Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1995 sigorta girişi ve ankılozan hastalığıyla emeklilik şartlarım nedir?

aydın ayhan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1995 yılında ilk sigortaya giriş tarihim.1999 yılına kadar belirli aralıklarla sigortalı, 2005 yılına kadar bağkurlu sonra tekrar bu tarihe kadar bağkuru sigortaya aktardım.yaklışık 4200 gün ödenmiş primim var askerliğimi 1990 yılında 18 ay olarak bitirdim.13 yıldır ankilozon hastalığım var.bel kalça ve ensem dahil tutulmalar var.malülen emekli olabilir miyim? yüzde kaç rapor almam gerekiyor?yardımcı olursanız sevinirim.

Malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün ve 60% ve üzeri rapor almanız gerekli.. Malulen emekli olmak için ssk ya malulen emekli olmak için müracaat etmeli ve rapor vermeye yetkili hastaneye gitmelisiniz 60% ve üzeri alır iseniz malulen emekli olabilirsiniz.
Malulen emekli olamaz iseniz vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olabilirsiniz. Şu tablodan faydalanarak emekli olacağınız tarihi hesaplaya bilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Önerim vergi indirim hakkı alıp erken emekli olmanızdır. Şuan ssk lı olarak çalışıyor iseniz iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edin ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edilin. Bu hakkı kazanıp kazanmadığınız 30-45 gün içerisinde iş yerinize yazılı olarak bildirilir.
İlk işe giriş tarihinizin gün ve ay bilgilerini vermemişsiniz.İlk işe giriş tarihiniz hangi ay ise o tarihte emekli olabilirsiniz.

3. dereceden emekli olsam sigortam asgari ücretten ödeniyor.aylık maaşım ne kadar olur bilgilendirirseniz sevinirim.

Fizikten yüzde 34 aldım .göğüs polikliniğnden yüzde 20, göz ve kulak burun boğaz 0 çarşamba günü heyete giriyorum . Acaba benim özürlü (malülük) raporu yüzde kaç olur? 1995 sigorta girişim var 5280 günümde prim ödemişliğim var. Bu yüzdelerle kaç alırım nasıl emekli olabilirim bilgi verirseniz sevinirim.

vergi indirimi ile 17 sene 3920 pirimle emekli olursun vergi indirimi kabul olursa ankara onaylarsa emeklilik için baş vurabilirsin pirim ve yıl yeterli gibi malülen olamazsınız oraporla ancak vergi indirimi ile engellilere tanınan erken emeklilikten yararlanırsınız maaş olarak asgari ücretten yatıyorsa 800 civarı bir maaş bağlanır

Üst Alt