Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1993 yılında aldığım sürekli raporumla memurluk sınavına başvuru yapabilir miyim?

merveenes

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim 1993 yılında çıkarttığım sürekli raporum var. hastanenin adı değişti.(önce devlet hastanesi idi,şimdi av.cengiz gökçek devlet hastanesi oldu. 16 aralık 2010 tarihli 27787 resmi gazete ile özürlüler raporu yönetmenliğine göre sürekli rapor olandan istenmez diyor. madde şöyle diyor...

Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi
MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.
(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.
(3) Özürlü sağlık kurulunca özürlünün özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.
(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

şimdi ben devlet memurluğu sınavlarına katılmak için tekrar rapor çıkartıyım mı, yoksa eskisinden müracaat edebilir miyim.

şimdiden teşekkürler.
aynı zamanda vergi indirimi raporum var %40 (sürekli ibareli)onunlada devlet memurlu alımlarına başvuru yapabilirmiyim.

Bence hiç kasmayın ve yeni rapor çıkartın. Bu kadar eski tarihli rapor için bir yerde değilse başka yerde sorun çıkar...

Teşekkür ederim.Hangi kurum aracılığı ile rapor almam gerekir.birde ûcret alma durumu varmı yok diye biliyorum.ben raporu eldenmi alırım yoksa başvurduğum beni hastaneye gönderen kurumdanmı alırım.

Üst Alt