Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1995 tarihinden bu yana hemşireyim. Bipolar bozukluk nedeniyle emekli olmak istiyorum

çankırı 18

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1995 tarihi itibariyle hemşire olarak görev yapmaktayım. 18 yılımı doldurmuş bulunuyorum. 2003 yılından itibaren psikotik bozukluk teşhisiyle 5 yıl gazi üniversitesinde daha sonra bipolar bozukuk teşhisiyle hacettepede tedavi gördüm. 1-2 yıl ilaçlarımı kendi isteğimle bıraktım. bipolar bozukluk teşhisiyle halen tedavi görmekteyim.10 yıldır hastalığımla ilgili bir çok ilaç kullandım. işyerindeki insanlarla sürekli çatışma halindeyim. günlük aktivitelerimi yerine getirmekte çok zorlanıyorum. erken emeklilik ve malulen emeklilik ne demek ve nasıl olunabiliyor? başvuru yapsam kabul edilirmi? ne kadar emekli maaşı alabilirim. bu konularda bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler.

Sizin coktan emekli olmanız gerek yan sağlık memur arkadaş 12 yıl ÇALIŞARAK bu teşhisle malulen emeklı oldu

Elinizde özürlü raporu var mı varsa yüzdesi kaç??? Ve artı bu konu için psikiyatri doktorunuzla konuşun maluen emeklı için

hiç özürlü raporu almadım. bu konuda hiç bir yere başvurmadım.

Hemen özürlü raporu al.. Hastaneye sağlık kurula başvurun 3 adet fotoğrafla .. Muayene olun

ciddi olarak uzun uzun düşünmedim. emekli olmakmı çalışmakmı benim için daha hayırlı alacağım ücrette beni düşündürüyor onu nasıl öğrenebilirim.

malulen emeklilik

18 yıllık memurum bipolar bozukluk teşhisiyle 20 yılı beklesem 20 yıldan sonra malulen emekli olabilirmiyim. yoksa maaşsız yaşımı beklememmi gerekir. malulen emekli olursam ehliyetimin durumu ne olur. cevap verirdeniz sevinirim.

657'ye tabisiniz değil mi? Öyle olduğunu varsayarak:

5510 sayışı yasanın geçici 4. maddesine göre erken Yaşlılık aylığından yararlanmak için kurumunuza başvuru yapın. Alacağınız kıdem tazminatı 18 yıl üzerinden hesaplanır... Emekli maaşınızda da 20 yılda emekli olanlara kıyasla anlamlı bir fark olmayacaktır (hatta 2 yıl fazladan alacağınız emekli maaşınız size avantaj bile sağlar bence):

[...] Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.​

Üst Alt