Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1992 işe giriş ve 8250 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

MLK SNL

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hayırlı günler,
2019 ekim ayında 2.derece bir yıl süreli engelli raporu aldım. vergi indirim belgesi 2020 ağustos ayında 2. derece olarak onaylandı. yeni rapor 3.derece iki yıl süreli çıktığı için vergi indirimi için tekrar ankaraya gitti. sonuç ne zaman gelir Allah bilir.

1992-2000 arasında 3540 ssk,
2001-2020 arasında 4710 bagkur
olmak üzere toplam 8250 günüm var.

esnaf faaliyetim devam ediyor. Bagkurdan malüllük veya yaşlılık aylığı hakkım var mı. varsa hangisi avantajlı olur acaba.

cevaplarınız için teşekkür ederim.

MLK SNL
son 7 sene içirisinde bağkur primin daha çok yattıysa yani bağkurluysan vergi indirimine gerek yok boşa beklemişin zaman kaybetmişin
5510 Sayılı Kanunun 28. maddesinin 5 inci Fıkrası: ile bağkurdan emekli olursun bağlı olduğun kuruma 28.madde 5. fıkrasından başvur emeklilik işlemlerini başlat .
ben raporumu temmuzda çıkardım bağkurluyum eylül ayında emekli oldum 33 gün gibi kısa bi sürede emekli oldum.raporum güncel olduğu için bağkur başka bi hastaneye sevk de etmedi direk ankaraya yolladı ve o şekil onaylandı

Gün/ay/1992 +

bagkur.PNG

aspan emekliliginiz hayırlı olsun..
Bende geçenlerde alo 170 ile görüştüm

4/a emekli olabilmem için 20 yıl çalışma süresi , vergi indirimi
4/b emekli olabilmem için 16 yıl çalışma süresi , vergi indirimi olmaksızın , %59 raporum olduğu halde tekrar sevk ile rapor isteniyor (raporum 20.10.2020 tarihli) ve toplam 4360 gün prim..

Hali hazırda 14 yıl çalışma sürem var , 2204 gün primim var buna ilave +450 gün askerlik borçlanması yapabilirmiyormuşum.
Bu durumda hangisi benim için avantajlı olur , rapor aynı rapor ssk 20 yıl istiyorr bağkur 16 yıl istiyor , fark baya çok geldi bana.

Yani 4 yıl fark var iki hizmet arasında beklemeye değer mi sizce ? ( Ben isteğe bağlı bağkurluyum bu arada)

Aliercoco
teşekkürler..darısı başına diyeyim
benim bildiğim ssk dan daha erken emekli olabilirsin bağkur daha fazla gün istiyor diye biliyorum( yanılabilirim de )
sigorta giriş tarihin önemli( ve raporunun % lik oranı ) ona baz alarak emekli ediyorlar

Hayırlı günler,
2020 ekim ayında % 48 3.derece iki yıl süreli rapor çıktı.

1992-2000 arasında 3540 ssk, 2001-2020 arasında 4740 bagkur olmak üzere toplam 8280 günüm var. Aktif olarak esnaf faaliyetim devam ediyor ve devam edecek. vergi indirim için başvuru yaptım ama onun gelmesi aylar sürüyormuş bu yüzden beklemek istemiyorum.
Emeklilik için yaşlılık veya malullukten hangisini seçmem gerekiyor. bir arkadaş 5510 28/5 maddeden, bir başka arkadaş malulen başvurman gerekiyor dedi. vergi kaydını kapatmadan nasıl başvuru yapmam gerekiyor. dilekçeyi e-devlettenmi eldenmi vermem gerekiyor. iyice telaş yaptım.
YARDIM

MLK SNL

5510 28/5'ten erken Yaşlılık emekliliğine başvuracaksınız. Onlar sizi hastaneye sevk edecek. Hastaneden alacağınız rapor sgk'ya gidecek, onlar size "malul olmadığınız için emekli olamazsınız" diyecek. Siz onlara "yahu ben de malülüm demedim ki zaten, 28'e göre işlem yapın" diyecekiniz ve emekliliğiniz onaylanacak.

27/11/2020 tarihinde 5510/28-5 dilekçeyi verdim. Hastaneye sevk edicez dediler. ekim/2020 tarihli raporum var dedim dilekçeye ekledim. genede hastaneye sevk talep dilekçesi imzalattılar. ayrıca ilk işe griş tarihindeki sağlık raporunu bulamadım diye bir dilekçe imzalattılar. işlemleri yapan memurun dediğine göre bütün evraklar ankara sgk sağlık kuruluna gidiyormuş. oradan onay gelirse emeklisin dedi. yoksa hastaneye sevk edeceklermiş. dilekçeye kayıt numarası bile alamadım, e-devletten takip edebilirsin dedi. basvuru yaptığıma dair hiçbir belge yok elimde :(

kIzxOp

% 48 rapor % 39 indirilmiş ve dosya kapatılmış. :(

daha emekli bile olamadan % 48 olan raporu % 39 düşürdüler. tarih 21/01/2021

Siz malüllük için mi başvurdunuz? Gelen yazıda öyle yazıyor. Oranı düşürmeseler de malülen emekli olamazsınız. En az %60 gerekir.

MeTePe

yaşlılık için başvurdum. ilgili memurun dediği dilekçede malülen yazdığına bakma oran düştüğü için emekli olamıyorsun dedi.

Üst Alt