Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 da memur oldum. Yetim aylığım kesildi. Tekrar bağlatabilir miyim?

zekiye7171

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Ben 96'da memur olarak bir kamu kurumunda işe girdim ve o güne kadar babamdan bağkur yetim maaşı alıyordum o günden sonra almadım. ama başvuruda yapmadım kesilmesi için onlar keserler dediler, gitmedim ben de.
şuan kalp kapak hastasıyım kalp kapakçıklarım değişti ve hala kamu kurumunda çalışıyorum
15 yıllık memurum aceba yeniden alabilir miyim yetim maaşımı veya ne yapmam gerek

yardımcı olursanız sevinirm

Keşke kestirmeden önce kuruma gidip konuya açıklık getirseymişsiniz. Belki de 96'dan bu yana alabvileceğiniz bir aylıktan mahrum kaldınız.

Çok net bir yanıt veremeyeceğim için önerim en yakın sigorta müdürlüğüne gidip konuyu sormanızdır. Kesin yanıtı bilen arkadaşlarımız varsa yazsın lütfen.

memur olunca bağkur maaşımız kesiliyormu

arkadaşlar merba

96da memur oldum kadrolu olarak ogüne kadar babamdan bağkur maaşı alıyordum o tarihten sonra gitmedim almadım ama resmi olarak başvurup kestirmedimde.ama almadımda sanırım görünüyordur orada.şuan 2008den önce memur olanların alacağı ggibi birşey duydum şuan başvursam aceba ceza gelirmi bana veya ne bileyim başka bir sorun çıkarmı kestirmediğime dair veya alabilirmiyim

Ben olsam başvururdum. En azından sigorta müdürlüğüne gidip konuya dair net bir bilgi edinmeye çalışın.

[ama ya büyük bi borç çıkarsa nasıl altından kalkarım net bi bilgim olsa

96'dan beri -belki de hak ettiğiniz halde- maaş almamışsınız zaten. Size neden ceza versinler ki?

ben resmi olarak başvurmadım işe girdim diye sonra bi arkadaş söyledi git maaşını kestir diye bende dedim birkaç yıl sonraydı ama ben almıyorumki kesmişlerdir zaten
şimdi faizli bi borç falan çıkar başıma dert olur şimdi gidicem 96da işe girdim desem neden başvuru yapmadın kestirmen gerekti kaç yıllık bi ana para bi faiz olursa altından kalkamam diye çekincem
yani bilmiyorlar işe girdiğimi ama söyleyince haberleri olcak başıma dert almaktan korkuyorum

Bugüne kadar edindiğim tecrübe korkunuzun yersiz olduğunu söylüyor... Bugüne dek aylık alsanız hadi bi nebze tereddütünüz olsun dicem, ama bunu da yapmamışsınız... Hatta, olası ki "kardeşim bunca zaman hakkın olduğu halde bu maaşı neden almadın" diye şaşırmaları daha muhtemel :)
Tabii ki size kalmış, ama ben olsam gider hakkımı arardım.

Bugün nette biraz araştırdım memur olanların alamayacığnı söylüyor bu maaşı bense evet hiç almadım o tarihten bu yana ama kestirmedim de resmi olarak neden haber vermedin diye bi sorun çıkarsa ya :)))

Anlaşılan daha önce bağkurdan yetim maaşı almaktaydınız. Bu durumda 1479 sayılı bağkur kanuna göre yetim aylığı almaya, eğer evlenmemişseniz yetim aylığı almaya, hak kazanmışsınızdır. SGK il yada ilçe müdürlüğüne başvuruda bulunup tekrar maaşınızı bağlatın.

[FONT=Verdana][SIZE=2]MADDE 40 — Ölüm sigortasından sağlanan yardımlar şunlardır. [/SIZE][/FONT]

[SIZE=2][FONT=Verdana]a) Eşe, çocuklara, ana ve babaya aylık bağlanması, [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Verdana]b) Eşe, çocuklara, ana ve babaya toptan ödeme yapılması, [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Verdana]c) Ölen sigortalı için cenaze masrafı karşılığı verilmesi, [/FONT][/SIZE]

[FONT=Verdana][SIZE=2]ÖLÜM AYLIĞINDAN YARARLANMA KOŞULLARI : [/SIZE][/FONT]

[SIZE=2][FONT=Verdana]MADDE 41 — (2229) a) Ölüm tarihinde en az üç tam yıl sigorta primi ödemiş olan [/FONT][/SIZE]

[SIZE=2][FONT=Verdana]b) Malüllük veya yaşlılık aylığı almaktayken yahut yazılı olarak istekte bulunup malüllük veya yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazandıktan sonra ölen, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=2][FONT=Verdana]c) Bağlanmış bulunan malüllük veya yaşlılık aylıkları kesilmiş olan sigortalılardan ölen, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=2][FONT=Verdana]d) En az üç tam yıl sigorta primi ödemiş olanlardan 39 uncu maddeye göre toptan ödeme talebinde bulunmakla, beraber, toptan ödeme yapılmadan ölen, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=2][FONT=Verdana]Sigortalının hak sahibi kimselerine aylık bağlanır. [/FONT][/SIZE]

ben tam anlayamadım cevabınızdan ama benim durumum nedir bu durumda

Kısa ve öz evlenmemişseniz, ve daha önceden aylık almaya hak kazanmışsanız, aylığınızı sgk il müdürlüğüne giderek bağlatın. 1479 sayılı kanuna göre maaşınız bağlanır.

zekiye7171 bana özel mesajdan sorunun cevabı:

bakınız siz memursunuz, ve babanız bağkurdu ve 1479 bağkur kanuna göre maaşını almaktaydı, vefat edince doğal olarak bağkur kanuna göre maaşınız bağlanır ve ordaki hükümler uygulanır, bağkur kanunu diyorki "[FONT=Verdana][SIZE=2]Sigortalının kız çocukları evlenirse ve başka bir geliri olursa bağlanan aylık kesilir"[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]AMA SİZ ÖZÜRLÜSÜNÜZ BU DURUMDA BAĞKUR KANUNU NE SÖYLÜYOR "çalışamayacak durumda malûl olan çocukların aylıkları,hiçbir zaman kesilmez.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana][SIZE=2]Eğer siz %60 ve üstü raporunuz bulunuyorsa, çalışsanızda,geliriniz olsa dahi yetim maaşı almaya hak kazanmışsınız. [/SIZE][/FONT]

bülent bey merhaba

benim sorunumla ilgili yeni bir bilgi alabildinizmi veya arkadaşlardan yazan varmı benim durumumda olan

Zekiye hanım sizden önceki yazan arkadaşları okursanız eğer..

aslında şöyle birşey oldu tam net soramadım ama orada çalışan bir arkadaştan sordum oda öyle birşey olmaz dedi.ben 96da işe girdim yetim aylığım kesildi bağkurdan aldığım babamdan dolayı ancak bu zaman zarfında evlendim ve ayrıldım yeniden bağlatabilirmiyim memur olsamda ayrıldığım için bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirse sevinirim

6 yıldır siz daha orda mısınız 6 yılda neler neler oldu.
3 genel seçim
2 yerel seçim.
cumhurbaşkanını halk seçti
1 referandum oldu
fenerbahçe şike yaptı iddiası.
2 dünya kupası oynandı
hocaefendi idi teröristbaşı oldu
dolar 1.4'tü 3.4'e yükseldi
altın 59 60'tı 135 oldu

Üst Alt