Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1994 ssk girişim, 1850 gün primim var. Malulen emekli olabilir miyim?

MTÜTÜNCÜ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Işe başladığımda %40 özürlü raporum vardı çocuk felcinden dolayı bir ayağım 20 santim kısa 1994 tarihinde işe başladım 57 yaşındayım şu an kemik erimesi tansiyon kolsetrol gibi bazı hastalıklarım çıktı 1850 iş günüm var %60 veya üstü rapor alırsam malülen emekli olabilirmiyim..

SGK malulen emekli etmek için maluliyet cetveli'ne göre kişinin malul sayılabilecek işgücü kaybının olmasını şart koşuyor. Anlattıklarınıza bakınca, SGK sizi malulen emekli etmez diye düşünüyorum

ayrıca sizin şahsi 60 ve üzeri rapor almanız malülen emeklilik için gecerli degil sgk ya başvurup kurum sevki ile malüliyet tespiti için baş vurmalısınız olumlu cıkması halinde bir ihtimal emeklili kabul ederler belki ilk işe başladıgınız da 40 sonradan artıgını var sayarsak şansınızı deneyin yüksek oranda ala bileceginizi düşünüyor sanız

tek hastalıktan malul emekli yaparlar malullükte özür oranları toplanmıyor 3600 gün 10* yıl başlangıç sgk dan engellli emeklisi olursunuz askerlik yaptıysanız 2300 gün eder prim eksik farketiyseniz saygılar.

Üst Alt