Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1994 SGK girişliyim. 2004 yılında %50 rapor ile memur oldum. Ne zaman emekli olurum?

ferdidemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın oturan boğa

ben 11.03.1976 doğumluyum.
01.07.1994 tarihinde tam pirimli ssk girişim var ve ssk da 1050 günüm var.
01.01.2004 tarihinde % 50 oran ile özürlü devlet memuru oldum. Fakat özürlü vergi indirimini sonradan alamadım.

bu durumda ne zaman emekli olabilirim. özürlü vergi indirimi emeklilikte şart mı.

teşekkür ederim

Eğer memuriyete % 40 ve üzeri raporla sakat statüsünde başlamış iseniz, 5400 gün toplam hizmet süresi ile emekli olma hakkınız bakidir. Vergi indirim hakkı ile emekliliğinizin bir ilgisi kurulamaz...

Dayanağınız 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesidir.

5510 sayılı kanundan evvel engelli kadrosunda memur olanlar 15 yıl hizmet sonunda emekli olmayı hak ederler...
1 Ekim 2008 öncesinde sakat statüsünde memurluğa başlayan kişiler 15 yılda emeklilği hak ederler.
1 Ekim 2008 öncesinde hangi statüde olursa olsun memur olup, memurluğa başladığı tarihten önce %40 ve üzerinde sakatlığı olduğunu sağlık raporuyla belgeleyen kişiler 15 yılda emekliliği hak eder.

Evet, 5510 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 tarihinden önce engelli kadrosuyla memuriyete başlamış olanların emeklilik şartları 15 yıl ve 3.600 gün olup,bu durumdakiler kademeli geçişten etkilenmeyeceklerdir.

,hocam kafam karıştı şimdi oturan boğa arkadaşımız demişki 5400 hizmet yılı siz demişsiniz 3600 gün şimdi benim hizmet yılım ssk girişi ile birlikte 18 yıl ama pirim günüm 4000 gün yaklaşık ben şimdi 4 yıl daha çalışmak zorundamıyım ? yoksa bu gün istesem mevcut pirim günümle emekli olurmuyum ?

hizmet süreniz 5400'e tamamlandığında emekli olabileceksiniz...

Üst Alt