Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 giriş, 3360 ödenmiş prim günüm ile malulen ne kadar aylık bağlanır?

rekli11

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba

506 sayılı Kanun'un 55. maddesi (5510 sayılı Kanun) gereğince, Malüllük aylığı bağlanmasına hak kazanan sigortalıya bu Kanunun 61 inci maddesine göre bulunacak ortalama yıllık kazancının %60'ının 1/12'si oranında malüllük aylığı bağlanır. Sigortalı başka birinin bakımına muhtaç durumda ise bu oran %70'e çıkarılır. Buna göre hesaplanan malüllük aylığı 61 inci maddenin son fıkrası hükümlerine göre artırılır

bu maddeye göre maaşın %60'ı kadar malül maaşı bağlanıyormuş. Benim sormak istediğim soru ben ortalam 1900 tl net maaş almaktayım.Sgk ya ödenen prim 2300 Küsür civarında. bu drumda sgkya ödenen primin %60'ı mı maaş olarak bağlanır, yoksa 1900 civarı olan net maaşmı baz alınır? kısacası ne kadar maaş alabilirim?

1996 ,iş girişim var 3360 ödenmiş prim günüm var.
yardımcı olursanız çok sevinirim.

bu sorunun cevabı bir muamma hocam inşallah sizin de benım de gonlumuzdeki olur. keşke bu dediğiniz tanıma gore bir maaş baglansa ama ben 680 lira baglanan adam gordum. sizi korkutmak gibi olmasın ama.

Eşim 697 tl malülen emekli maaşi bağlandı . Çok düşüyor maaşlar

en iyisi gücümüz yettiğince çalışmaya devam etmek öyşeyse sadaka gibi maaşla geçinmek mümkün değil zira.

Üst Alt