Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1992 SSK giriş. %40 rapor alırsam hangi statüde ne zaman emekli olabilirim?

KLASSOR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
SSK lı işçi olarak %40 oran ile özürlü rapor alındığı takdirde,sonradan özürlü statüsünde kaç yıl ve kaç gün ile emekliye ayrılabiliyorum?SSK giriş tarihim 11.ay 1992. Ayrıca olursa bu emekliliğin adı ne oluyor.(Malul,sakat,engel.özür).

Tavan fiyattan primim yatıyorsa emekli maaşı düşük mü olur yoksa yüksek mi? 2000 tl nin üzerinde maaş alınıyorsa emekli maaşı tahmini kaç olabilir?
Teşekkür ederim.

1.Rapor almak ile emekli olunamıyor maalesef aldığınız rapor ile birde vergi ind.hakkı almanız gerekli...
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2.Vergi ind.hakkı kazanır iseniz 16 yıl 3760 güne tabi olursunuz.
.../11/1992+16: ../11/2008 tarihinde emekli olmuştunuz..

3.Bu emekliliğin adı ise engellilere tanınan erken emeklilik hakkı olurdu..

4.Yatırılan toplam kazanç emekli maaşını belirler tahmini emekli maaş ise 1200-1500 arası olur..

Yani, defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde, 3760 yatırılmış priminiz de varsa, hemen emekli olabilirsiniz. Emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yaptığınızda defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indiriminiz olduğunu söylemeniz yeterli. Onlar kurumlar arası yazışma ile bunu teyit edecek ve sigortalılık süreniz ve priminiz de tamamsa, emekliliğinizi onaylayacaktır.

Emeklilik

Mrb, aşağıda vermiş olduğum bilgilere istinaden sorularımı cevaplandırırsanız sevinirim.Teşekkür ederim.

1973 doğumlu olup, .../11/1992 sigorta girişim var. Şu an toplam da 5197 gün sayısı ve 287.176 tl brüt kazanç var.1 yıl 2 ay bir iş yerinde,10 yıl bir işyerinde ve şu anda 3 yıl 2 aydır bir işyerinde çalışıyorum. Askerliğimi, sigorta başlangıç tarihinden sonra 1996 yılında 18 ay olarak yaptım. Saydırmayı düşünüyorum.

Geçenlerde bir devlet hastanesinde işitme testinden geçtim.Test sonucunda her iki kulakta %50-%47 işitme kaybı çıktı. testi yapan odyometrist bu rakamlara göre %30 oran verilebileceğini söyledi. Ben de ayrıca her iki kulakta ve diz altında Egzama var. Cetvele baktığımda Deri hastalıkları-Ekzama- Hafif 0-19 için %5 verildiğini gördüm. Ayrıca gözlerimde 2,75 ile 3 dereceli miyop-astigmat var. Ve de Panik atak mevcut.

1- Balthazard formülüne göre %40 oran alınabilir mi ?

2- %40 oran ile Vergi indirimini maliyeden mi alıyoruz? Aldıktan sonra mı emeklilik hakkım doğuyor?

3- Şayet %40 rapor alınırsa erken yaşlılık emekliliğine mi hak kazanıyorum? Şayet öyleyse 16 yıl 3760 a göre mi emekli oluyorum?

4- Emekli olursam toplu para alabiliyormuyum.Ne kadar olur?

5- Emekli maaşı ne kadar olur?

6- Emekli olduktan sonra tekrar sigortalı işçi olarak çalışabiliyor muyum? Çalışırsam sonrasında tekrar emekli mi oluyorum?

7- Askerliği saydırırsam gün sayısı hemen yansır mı?

%40 rapor verilir mi bilemiyorum. Çok ince bir konu. Ancak rapora başvurduğunuzda kesin sonuç görülebilir. Burada spekülasyon yapmamızın bi anlamı yok bence.

Rapor oranını hastame belirler ama son kararı maliye sağlık kurulu verir. Yine de herkes sakatlık oranı cetveli'ne göre karar vermek zorunda. Belirleyici olan o

Kıdem tazminatınız varsa, evet, onu alıp emekliliikl gerekçesiyle işten ayrılacaksınız zaten...

Emekli maaşını bilemem: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Evet, emekli olduktan sonra çalışabilirsiniz. Çalışırken sıradan sigorta primi değil, sosyal güvenlik destek primi kesilir.

Askerlik borçalanabilirsiniz. Ama buna gerek yok. Zaten şartları tamamlamışsınız.

1. Balthazard formülüne göre %40 oranı ilgili birimlerden alacağınız hastalık ile bulgular ile hesaplayabilirsiniz..
2.Evet %40 rapor alırsanız maliyeye müracaat ediyor ve Ankara vergi ind.onayı verir ise bu hakkı kazanıyorsunuz.
3.%40 rapor değil 3.derece vergi ind.hakkı kazanılır ise erken yaşlılık emekliliği hakkı kazanıyorsunuz..
4.Tabi alırsınız iş yerinizden tazminat ve diğer haklarınızı alabilirsiniz.. tabiki son iş yerinizde çalıştığınız yıl bazında hesaplanır.
5.Tamamen tahmin 1300-1600 arası olur..
6.Evet tekrar çalışabilirsiniz hem emekli maaşınızı hemde çalışarak kazandığınız maaşınızı alırsınız.Yalnız SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz emekli olduktan sonra çalışmak isterseniz iş yerinize emekli olduğunuzu beyan etmeniz gerekli..İkinci bir emeklilik söz konusu olamaz..
7.Neden askerlik borçlanması yapıyorsunuz ki zaten prim ve yıl şartınız tam ama vergi ind.hakkı kazanamaz iseniz askerlik borçlanması ödeyip ödememek size kalmış

Üst Alt