Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1994 SSK giriş, 5000 gün prim ve 2. dereceden vergi indirimim var. Emekli olur muyum?

rmznkdgn

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

Ben yeni kanuna göre nasıl emekli oluyormuyum bilgisi olan varsa veya bilgi edineceğim bir adres varsa yazarmısınız.

Benim hastalığım kifokolyoz+solunum yetmezliği.(halk dilinde ortapedik)
1975 doğumluyum. 19 yaşından beri 1994 yılında sigortalı olarak çalısmaya başladım. aynı sene %65 olarak sağlık raporu aldım. sürekli ibaresi yazıyor.
2006 yılında ise vergi indiriminden yararlanmak için vergi dairesini yeni rapor almama istedi yeni rapor çıkarttım orada da derecem aynı %65 verdiler. (2006 daki rapor tarihim kasım ayı)

Yaklaşık 5000 gün sigortam var. 17 senelik çalısma hayatım var.
bu yeni kanuna göre ben emekli olabiliyor muyum.

emekli olabilimem için yeni rapor isterler mi?e
mekli işlemlerini başlatabilmem için işten ayrılmam mı gerekli?
emekli olabiliyorsam ne gibi yol islemem gerek ?

Evet emekli olabilirsiniz.
Vergi indirimi almışsanız tekrar rapor istenmez.
Çalışırken ya da işten ayrıldıktan sonra emekliliğe başvurmanın bir farkı yok
Emekli olmak istediğinizde de emeklilik gerekçesiyle işten ayırlabileceğiniz gibi, hem emekli olup emekli maaşı alabilir hem de Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyerek aynı işyerinde çalışmaya devam edebilirsiniz.
Vergi indiriminin bir nüshasıyla emeklilik için sgk 'ya başvuracaksınız ..

teşekkür ederim.
şu an elimde vergi indirim belgesinin bir fotokopisi var.bu belgeyi de emeklilik işlemlerini başlatırken veririm.ne kadar zaman sürer tahminen emeklilik işlemlerinin süresi birde emekli işlemlerini başlattımmı çalışmamam mı gerek işlemler sonuçlanasıya kadar.

1-2 ay içerisinde sonuçlanır...
Emeklilik müracaatı yaptığınızda işinizi bırakmış olmanız gerekli..

Verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim sanırım benim emeklilik işlemlerini başlatmam için hiç bir engel gözükmüyor.

Hayır anlattığınız duruma göre bir engel yok müracaatınızı yapabilirsiniz...

arkadaşlar ben dün emeklilik işlemlerini başlatmak için sgk gittim günlerime ve seneme baktılar tamam dediler. bana doldurmam için üç tane ayrı ayrı kağıt verdiler.
birinci kagıt nüfüs bilgileri kimlik bilgileri vs. yazıyor bu kagıt ı anladım .
ikinci kagıt ise hastaneye sevk kagıtı verdiler doldurmam gerekirmiş. dedim benim vergi indirim kağıdım var gösterdim olsun yine de hastaneye sevk edeceklermiş sanırım?

rapor isterler mi yine bende kagıtları aldım doldurmadım. hastaneden rapor ısterserle yine rapor derecem düşer mi.v ergi indirimim oldugu halde.

benim durumum şimdi (Yaşlılık aylığı bağlanması (4a [eski adıyla ssklılar] için))yazan belgelermi geçerli arkadaşım.

Ramazan, sen 4a statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksın. Oysa oradaki bilgisiz memur seni malulen emekli etmek için sevk ediyor sanırım.

Şefine çık ( o memura laf anlatmayla uğraşma) ve de ki:
1- Ben malulen değil, Yaşlılık emekliliği için başvuruyorum. İşlemlerimi 506 sayılı yasanın 60. ve Geçici 87'. maddesine göre yapacaksınız.
2- Bu maddeler sigortalılık süresi ve prim gününün yanı sıra %40 ve üzerinde sakatlığı olanlar için emeklilikte tek şart öngörür, o da, "Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanmaya hak kazanmış durumda" olmaktır.
3- Benim defterdarlıktan alınmış 2. dereceden sakatlık indirim hakkım mevcut.
4- Sigortalılık sürem ve primlerim de tamam
Yani, erken Yaşlılık emekliliği için ne hastaneye sevkim gerekli ne de yeni rapor....

Not: İlk sigortalı olduğun tarih nedir? Sigortalılık sürenin yeterli olduğundan eminsin değil mi:
2008_oncesi.PNG

merhaba bülent arkadaşım ilk önce verdigin bilgiler için çok teşekkür ederim benim için gerçekten çok önemli idi.benim ilk sigortalık sürem 01.05.1994 derecem %65 ve sigorta toplamım 4940 gün. olabiliyormuyum.

emekli olursanız emekli bağlanma oranını ve emekli maaşınıda yazarsanız sevinirim.

tamam yazarım arkadaşım.tahmini ne kadar sürer belli olması.

Merhaba arkadaşlar ben dün şimdi emeklilik dilekçesini verdim.vergi indirim bildirgesinden bir fotokopi.birişten ayrıldıgıma dair kagıt verdim.bana bir numara verdiler.şimdi ne olacak bu numara bilmiyorum.nasıl işlemlerin takipini ögrenecegim.

2 ay içinde sonuçlanır. 45 gün sonra şu numaraları arayıp başvurunuzun ne durumda olduğunu öğrenmeye çalışabilirsiniz..
Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05

benim %65 vergi nidirimim var.4940 gün sigorta günü var .17 senelik sigortam var ve yatırılınan prim aylık 900 tl gözüküyor.sizce ne kadar emekli maaşı bağlanır.

Merhaba benim başvuruma şöyle bir cevap göndermişler.
(Gelir vergisi kanununun 3239 sayılı kanunla değişik 31. maddesine göre sakatlık İndiriminden faydalanıp faydalanmadıgının,faydalanıyorsa saglık kurulu raporunun tasdikli bir suretinin gönderilmesi ile sakatlık derecesi ve yararlanmaya başladığı tarihin bildirilmesini arz ederim.) yazıyor.ben vergi indirim belgesini verdim sgk ya ama bu ne demek şimdi bilgisi olan varmı.2006 yılında aldıgım raporla vergi indirimim başlamıstı.yine rapor isterlermi acaba.

Bu belgeyi ve raporu sizden istemeleri saçma. Bunu defterdarlıktan istemelilerdi. Size o yazıyı gönderen yere gidip bu konuda dikkatlerini çekin.

Sizden yeni rapor istenmesi de söz konusu olamaz. Tek yapacakları şey, defeterdarlığa yazıp, "bu kişinin vergi indirim hakkı var mı" diye öğrenmek...

Merhaba arkadaşlar

benim devletin sitesinde emekli oldugum gözüküyor tahsis numaram diye bir şey cıkmış. ama emekli maaşım bağlanmamış.
emekli işlemlerim kabul edilmiş mi oluyor.
sgk yı aradıgımda vergi dairesinden kagıt elimize ulaşmadı daha dediler ama. aylık gelir durumu türü yaşlılık aylıgı yazıyor.emeklimiyim ben şimdi acaba

Hadi hayırlı olsun şimdiden. :)

Vergi dairesinden yazı ellerine ulaştığında emekliliğiniz onaylanmış ve maaşınız bağlanmış olur...

Üst Alt