Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1995 sigorta girişi ile %40 rapor alırsam ne zaman emekli olurum?

SERO01

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
ben, vergi indiriminden faydalanmak ve erken emeklilik için bilgilenmek istiyorum.

Sigorta ğirişim 1995
17 yıldır sgk lıyım ve prim gunum 6350
%40 rapor alırsam ne zaman emekli olabilirim?

sayın hocalarımdan görüş bekliyorum efendim. Size de iyi günler.

SERO01

Emeklilik için (gün/ay/1995 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 prime tabisiniz.
Yani %40 ve üzeri rapora karşılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Tesekkur ederım bülent bey
birde kalp raporum ve endokrınden rahatsizlığm için bilgı istemiştim
mesajda yazmıştım.rapordan kaç alırım diye?

Arkadaşlar benim kafama takılan bir soru var.
Benim sigorta başlangıcım 07/06/1995 yılı ama girişte sadece 24 gün yattı.(yaşım 22 )
diğer işte bilfiil sigorta primlerim 2002 yılından itibaren 6600 gün hiç bosluk yok.
Acaba sgk ya emeklilik için başvurduğumda sıkıntı başlangıç tarihim hangisi olacak.dolu dolu olan yıl başlangıcımı sayılacak.yoksa ilk giriş yıl mı sayılacak?
Bi arkadas kafamı kariştırdı.yardımcı olursanız bilgi sahibi olan arkadaslar cevap verebilirmi acaba?

SERO01
Üstad,

07/06/1995 tarihinde sigorta başlangıç tarihin ise,bu tarihte(07/06/1995) yazdığın gibi 22 yaşında isen senin sigorta başlangıç tarihin 07/06/1995 'dir.

Saygılar.

Üst Alt