Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1995 sigorta girişim ve %44 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

pass11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
01-01-1981 doğumluyum
İlk işe giriş tarihim 05-12-1995 tam primle,
toplamda 1409 gün ssk primim var,
askerliğimi 2001 mayıs 2002 kasım ayları arasında 540 gün yaptım ve emekli sandığına askerlik borçlanması için ödeme yaparak hizmete saydırdım.
2012 yılında %44 sürekli olarak engelli raporu aldım
03/07/2015 yılında ekpss ile kamuya devlet memuru olarak atandım.

Hitaptan alınan hizmet belgesinde 18 yıl 4680 gün ile emekli olabileceğim yazmaktadır ama bu oran 2015 sonrası işe başlayanlara denk gelen bir hesaplamadır.
Benim ssk girişim ve yatırdığım primler sayılmadı mı? Peki ya askerlik borçlanması oysaki kazanılmış hakka ve emekliliğe esasa etki etti,
Ben hangi prim gün ile hangi yıl emekli olabilirim.

Cimere yaptığım başvurunun sonucu böyle geldi, şimdi 3960 gün primle emekliliğe hak mı kazanacağım...
Başvurunuz üzerine yapılan inceleme sonucu; 2008 sonrası ilk defa 4/1-c tabi olarak göreve girişte engelli mevzuatına göreve atanan memurlar 5510 Sayılı kanunun 28 Maddesinin 4.fıkrasına göre ''Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.'' Hükmünü amirdir.
Bu nedenle amir hüküm uyarınca kurumunuzun üst yazısı ekinde rahatsızlığınız ile ilgili raporlarınızın “SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No: 7 Sıhhiye-ANKARA” adresine gönderilmesi halinde durumunuz incelenerek tarafınıza bilgi verilecektir.
Bilgilerinizi rica ederiz.

Emeklilik için sigorta başlangıç tarihiniz 01-01-1981 + 18 = 01-01-1999

İlk memur olma tarihini 03/07/2015 olduğu için emeklilikte tabi olacağınız kriter aşağıdaki tabloya göre (01-01-1999 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve (ssk, memuriyet ve askerlik borçlanamsı ile toplamda) 4680 prim.

Bu primler dolduğunda kurumunuza 5510/28 uyarınca erken Yaşlılık emekliliği için başvurabilirsiniz.

bagkur.PNG

pass11 size gelen cevap baştan savma olmuş, sizin durumunuza uygun değil. Cevap yazısındaki şartlar %60 ve üzeri raporu olduğu halde sigorta girişi öncesinde hastalığı mevcut olduğu için malulen emeklilikten faydalanmayanlar için. Sizin raporunuz ise %44 olup 18 yıl 4680 güne tabidir.

Üst Alt