Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1995 sigorta girişi ve 4000 pirim günü ille göre emeklilik şartlarım nedir?

Bipolar42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 1995 sigorta girişim var. 2018den beri MEB'de eski hükümlü olarak çalışıyorum. 2020 itibariyle %40 bipolar raporum var. Sorum şu 4000 gün sigortalı sürem var. 1980 doğumluyum. Bu son kanun öncesi emeklilik hakediyordum. Bu son kanun sonrası bir değişiklik var mı benim için. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz

Bipolar42

30 Ekim 1980 + 18 = 30 Ekim 1998 emeklilik için temel alınacak sigorta başlangıç tarihiniz

Emeklilik için (30 Ekim 1998 +) 18 yıl sigortalılık süresi 4680 prime tabisiniz. Yani süreniz tamam. Prim gün sayınız da 4680 olduğunda emeklilik için kurumunuza başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Hastanede SGK Hastalık Listesi'ne göre "Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen" tanılı bir rapor verilirse ve bu rapor sgk tarafından kabul edilirse, erken Yaşlılık emekliliğiniz onaylanır.

Üst Alt