yoksa defterdarlık; vergi daireleri gibi ibareler gördüm kafam karıştı.
Daha sonra onlar beni hastaneye mi sevkediyorlar? Öyle ise bu sevk aynı gün içindemi gerçekleşiyor?

Çok soru sordum ama kusura bakmayın, ağrılarım nedeniyle ayakta zor duruyorum, sürekli istirahat ediyorum, yöntemi iyice anlayayım ki mağduriyet yaşayıp sıkıntı çekmeyeyim.

Ayrıntılı cevap sevirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

1-Raporlu olmanız vergi indirimine müracaat yapamazsınız anlamına gelmez halen çalışansınız.
2-Kafanız neden karışıyor ki vergi dairesi ile defterdarlık aynı İl de Vergi dairesi olarak İlçede Mal müdürlüğü olarak geçer..
3-Erken emekli olmak için sgk ya müracaat edeceksiniz.Erken emekli olmak için de vergi indirim hakkı kazanmanız gerekli bu hak için ilk önce vergi dairesine müracaat edeceksiniz ve vergi indirim hakkı kazanacaksınız.
4-Vergi dairesine müracaatınızdan sonra sizi hemen rapor vermeye yetkili hastaneye sevk ederler beklemezsiniz.
5-Yanınızda kimlik aslı ve fotokopisi olması yeterli
Örnek dilekçe buyurun

[FONT=Segoe UI]T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı[/FONT]

[FONT=Segoe UI]............ Vergi Dairesi Başkanlığı[/FONT]
[FONT=Segoe UI](Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü)[/FONT]

[FONT=Segoe UI].......Vergi dairesi.......nolu ........ünvanlı .........ssk numaralı işyerimizde ....ssk numaralı ......(çalışanın adı)..../.../...... tarihten itibaren çalışmaktadır.Engelinin tespiti,vergi indiriminden yararlandırılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.[/FONT]

[FONT=Segoe UI]şirket kaşe [/FONT]
[FONT=Segoe UI]yetkili imza[/FONT]
[FONT=Segoe UI]adres bilgileri [/FONT]

Merhaba, cevabınızı sabırsızlıkla bekliyordum. Tekrar teşekkürler, gelişmeleri bildireceğim.

Merhabalar, ağrılarım nedeniyle vergi dairesine vergi indirimi için gidemedim.1-2 hafta ertelendim. Bu arada boş durmadım Ankara Gelir Vergisi Daire Bşk'lığını aradım. Geçirdiğim ameliyatlar nedeniyle sağlığıma kavuşamadım ve erken emeklilik için vergi indirimi müracaatı yapacağım kurumunuzda böyle bir işlem yapılıyormu dedim. Görevli; Malülen mi emekli olacaksınız dedi bende yok vergi indiriminden faydalanarak emekli olmak istiyorum dedim. Böyle birşey yok dedi.Malülen emeklilik için makbu dilekçe veriyoruz onunla birlikte sağlık kurumuna gidiyorsunuz dedi. Vergi dairesine gittiğimde ne demem gerekiyor ki doğru işlem yapayım. Ben malülen emekli olamam sanırım,

Daha sonra Ankara Numune Hastanesi'ni aradım, onlarda önce Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne başvurun, onlar sizi hastaneye yönlendirir dedi.Fazlada ayrıntılı birşey söylemedi. Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne ne diye gideceğim? Hastaneye giderken de randevu alınıpmı gidiliyor, nasıl yapılıyor onu da anlamadım. Rahatsızlıklarımla ilgili branşları kendim mi seçeceğim, birileri beni yönlendirecek mi?

Bu işler bayağı karışık sanırım, acaba hastanemi doğru söylüyor vergi dairesimi anlamadım. Vergi İndirimi almak benim durumumda biri için neden gerekli? Çünkü ben maaşımda indirim istemiyorum, sağlık nedenlerinden dolayı çalışma gücümü kaybetmemden ötürü 2022 yılını beklemeden erken emekli olmak istiyorum. Keşke yaş haddine takılmasaydım da böyle şeyler başıma gelmeseydi.

Ne zormuş....

Yasemin hanım ,
Size bilgi verenler hiç bir şey bilmiyor siz vergi indirim hakkı alarak emekli olacaksınız vergi indirim hakkı alamaz iseniz erken emekli olamazsınız o yüzden vergi indirim hakkı almanız gerekli...
Yapacaklarınızı maddeler halinde yazıyorum lütfen uygulayın..
1-İş yerinizden çalıştığınıza dair belge alın yukarıda dilekçe örneğini vermiştim.
2-Maliyeye vergi indirim hakkı için müracaat edin.
3-Maliye sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder hangi hastane ise gidersiniz.(Randevu almak gerekiyor ise randevu alırsınız)
4-Hastane sizin rahatsızlık/hastalık ile ilgili tehtikleri yapar ve raporunuzu maliyeye gönderir.
5-Maliye'ye gelen rapor Sağlık Kuruluna gönderilir.
6-Kurul raporunuzu incelemesi sonucunu Maliye'ye bildirir.
7-Maliye iş yerinize bu hakkı kazanıp kazanmadığınızı bildirir.
Bu hakkı kazanır iseniz erken emekli olursunuz kazanamaz iseniz engellilere tanınan emeklik hakkından faydalanamazsınız.

Not:Size tavsiyem hiç bir yeri aramayın şu yukarıdaki işlemleri yapın bakın ne kadar kolay olacak...

İlker Bey,

Bence de bilmedikleri konusunda haklısınız, ilgili kişiler bilgi vermekten çok kafa karıştırıyor. Umarım 1-2 hafta içinde kendimde gidecek güç bulabilirsem yukarıda bahsettiğiniz şekilde işlem yapacağım.

Tekrar çok teşekkürler, kolay gelsin :)

[FONT=Verdana]İlker Bey merhaba,

bugün (16 Nisan 2012) saat 07.00'de Vergi İndirimi için Ankara Defterdarlığı'na müracaat için evden çıktım. 07.50'de defterdarlıktaydım ve 08.20 civarı vergi dairesinde işim bitti. Oradan Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Saat 09.00'da heyet raporu için ilgili doktorları dolaşmaya başladım
İlk önce şu andaki ameliyatımdan kaynaklı rahatsızlığım sebebiyle Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne gittim. Kapıda acayip bir sıra vardı. İçeriye girip heyet raporu alacağım dedim. Diğer muayeneler bitsin sonra alırız dediler. Yarım saat kadar daha bekledim, tekrar girdim. Görevli ters birşekilde sonra alacağız diye cevap verdi, ben de çok sürerse diğer bölümleri dolaşayım dedim. "Git o zaman" şeklinde bir yanıt alınca, sonra gelmek üzere oradan ayrıldım.
Sırasıyla göz, nöroloji,iç hastalıkları, genel cerrah,kalp damar, fizik tedavi, ortopedi bölümlerine gittim. İç hastalıkları ve kalpdamar ameliyat olmamışsınız diye herhangi bir değerlendirme yapmadı. Ortopedi röntgen istedi, fizikte de bayağı bekledik, bugün gidin yarın gelin şu anmuayene bitti dediler. Röntgen çekimi, rapor yazımı ve ortopedi doktorunu görme işlemi derken saat 14.30 oldu. Hemen Beyin ve Sinir Cerrahisi'ne gittik, çünkü bütün bu işlemlerden sonra ancak sıra oraya bu saatte geldi. İlk başta niye bu saatte geldiniz dediler, sabah geldik alınmadık deyince şikayetiniz nedir diye sordu. Ameliyat sonucuma bakmadan ve şikayetlerimi dinlemeden siz şu anda raporlusunuz size işlem yapamam belki de iyileşirsiniz dedi.
Ben bel fıtığından 26 Ocak 2012 tarihinde lazer operasyonu ile ameliyat olmuştum. 26 Mart 2012'yekadar rapor verildi. İyileşme olmayınca 26 Mayıs 2012'ye kadar uzatıldı. Bu arada beni ameliyat eden doktorun haricinde başka bir doktora gittim, ve EMGistedi. EMG sonucuna göre sinirlerde hasar var dedi. Ameliyat olsanız bileiyileşme olasılığınız için net birşey söyleyemem, böyle de kalabilirsiniz dedi.
Oysa ki bugün kü doktor ben bunları anlatmak için konuşmaya çalışınca da "Malülen emeklilik için uğraşıyorsanız çok zor" deyip bize kapıyı gösterdi. Bu kağıdıda çöpe atın dedi (heyet raporu için dolaştırdığım kağıt).

Bütün bu uğraşılarım boşa mı gitti? Ben daha önceki yazımda raporlu iken gitmek sorunolur mu diye sormuştum, olmaz, çünkü siz çalışansınız demiştiniz. Ben bu durumdane yapacağım? Bana bir yol gösterin, çektiğim onca eziyet boşa mı?

Yardımcıolursanız sevinirim, teşekkürler. [/FONT]

Yav o ne bilirmiş istirahat izinli olanlar çalışan olmuyor mu yani ? elinizdeki belgeleri atmayın siz malulen emekli olmayacaksınız vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olacaksınız.Hastanede işlemlerinize devam edin yapmak zorundalar

yasemin hanım hemen pes edip mücadeleyi bırakmayın İlker beyin yazdıklarını uygulayın bizler kendimiz için mücadele etmezsek al bu senin hakkın diye kimse yardımcı olmuyor Allah bu siteyi kuranlardan razı olsunki haklarımızı ,yapmamız gerekenleri öğrenebiliyoruz çok geçmiş olsun.

Merhabalar, cevaplar için teşekkürler. Gerçekten bu siteyi yapanlar sağolsun, sayelerinde çok şey öğrendim. Yanıtlarınız üzerine bugün yine hastanede, Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümündeydim. Gider gitmez doktorun asistanına sağlık raporu muayenesi için geldiğimi, dün muayene edilmediğim için geri gitmek zorunda kaldığımı söyledim. Maalesef yine almadı, randevulu muayeneler bitsin öyle alırız dedi. Allah'tan dünki kadar sıra yoktu da 35-40 dakika bekledikten sonra aldılar. Doktor yine dünkine benzer konuşmalar yaptı. Bende sağlık bakanlığı'nı ve gelir idaresi başkanlığı'nı aradığımı raporluyken de vergi indirimi için hastaneye müracaat edebilirim yanıtını aldığımı söyledim. Bu durumdan çok da memnun olmayarak elimdeki kağıdı aldı ve beni dinlemeden birşeyler yazmaya başladı. Senin durumun ancak %10 olur, deyip verdi. Çıkınca baktım hakikaten %10 yazmış, geçici olabilir, 6 ay sonra kontrol demiş. Yani beni anlamamak için oldukça ısrarlıydı. Asıl oraya gitme sebebim olan ameliyattan %10 verdi, diğerlerinden fazla birşey çıkmaz diye düşünüyorum. Yarın tekrar hastaneye gitmem gerekiyor, çünkü heyet yarın toplanacakmış. Hakkımda hayırlısı olsun, bu kadar zor durumuma aldırış edilmeden sanki üçkağat yapmaya çalışıyormuşum gibi ilgisiz ve saygısız davranışları hiç beğenmedim.

Gelişmeleri bildiririm, yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Yarın heyete gider iken yanınız da ameliyatınız ile ilgili tahlil,flim gibi belgeleri götürün heyette ilgili doktorlara gösterirsiniz.

Bakmazlar İlker'ciğim bakmazlar.
Heyette aslolan ilgili doktorun görüşü ve o kağıda yazdıklarıdır.
Rahatsızlıkla ilgili dökümanların gösterileceği yer de poliklinik muayenesi esnasında o doktordur.
Heyet formaliteden ibaret.

Merhabalar, İlker Bey önerileriniz için tekrar teşekkürler. Ek'leride Sağlık Kurulu Muayene Kağıdı' na ilave ettim. Bugün teslim ettim. Dün, yarın Heyet'ten çağrılırsınız demişlerdi, bugün de evrakı teslim ederken Cuma günü geleceksiniz dediler. Cuma tekrar gideceğim, ama inanın acayip yıpratıcı bir durum, hele ağrılarım bu kadar yoğun devam ederken, ordan oraya koşturmak ve doktorların ve görevlilerin asık suratlarını ve ilgisiz tavırlarını çekmek çok kötü. İnanın psikolojim bozuldu. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Merhabalar, bugün Sağlık Kurulu Rapor sonucu için saat 11'de hastanedeydim. Saat 14.00 civarı ismim okundu ve sonuç için 20 gün sonra dilekçeyi aldığınız yere başvurun dediler. Yüzde kaç oran verildiğiyle ilgili birşey belirtmediler. Normalde verilen oranlar başvuru sahiplerine söyleniyor mu? Sağlık Kurulu Raporlarını takip sistemi veya telefonu varmı?

SGK Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6

Gelişmeleri bizimle paylaşır iseniz seviniriz.

Tabi ki paylaşırım, umarım uğraştığıma değecek bir sonuç çıkar.

ben heyete girdim elindeki hiçbir evrağa bakılmıyor asıl olan muayenede verilen % değerleri heyette sadece imza atılıyor.

Ben başvuru sürecimi paylaşmak istiyorum. Ankara SGK emekliik servisine dilekçe verdim Hacette Hastanesinden %60 rapor aldım. SGK bunu kabul etmedi ve beni numune hastanesine sevketti. Bana Numuneye sevkedildiğime dair yazı geldi. Ben o yazı ile birlikte numuneye gidip Nefroloji ve onkoloji bölümünde muayene oldum. Tüm hastane dosyamı da beraberinde götürdüm. Raporla birlikte 2 dakikalık bir süreçte heyete girdim. Raporumun SGK ya gönderileceği söylendi. Sgk dan Sağlık Kuruluna gönderildi. Şimdi ordan ara karar verildiğine dair bir yazı aldım.Onkoloji ile ilgili raporlarımın aslını ya da onaylı suretlerini istiyorlar. Bu yazışmalar her seferinde 3 hafta ile 1 ay arasında değişiyor. Ama dosyanızla ilgili telefonla aradığınızda bilgi alabiliyorsunuz. Hepimize geçmiş olsun. Ben de umutla emekli olacağım günü bekliyorum.:)

Merhabalar, bugün, Bülent Bey'in vermiş olduğu numarayı aradım ve %16 verildiğini öğrendim. Zaten hastanedeki doktorların olumsuz yaklaşımlarından farklı bir durum beklemiyordum ama yine de çok üzüldüm. Lazer yöntemiyle yapılan bel fıtığı ameliyatımın üzerinden yaklaşık 4 ay geçti, bende hiçbir iyileşme yok. Ancak Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi' ndeki Beyin ve Sinir Cerrahisi doktoru akut dönem 6 ay geçmesi lazım deyip %10 vermişti, demek ki diğerleri bir zahmet %6 vermişler. Ben şimdi duruma itiraz etmek isterim, uygun zaman 6 ay geçtikten sonramıdır? Nereye ve hangi evraklarla itiraz edilir, yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Yasemin hanım, siz malulen emeklilik için sgk'ya başvurmadınız, değil mi? Siz sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurdunuz, onlar sizi hastaneye sevk etti..?

Böyle mi oldu süreç?

Düşük oranlı raporu hastane verdiyse il sağlık müdürlüğüne giderek o rapor itiraz etmeniz lazım...

Merhaba Bülent Bey, evet önce Ankara Defterdarlığı'na oradan da Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkle gittim. %16'yı hastane vermiş, Beyin ve Sinir Cerrahisi doktorunun %10 yazdığını evrak üzerinde görmüştüm, toplam da 8 branşa gittim, çoğuda ameliyat olduğum rahatsızlıklarımla ilgili branşlardı, %6' yı hangi branş ya da branşlar verdi bunu bilmiyorum. Öğrenmem mümkün mü onu da bilmiyorum.<br><br>Ama çok adaletsiz bir oranlama olmuş, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni kimseye tavsiye etmem, çok kötü muamele ediyorlar.

Bu durumda hastanenin verdiği orana itiraz etmek için il sağlık müdürlüğüne başvuru yapmanız gerek. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler...

Üst Alt