Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1994 giriş ve 3500 günüm var. BAĞKUR'dan emeklilik şartlarım nedir?

erkar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1994 ssk girişim var 1643 gün ödemem var 2012 den beri bağkurluyum 1800 gün ödenmişim var toplam 3500 günüm var yüzde 49 engelli raporumu yeni aldım hangi şart ve duruma tabiyim yardımcı olursanız sevinirim

erkar

gün/ay/1994 +

bagkur.PNG

Primler tamam olduğunda 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler...

Selamlar. Sgk ya başvurun. Bagkur bölümüne yonlendircekler 5510 28den emekli olmak istiyorum deyin onlar anlıyor. Tc nizi alıp kontrol ediyorlar. Bir form veriyorlar, Tc, isim, soyisim, talep eden, bagkur sicil no falan dolduruyorsunuz askerlikten muafsaniz raporunuzu da yanınıza alın. Size sevk kağıdını veriyorlar, orada kurula gireceğiniz hastane yazıyor, artı bolbol priminizi ödeyin diyorlar, sonuç Ankaraya, oradan işlemi yapan sgk ya geliyormuş. Olumluysa arıyorlarmis, emeklilik işleminiz başlıyormuş.

Teşekkür ediyorum almış olduğum raporla beraber SGK ya gittim günlerimin hesabını yaptılar 3500 ödenmiş günümün haricinde 720 gün dondurulmuş 550 günde askerlikten toplanınca günlerim yetiyor imiş ve aynı hastaneye tekrar sevk ettiler maluliyet yazısı için

Sgk ya başvurdum aynı hastaneye sevk ettiler gittim 6 branşa gittim yüzde 49 a ek olarak uroloji yüzde 10 artı psikatride bilmediğim bi oran yazdı evrak sgk ya oradan ankaraya gitti ş.mdi sonuç ne olur sizce günlerimdeki eksiği doldurabileceğim donuk günlerimde var

arkadaşlar bildiğiniz üzere dosyam ankara gitmişti dys den takip ediyorum en son yapılan işlem dosya iade yazıyor bunun ne anlama geldiğini bilen varmı

erkar

Muhtemelen baş-şvurunuz malulen emeklilik olarak işleme kondu ve size "malul değilsiniz" diyecekler. Böyle olursa "Allah size akıl fikir versin, o zaman işlemi 5510 28'den Yaşlılık emekliliği bağlamında gerçekleştirin" diyeceksiniz.

Teşekkür ederim bülent bey sgk dan aradılar gittim yüzde 42 ile dönmüş raporum şimdi ihya ve askerlik borçlanması yaparak emeklilik talebinde bulunacağım 1120 gün borçlanarak 35 bin tl yatırırsam işlemler başlayacak tşk.

özel şartlardan emeklilik işlemlerim tamamlandı.maaş bağlandı.ancak raporum sürekli olmasına rağmen kontrol muayenesi diye madde eklenmiş bundan sonraki süreç nasıl işleyecek acaba

erkar
Aylığınızın kesilmemesi için kontrol tarihinden 3-4 ay önce kuruma gidip sevk alacak ve kontrol muayenesine gideceksiniz. Raporunuz %40 ve üzeri çıkarsa emekliliğiniz devam edecek. İnşaallah olmaz da %40 ın altına düşerse emekliliğiniz iptal edilir.

teşekkür ederim 2020 şubat kontrol yazılmış 2019 kasım ayı içerisinde müracat edebilirim yani erken yada geç problem olmaz galiba

erkar
Geç gitmek problem olur. Çünkü rapor işlemleri randevu, muayene, kurul, ve sonra kuruma gönderilmesi, incelenmesi derken çok uzun sürebiliyor ve bu süreçte SGK maaşı kesebiliyor. Kurumun müsaade ettiğince erken sevk alıp maaşınız kesilmeden rapor işini halletmeniz en güzeli.

2019 temmuzdan beri maaş alıyordum şubat ayında yaptırdığım kontrol muayenesinde hastalıklarım sabit görüldü ilave olarak skolyoz bel fıtığı emarlarını ilave ettim ancak sağlık kurulu 42 olan oranı 32 ye düşürüp maaşımı iptal etti şimdi nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

yüksek sağlık kurulu

yüksek sağlık kuruluna itiraz ettim henüz sonuç gelmedi olduki yüksek sağlık kuruluda ret etti ne yapmam gerekiyor mücadelemi nereden devam ettirmeliyim

erkar
İtirazınız da reddedilirse yargı yoluna gitmekten başka çare kalmıyor.

yüksek sağlık kurulu

merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var daha önce burdanda paylaştığım üzere 2019 haziran ayı itibari ile yaşlılık aylığı almaya hak kazanmıştım şubat ayında yaptırdığım kontrol muayenesinden sonra hastalıklarımın üzerine skolyoz ve bel fıtığı eklenmesine rağmen sgk emekliliğimi iptal etti yüksek sağlık kuruluna yaptığım itiraz sonucuda ret geldi oran yüzde 35 e düşürülmüş bundan sonra ne yapmalıyım

sayın oturan boğa öncelikle yardımlarınız içi çok teşekkür ederim.öncelikle yüksek sağlık kurulu itirazım ret edilip 6.ayın 16 sında bana yollanmış gözüküyor fakat bana gelmedi 29 temmuzda bizzat fatih sgk ya gittim uzun aramalardan sonra ret cevabını yeniden yazdırıp bana verdiler zaman aşımı ile ilgili olarak hangi tarih geçerli sizce en önemlisi hangi mahkemede dava açmalıyım acaba teşekkür ederim

dava açtım bir avukat tuttum ilk celse görüldü şimdi nisan ayında ikinci celse var mevcut hastalıklarıma ek olarak uyku apnesi teşhisi koyuldu cbap cihazı için bekliyorum

Üst Alt