Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1994 SSK girişim ve 4100 işgünüm var. Ne zaman emekli olurum?

mert717

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
ben 15/03/1979 dogumluyum 10 yasında sıgortalı oldum ılk prım 17/06/1994 yılında yatmaya basladı
benım suan 4100 gun prımmım oldu benım emeklılık yılım ne zamndır

yasaya göre sigorta başlangıç yılınız 18 yaş olması gerektiğinden 10 yaşındaki sigortanızın emeklilik tarihine katkısı yoktur.Buna göre;15/03/1979+18=15/03/1997 tarihi sigorta başlangıç tarihiniz kabul edilecektir.%40 vergi indirimli raporonuzun olduğunu düşünerek;
17 yıl hizmet ve 3920 prim günü ile emekli olabilirsiniz.

benım 15/03/1997 tarıh benım ssk baslangıc tarıhımse neden 17 yıl benım ılk prım yatma tarıhım 18/06/1994 buna gore 2003de cıkan yasaya gore ben 6 ıle 9 yıl ssklılar arasına gırdıgım ıcın 16 yıl olması gerek mıyo mu?
vergı ındırımın var

Yukardada yazdım.Yasaya göre sigorta baçlangıç tarihiniz 18'den başlayacağı için,emeklilik tarihiniz 16 yılda değil,17 yıl 3920 prim günüdür.

ben ssk verdıgım emeklı ne zzaman olabılır dılekcesının cevabı devamlı 16 yıl 3760 gun olarak geldı ve en az 4 defa dılekce yazdım bunu bı turlu cozemıyorum sgk 16 dıyo sızde burda devamlı 17 dıyosunuz
2003 yılındakı tabloya bakarsak ben 6 ıle 9 arasına gırdıgım ıcın 16 yıl gorunuyo sımdı ne yapmam gerekı
:eek:

yukarda yazdığım gibi 17 yıl ve 3920 prim günü ile emekli olacaksınız.

aynı sıze sordugum soruyuda sgk bılgı edındırmeye eposta olarak gonderdım cevabı gelınce burda sızınle paylasacagım bende bu ıste celıskıde kaldım hayırlısı neyse o olsun soru ve cevap asagıda
:)

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ Sayı:B.13.1.SGK.0.BSN.BEB.0-622.02/21.08.2008

Konu:19.08.2008 Tarih ve 79309 numaralı başvurunuz.

Sayın:ANKARA

Soru:ben 1979 dogumluyum 07/06/1989 ılk sıgorta tarıhım ama ılk prım yatmaya 18/06/1994 yatmaya basladı ben %45 ozurlu raporum var ve vergı ındırımınden yararlanıyorum benım sıgorta baslangıc tarıhım hangısı benım 18 yasından kucuk oldugumdan bu yıllar ve prımler sayılmaz denıldı ama kanunda 18 yas sınırı kaldırıldıgı soyluyo ozurluler ıcın benım ıhtıyarlıga verdıgım dılekce cevabında 18 yasımın doldurdugum tarıh sıgorta baslangıc tarıhı soylenıyor fakat engellıler bız sıtesınde arkadasım bu sartlarda emeklı olmus yanı 18 yasından once sıgorta sını baslangıc olarak kabul edılmıs ve emeklı olmus benı bu konuda aydınlatırsanız cok sevınırım sımdıden tşk ederım

Cevap: Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.16 yılınızı ve 3760 gününüzü tammladıktan sonra emekli olabileceğinizi.16 yılın hesbında da 18 yaşınızı tamamladığınız günün baz alınacağınıBilgilerinizi rica ederiz.

SSK prim ödeme tarihiniz baz almış.Sizin 17/06/1994 tarihinde yaşınız, 15 yıl 3 ay ve 02 gündür.18 yaşınızı doldurmadığınızdan 16 yılla emekli olamzsınız.

sıkıldım bu konudan ıyıce neden o zaman devletın benı emeklı edecegı koskoca kurum boyle bı cevap yazıyo ınsanı celıskıde burakıyo anlamıs degılım ve gene yenı bı eposta dılekcesı yazdım bakalım buna ne cevap gelecek beklıyorum:mad:

ben o tabloyu bılıyorumda sgk neden bana 16 yıl 3720 gun dıye yazıyo onlar bılmıyo mu bu konuyu kac defa dılekceyle yazdım hep cevap aynı cevap burda sızede gosterdım

Mert, eğer burada verdiğin ilk sigortalılık tarihi, doğum günün, rapor oranın doğru ise, verilen bilgiler de doğru. SGK bir yerde bişey atlıyordur. Kafan karışmasın...

Üst Alt