Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1993 SGK girişim var. MS Hastasıyım. Erken emekli olabilir miyim?

barut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Ben Alanyada yasiyorum 93 türkiyeden ise giris tarihim var burdan da 10 yil borclanma yaptim yaklasim 4000 günüm var
benim sorum ben 2005 yilindan beri alman hastanesi tarafindan ismi konmus MS hastasiyim herhangi bir isgorur göremez oranida henuz almadim yanliz türkiyede askerlik icen cürük raporuna basvurmustum cürük raporu verildi. bu sartlarda türkiyeden erken emekli, veya malulen emekli olma sansim varmi ne yapmam lazim . Su an burda calismaya devam ediyorum emekli olabilmem icin burdan isi brakmak zorundamiyim tesekkürler

Türkiye de emekli olmak istiyor iseniz kesin dönüş yapmış olmanız lazım. Tr ye dönüşten sonra çalışmaz iseniz Bağ-kur kapsamında sayılacak ve bu şartlara göre emekli olacaksınız.Ama TR de ssk lı olarak çalışma hayatına atılır isen ssk şartlarına göre emekli olacaksınız. Şimdi 2 tane tablo paylaşacağım sizin ile birisi bağ-kur emeklik şartlarını birisi ssk emekli şartlarını gösterecek,
BAĞ_KUR EMEKLİLİK ŞARTLARI
bagkur.PNG

SSK EMEKLİLİK ŞARTLARI,
2008_oncesi.PNG

ms hastasiyim almanyada yasiyorum burdayken turkiyeden emekli olabilirmiyim

93 yilindan turkiyede ssk girisim var yurtdisi borclanmasida yaptim 3800 gunum var suan almanyada calisiyorum. Turkiyeden emekli olma sansim varmi ne sekil nereye basvurabilirim tesekk urler

Yurt dışı borçlanma ve emekliliğe dair ek olarak şuradaki bilgilerden de yararlanabilirsiniz: sgk.gov.tr

Üst Alt