Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1992 sigorta girişi ile emeklilik şartlarım nedir?

Zutcu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

benim ülseratif kolitten %50 , tansiyon ve aşırı aktif mesena hastalıkların %10 ve %10 engel oranım var. 1997 girişliyim ve 9.000 günüm var. Bu şartlarda malulen emekli olabilirmiyim ve alacağım ücret ne olur? ( Emeklilik şartlarım dolduğu için Sgk sitesinde bulunan ücreti mi alırım )

Zutcu

Aşağıdaki düzey sgk hastalık listesi'ne göre malulen emelliliği sağlar.

Alacağınız maaşı bilmek mümkün değil. Çok fazla değişken var. Ama sgk sitesinden hesapladığınızda oldukça yakın bir sonuç vereceğini söyleyebilirim.

4. İnflamatuar bağırsak hastalıkları (İki yıl sonra kontrolü gerekir)
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

c) Ülseratif Kolit tanısı almış;
1. İnflamatuvar barsak hastalığı olup günlük beslenme ihtiyacının gastrostomi veya venöz kateter yoluyla total parenteral nutrisyonla sağlanması.
2. Ülseratif kolit tanısı alıp yaygın hastalığı olup etkin tedaviye yanıtsız hastalar

OturanBoğa

Çok teşekkür ederim.

deasn12

Günaydın , öncelikle hayırlı olsun. edevletten nerden bakıyorsunuz . Bende 26/01/2022 de verdim dilekçemi.

deasn12

Teşekkürler . Kontrol ettim henüz düşmemiş. İstanbul yoğun galiba :). siz nerede başvurdunuz?

Üst Alt