Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1993 SGK girişim 1720 primim ve kronik böbrek yetmezliğim var.Nasıl emekli olabilirim

sabridemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar aklimda kalan bi soruyu sizinle paylasmak istiyorum ben kronik böbrek yetmezligi ile sürekli olarak hafta 3 defa diyalize girmekteyim sigorta girisim 1983 tarihinde ilk o tarihde sadece 79 günüm mevcuttu hastaligim 2007 basladi ve sigortali bi işe girerek askerlik borclanmasida yaparak suanda 1720 günüm mevcut ve %90 iş göremez vergi indirimindeden birinci derece vergi indirimim mevcut normal raporumda 2009 %90 olarak bu durumda nasil emekli olabilirim yardimci olursaniz sevinirim

3600 günü tamamlaman gerekıyor dıye bılıyoru kader arkadaşım ve 15 yıl isteniyor yeni yasaya göre ..ama 2008 den öncekı sigortalılarda farklı oluyor ..forumu bir araştırısan belki tam dogru cevabı bulursun

yüzde 60'ı geçtiği için 1800 de emekli olursun diye biliyorum. sebebi ise amcamın yüzde 45 rapor var. yüzde 60 olasaydı 1800'le dilekçe verecektim dedi. onda şu an tarım sigortası var. 3600'e tabi. ama tarım sigortalı olduğu için 1800 günü doldur emekli dilekçeni ver demiş sgk. amcam 1970 doğumlu. bundan dolayı dedim 1800 diye. yanıltmaz inşallah sizi. saygılar

sabridemir,
1720 gün olan prim ödemenizi 1800 güne tamamladığınız vakit sgk ya malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.Kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder ve yeni rapor almanızı ister 60% ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olabilirsiniz.

officer;

Hicam o zaman bizde malulen emekli olabiriz 1800 gun ile , bir zararimi var malulen olmanin. 3800 gun 15yili beklemek dahami mantikli

Lone,
Malulen emeklilik ile vergi indirim hakkı alıp emekli olmak arasında (Maaş farkı yoktur)sadece malulen emekli olanlar tekrar çalışma hayatına atılır ise emekli maaşını kestirmek zorunda olması ama prim ve yıl şartını tamamlayıp vergi indirim hakkı alarak erken emekli olan ise hem emekli maaşını alır hemde çalışarak hak ettiği maaşı alır.
Not:5510 sayılı yasa çıktıktan sonra (30.10.2008 tarihinden sonra ilk defa işe giriş yapanlar) çalışma hayatına ilk defa atılanlar ise ister malulen ister vergi indirim hakkı ile emekli olsun Çalışma hayatına atıldıkları vakit emekli maaşları kesilir.

Officer Tskler. Yani Hastaligim Basladiginda Sigortali Olmam Emeklilige Engel Degil Öylemi. Cünkü İlk Sigorta Girişim 1983 O tarihdede 79 Günüm Mevcuttu Hastaligim 2007 Basladi Ve Sigortali Oldum

İlk sigortalı olduğunuzda maluliyet derecesinde işgücü kaybınız yokken, bugün maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumda iseniz; beraberinde 10 yıllık sigortalılık süreniz ve 1800 gün priminiz de varsa, evet, malulen emekli olabilirsiniz.

Not: sgk diyaliz hastalarını malulen emekli ediyor, ama bu kişiler böbrek nakli olduğunda "artık malul durumda değilsin" diyerek onların malulen emekliliklerini sonlandırıyor. Aklınızda olsun.. Eğer böylesi bir durumla karşılaşırsanız, nakil sonrasında % 70 rapor verildiğinden hareketle sgk'ya karşı dava açmalısınız: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Cok Tsk Ederim Arkadaslar Beni Aydinlattiginiz İcin Ve İyiki Bu Siteye Üye Olmusum... :)

1800 Günle Malulen Emekli Olmama Az Kaldi Kronik Böbrek Yetmezligi İle
Haftada 3 Defa Diyalize Girmekteyim Butun Primlerim Asgari üCRET Üzerinden Yatti Bu Sartlara Göre Maasim Ne Kadar Olur ?

Tsklerrr...

süreğen kronik hastalik

Babam İcin Gecen Hafta Malulen Emeklilik Basvurusunda Bulunduk Bugun Babami Sevk Ettigi Hastaneye Gittik Heyete Girdi Babam Onceleri %90 Olan Raporlarinda Bu Seferki Verdikleri Raporda Hic Bir Yok Sadece Son Dönem Böbrek Yetmezligi Üstte Ve Alt Kısımdada Süreğen (Kronik ) İsaretli Agir Özürlü Kismi Hayir Denilmis Sürekli Kısmı İse Evet Denilmis Ama Yüzde Kac Oldugu Yazmiyor Bu Durumda Sgk Ya Nasil Bi Rapor Gönderirler Bilgi Verirmisiniz Arkadaslar Yani Nasil Sonuclanir... ( Bu Arada Rapordaki Diger Kısmında İse ( MALULEN EMEKLİLİK SON KARAR SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BÖLGE SAGLİK KURULUNCA VERİLECEKTİR. ) yAZİYOR... Bilgilendirirseniz Sevinirim...

Merak etmeyin... Malulen emeklilik için hastanelerin verdiği raporlarda oran olmaz. Hastane tanı kısmını doldurur, o durumun maluliyeti gerektirip gerektirmediğine sgk sağlık kurulu karar verir. Diyaliz gerektiren böbrek hastalıklarında malulen emeklilik kesindir...

Bulent Bey Maluliyet İşlemleri Artik Bölge Bölge Oluoyrmusun İstanbulun Numarasi Mevcutmu Acaba ?

Maalesef bölge sağlık kurlullarına ait telefonları bilmiyorum.

Bulent Abi Merhaba Malulen Emeklilik Basvuruda Bulunmustum 8/17/2012 Tarihinde Bölge Saglik Kurulana Gönderilmis Raporum Bu Tarih Oldu Hayla Orda Duruyor Raporum Normalmi Acaba Abi Bu Kadar Süre Gecmesi ??

Bulent Abi Babam Hafta 3 Defa Diyalize Girmesine Ragmen yüzde 60 Kaybetmedigi Gerekcesiyle Reddedilmiş Konuyla İlgili Bi Bilgi Verirmisin Cok Acil İtiraz Dilekcesi Nasil Olacak Bagcilar Sgk Ya Basvurmustuk

Bülent Abi Simdi Bagcilar Sgk Ya Gittim Adamlar Diyorki Normal Degil Bu Sekilde Raporun Gelmesi

Kesinlikle hata olmalı. Diyalize giren kişi kesinkes malul sayılır. En ceberrut maluliyet cetveli'nde bile bu çok açıkça yazar: "Diyaliz gerektirir böbrek hastalıkları veya böbrek fonksiyonlarının transplantasyona rağmen tekrar bozulması"
İtiraz edin o karara.

Abi Valla Bizde Anlamadik Olayi Ve Şok Olduk Yani Bize Bi İtiraz Dilekcesi Suna Bılırmısın Saglikli Bi Sekilde Nasil Olacak Pek Fazla Bilgiye Sahip Degiliz

Kronik böbrek hastasıyım ve haftada 3 gün diyalize giriyorum. xxx. tarihinde kurumunuza yapmış olduğum malulen emeklilik başvurum maluliyet derecesinde işgücü kaybımın olmadığı gerekçesiyle reddedildi (xxx tarihli yazınız).

Ne var ki ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ'nin (Resmi Gazete Tarihi: 11.10.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27021) SGK.Ek-1'inde yer alan ARIZA/HASTALIK LİSTESİ'ne göre "Diyaliz gerektirir böbrek hastalıkları veya böbrek fonksiyonlarının transplantasyona rağmen tekrar bozulması" malul sayılmak için yeterlidir.

Malulen emeklilik başvuruma temel olan raporda görüleceği üzere cetvelde ifade edilen düzeyde kronik böbrek yetmezliğim sabittir. İş bu gerekçe ile red kararının yeniden değerlendirilmesini ve malulen emekliliğimin onanmasını arz ve talep ederim

Uzun bir aradan sonra Tekrardan Merhabalar arkadaslar babam icin malulen emeklilik icin bas vurmustuk ilk rapor red geldi itiraz ettik tekrar hastaneye sevk edildi tekrar rapor hazirlanip ankaraya gitti 9 ay gibi bir süre gecdi aradan ve nihayet onaylandi malulen emekliligi

Doğum Tarihi 1950-01-01
Aylık Başlangıç Tarihi01.01.2013
Aylık Bağlama Oranı70.00
Göstergesi 9475
Hisse Oranı 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı

maas bilgileri yok ne kadar bagladiklari

04/06/2012 tarihinde müracat ettik ama maasi 01/01/2013 olarak baslatmislar ordaki 6 ayi vermeyecekler galiba
böyle birsey mümkünmü ilk basvuru gecerli degil mi ?

Hayırlı olsun.

İlk red kararından sonraki itiraz tarihini mi temel aldılar acaba?

Bulent Abi ikinci hastane raporunu baz almişlarrr 10 aydir basvuru yapmistik sadece 2600 lira toplu maas aldik arti 710 lira maas arti 133 lira ek ödeme... Normal maasi 710 lira bagladilar ek ödeme 28 lira abim

Hayırlı olsun ssk primleri asgariden ödenmiş ise normal ...

Malûllük aylığı, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar ile (c) bendi kapsamında sigortalı iken görevinden ayrılmış ve daha sonra başka bir sigortalılık haline tabi olarak çalışmamış olanların;
a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,

c) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında çalışmakta olanların ise, malûliyetleri sebebiyle görevlerinden ayrıldıkları tarihi,
takip eden ay başından itibaren başlar.

Üst Alt