Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1994 işe giriş ve 5800 pirim günüm var. Vergi indirimi alıp emekli olabilir miyim?
Selam arkadaşlar sizden bana yardımcı olmanızı isterim ben şu anda çalışmiyorum engelli vergi indirimi alabilirmiyim sizce birde çalışmayıpta engelli yani malulen emekli olan arkadaşlar varmi aramızda benim 06.01.1994 sgk girişim var gün sayımda 5800 bundan 9 ay önce sgk ya gittim bilgi alma amaçli bana senin kiriterlerin uyuuor birde rapor al maliyr ye başvuru yap vergi indirim yazısını bize getir sen emekli olursun dediler ama ben yinede emin olmak için siz değerli arkadaşlarımdan bilgi almak istedim inşallah olumlu cevaplar alırim şimdi den herkese teşekür ederim saygilar
Şemsettin malulen emeklilik %60 üstü oluyormus ve raporunda kısmi yada tam bağımlı yazmasi gerekiyormuş sgk da heyete giriyorsun sgk karar veriyormus.kolay kolay vermiyorlarmiş diye duydum.hepsini burada okumustum. Diger soruya evet çalışmazsan da emekli oluyorsun burada yazılanları okusan da cok ciddiye alma burada yazılanların çoğu kulaktan duyma vergi indiriminden yaralanmak için ilk müracaatında çalışıyor olman gerekir ondan sonra çalışmasan da sorun değil emekli olabiliyorsun ama geriye dönük vergi indirim ücretini almıyor sun malulen emekli oldunmuydu daha sonra çalışamıyorsun yasak .ama vergi indirim alırsan çalışa biliyorsun bu kadar buranın en eskilerinden olarak sana bunları söyleyip yardımcı olabilirim bilmem olabildimmi
Vergi indiriminden emekli olmak devletin engellilere sunduğu pozitif yaklaşım bunun dışında hiçbir maksat yok vergi indirimi alın emekli nizi olun demiş prosedür böyle belli bir oran koymuş şu kadar çalışacaksın bu kadar çalışmış olman gerekiyor bunlar çok zor şeyler değil bunlar hepimizin anlayacağı şeyler ve seni çok tedirgin gördüm rahat ol sen emekli olacaksın başka kafana takılan soru varsa sor ben sana cevaplarım emin ol en doğrusunu söylüyorum
Talihsiz50 allah sende razi olsun çok ama çok teşekür ediyorum gerçekten çok tedirgin oldum zaten bu korona psikolojimi bozmuş 2 defa koronaya yakalandim 1 ci de kötü 2 ci de ayakta atlattim allah bize gerçekten sabır veriyor bunu anladim ben maliye ye başvuru yaptiğım zaman sgk vardı 72 gün sonra çıkişım verildi bir sıkıntı olmaz değilmi
Merhaba Talihsiz50 arkadaşımız ne kadar güzel açıklamış sorunuzun cevabını.Sizin yazılarınızda okuyordum.Hatta bir ara bir yazınıza cevap verdim diye hatırlıyorum.
Talihsiz50 arkadaşımızın daha önceki nick ile yazdığı metinleri okumuştum.Kendisi inanın bir çok insanın gösteremeyeceği sabrı ve emeği gösterdiğine şahit oldum.Size belirtiği üzere engelli vergi indirimi ile emeklilikte işlemlerindeki değişim sizi biraz tedirgin etmiş.İnanın herşey düzene girecektir.
Malulen emeklilik Talihsiz50 arkadaşımız anlattığı gibi farklı süreçleri içeren bir durumdur.Sonucu herkesin bildiği ve yazdığı gibi çok basit değildir.
Burada yazarken herşeyi bir bir araştırıp mümkünse yetkili bir kanaldan öğrendiğim veya doğru bildiklerimle yanıt veriyorum.Yoksa insanlara yaşadıklarımı kendi gözlerimden gördüğüm gibi anlatırsam Talihsiz50 arkadaşımız dediği gibi masalsı bir hikaye olur ve karşıda bilgilenmek için cevap bekleyen insanları yorar ve hatta hakkına bile girebilir.
Bu sebeple içiniz rahat olsun.Mevcut sürecinizin sonuçlanması ile her şey açığaı kavuşacaktır.
Hicbirsey olmaz ben 15 gun sonra cikis aldim rahat ol bekleyecegiz bu is boyle oluyor sadece bekle haber gelecek Allah sabir versin.bilgi hazinedir arkadasim tesekkur ederim cok naziksin adam gibi adamlardansın
Cok tesekkurler burada okudugum en guzel yaziydı bu.Daha onceki yazilarinida okudum takip ediyorum burayi.cok yorum yazmiyorum eskiden yazardim bir faydasini gormedim hatta atıldim buranin sahibi attı uzun hikaye ben hataliydim .diger tarafa bi bitmediniz himmina yazdim ses cikmadi mesaji alanlar almistir.saygilar takibe devam
Rica ederim.Asıl siz içinizde varolan güzellikleri bana iletiyor ve paylaşıyorsunuz.Siz kalbinizde ve ruhunuzda olan güzellikleri bana lütfetmişsiniz.
Allah sizden razı olsun İnşAllah.
Sizinde söylediğiniz gibi yazıların her arkadaşımıza fayda sağlaması ve hatta doğru yönde bilgilendirmesi konusunda tamamen size katılıyorum.İnsanların en önemli haklarından biri olan bilgi gerçek bir kıymet.
Benim temennim herkes deneyimlerini güzel,doğru ve yalın bir anlatımla işlemlerin bitimi sürecinde paylaşmasıdır.İnanıyorum ki herkesin yararını olacak bu yöntem sonuçları ile tüm arkadaşlarımızı mutlu edecektir.
İnşAllah hakkınızda herşeyin hayırlısı olur.
İnşAllah sağlıklı,huzur ve sıhhatli bir şekilde kalbinizden geçen tüm isteklerinize kavuşursunuz.
Yazılarınızı okurken bir bilim insanının yada bir yazarın kitabını okuyormuş gibi hissediyorum.entellektüel bir kalemsiniz.iyi dikekleriniz için tesekkür ediyorum.saygılar.