Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1994'de sakat statüsünde memur oldum. Emekli olurken yeniden rapor istenir mi?

Mucahit

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1987 yılında ilk kez ssk lı oldum. (sakatlık tescili olmadan).
1988 de iş kurumunca gönderildiğim devlet hastanesinden "sol wolkman kontraktürü .E1 bileğinde flexion deformitesi, pronosyon ve spinxxxam (üzerine mühür gelmiş okunamıyor) teşhisi ile %40 oranı ile rapor aldım.
Bu rapor ile sakat kontenjanından 1994 de memuriyete başladım. Halen memur olarak çalışıyorum

Bu halde yeni bir rapor alırsam oranım yine %40 olur mu.?
Mevcut raporum ile vergi indirimi olmadan erken emekli olabilir miyim.?

Sakat statüsünde memur olmanız 5400 gün hizmet süresiyle emekli olmanızı da garantiler. Ne yeniden rapor istenmesi ne de vergi indirim hakkı elde etmenizin şart koşulması mümkün olabilir.
Dayanağınız:

1- 5510/Geçici Madde 4: [...]
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.

ve 5434/39:
j) (Ek : 21/04/2005 - 5335/3 Md.) Göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az % 40 olanlardan fiili hizmeti 15 yıl olanların istekleri üzerine

Yukarıda da çok net yazdım: Sakat statüsünde memur olduğunuz için 5400 gün hizmet süresiyle emeklilği hak ediyorsunuz.

Üst Alt