Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1995 sigorta girişim var. Kas hastasıyım. Ne zaman emekli olabilirim?

halil01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1995 de 20 günlük birişgünüm var 2001 e kadar boşlugum var 2001 den 2006 kadar ful yattı 18 ay askerlik yapdım askerden sonra kas hastalına yakalandım 2006 kadar yatan sgk normal olarak 2066sanra yatan sgk özürlü olarak şuanda pırımim 3080 gün ben nezaman emeki ola bilirim kac işgunum olması lazım

Sizin için 2 şekilde emeklilik düşünüle bilir.
1-Malulen emeklilik
2-Vergi indirim hakkı kazanıp erken emeklilik

1- Malulen emeklilik
Malulen emekli olabilmek için en az 10 yıl ssk lı olmak , 1800 gün prim ödemek , 60% ve üzeri raporunuz olması gerekli..
60% rapor alabiliyor iseniz, direk sgk ya malulen emekli olmak için müracaat edin ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edilin.

2-Vergi indirim hakkı alıp erken emeklilik
Vergi indirim hakkı almak için çalışıyor olmak şart bir iş yerinde çalışıyor iseniz iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Vergi dairesi ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirimi için müracaat edin ve yetkili hastaneye sevk alın.. Vergi indirim hakkı kazanır iseniz,Şu tablodan bakarak ne zaman emekli olacağınızı hesaplaya bilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

NOT: Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.Bireysel olarak alınan raporlar işe yaramaz..

Üst Alt