Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1993 işe giriş, 5600 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

AKARCA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
01/01/1993 SSK Girişim var 2009 yılına kadar SSK lı olarak çalıştım 5600 gün ödenmiş primim var
03/10/2010 da engelli statüde devlet memurluğuna başladım halen çalışıyorum (% 47 engelliyim-sürekli ibareli)
Devlet memuru olarak mı emekli olacağım emeklilik aşamasında benden tekrar rapor isteyecekler mi? Teşekkürler.

AKARCA
Evet 4C li olarak emekli sandığından emekli olacaksınız.
Raporunuzun tarihine göre büyük ihtimalle yeni rapor istenecek. Mevcut raporunuz kabul görse bile bu olduğu gibi kabul anlamına gelmez, emeklilik yönünden tekrar değerlendirilir.

AKARCA

Memurluğa 1 Ekim 2008'den sonra başladığınız için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabi olacaksınız emeklilik için:

01/01/1993 +

bagkur.PNG

Yani emeklilik şartlarınız oluştu. Ne zaman isterseniz emeklilik için kurumunuza başvurabilirsiniz. Başvuru yaptığınızda kurumunuz sizi hastaneye sevk edecek. Orada aldığınız rapordaki oran emekliliğinize temel sayılacak

Üst Alt