Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1995 işe giriş ve 7130 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Paşaoğlu2535

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent abi merhaba
Aranıza yeni katıldım.
Eğer müsadeniz olursa sizin engin bilginize ve tecrübenize istinaden bir sorum olacak.
01-07-1995 Sigorta girişim ve 7130 pirim günüm var.İzmir vergi dairesine vergi indirimli emeklilik için başvurdum.Onlarda beni hastaneye sevk ettiler %40 heyet raporu aldım.Hastane bana verilen evrakın aynısından vergi dairesinede gönderdiklerini ve cevabınıda halen ssk lı olarak çalıştığım şirkete gönderileceğini söylediler.Bende Ankara'dan olumlu bir cevap gelmesi halinde emekli olurum diye düşünürken sizler gibi bilgili abilerimizin yazıları okuyunca bir detayı atladığımı fark ettim.Benim 7130 pirim günümün son 950 günü 4a ondan önceki 6 yılım 4b.Şimdi okuduğum kadarıyla bugün itibariyle ben 4b den emekli olmaya tabiyim.Henüz son 1260 günlük 4a pirimine ulaşamadığım için 4a haklarına sahip değilim.Şimdi benim kafama takılan ben bu konuyu bilmeden başından beri 4a vergi indirimli emeklilik olmaya çalışıyor olma isteğim yanlışmı oldu.Çünkü 4b den emekli olmak isteyenler başka yollar deniyor gibi birşey okudum ama onunda tam açık anlatımını bulamadım hepten kafam karıştı.Benim izlediğim yolda bir problem varmı sizin görüşünüz nedir hocam.ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH RAZI OLSUN

Ben senin gibi yapmistim aynisin yanlismus.zaman kaybetmeden sgk bagkura git raporunla onlar ister sevk Eder gene.ben 6aydir ugrasiyom.anlatsam cok uzun hikaye.vergi indirimle gittim aldilar basvurum iki ay once.sonra 20gun sonra kagit geldi sgkdan.son yedi yil bagkurlu gun cok oldugu icin bagkura Gitti kagitlar.1ay oylesine zaman Gitti.bagkura gittim 28-5.raporum onaylanmis.ondan sonra hic hareket yok dosyam ayni yerde duruyor10gundur oyle biliyorum

Çok teşekkür ederim
Benim bir kaç sorum daha olacaktı

Ankara Maliyeye giden kağıdın sonucunu beklemeden sgk ya gidersem daha çok karışıklık yaratmış olmam değilmi.Birde bağkudan emeklilik başvurusu yapınca bu evraklar yine maliyeyemi gidiyor.Son olarakta şunu sorucam ssk emeklisi ile bağkur emeklisi arasında kazanılmış haklar konusunda artı eksi nasıl bir fark var acaba

Paşaoğlu2535
Beklemeden git zaman kaybediyon.sgk sor hangi statuse tabiyim diye.ben gitmedim icin yarim senedir ugrasiyom.maliyeden gelir evraklarin is yerine yada maliyeden alirsin.bunlar son7 yila bakiyor.beniki yani 2014yilinan 2021kadar bosluklarda var.1045gun bagkur 840sgk.bagkur gunum cok oldugu icin oraya gittim.raporum 75ti. 58 dusurmus.ondan sonra 10gun gecti bekliyorum.

Paşaoğlu2535

Son 2520 primin fazlası (1261'i) hangi statüde ise emeklilik o statüde olur

4b'den emeklilikte vergi indiriminin hiç bir anlamı yok. 5510 28'e göre erken Yaşlılıkı emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. HAstane raporu wgk'ya gönderecek, sgk size "durumunuz maluliyeti gerektirmediği için malulen emekli olamazsınız" diyecek, siz de onlara Allah belanızı versin, bunuben de biliyorum, "başvurumun 5510 28'e göre Yaşlılık emekliliği statüsünde işleme alınmasını arz ecerim" diyeceksiniz, aşağıdaki tabloya göre her şey tamamsa, emekli edecekler

bagkur.PNG

Üst Alt