Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 girişim var. Vergi indirimi aldıktan sonra ne zaman emekli olabilirim?

HakanEs26

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
35
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olucak ama yeri değil gibi genede sormak istiyorum:

3800 günüm var ve Vergi indirimi için nisan 24 te evraklarımı verdim.

Vergi indirimim gelince ne zaman emekli olabilirim acaba ?
Sigorta Giriş : 10.6.1996
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

HakanEs26

eğer rapor oranınız %40-59 arası ise 17 yıl 3920 güne
eğer rapor oranınız %60 ile 79 arası ise 16 yıl 4 ay 3760 gün
eğer rapor oranınız %80 ve üzeri ise 15 yıl 3600 güne tabiisiniz.

her halükarda yıl şartını doldurmuşsunuz.
eğer raporunuz %40-59 arası ise 3920 günü tamamladığınızda emekli olursunuz.yani 120 (4 ay prim ödeme) gününüz var
diğer oranlar için prim şartınızda dolmuş vergi indiriminiz onaylandığında emekliliğe başvuru yapabilirsiniz.

ozgurmeric74 Bey çok teşekkürler bilgi için.

Tahmini maaş ne çıkabilir acaba ve Yaşlılık mı malulen mi emekli olurum ?

Aynı durumdayım arkadaş 1996 ssk var fakat 3300 günüm var 3600 günü tamamlama gerekiyor %82sürekli raporum var koah tan dolayı önce vergi indirimi vergi indirimi alırsan sonra ssk emeklilik baş vurusu yap önemli olan rapor derecesi 3600 gün yetiyor

@tamakaris benim oran %59 maalesef yüzde 1 olsa şuan emekliliğe başvuru yapabilecektim :(

Vergi indirimimi gönderdim 25 nisanda umarım oran biraz yükselir de başvuru yapabilirim.

Darısı senin başına kardeş.

Ben bipolar remisyondayim.2 ay oldu teshis alali depakin kullaniyrum.engelli raporu alabilirmiyim

clooney40 Teşhis koyan hastanede sağlık kuruluna yani heyete girmen gerek. Gerekli tahliller ve sonuçlar neticesinde kuruldan çıkan karara bağlı olarak rapor verebilirler.

En kısa zamanda bağlı olduğun hastanenin sağlık kurulna başvurman olacak. Onlar seni yönlendirirler.

Allah kolaylık versin.

ben ozele gıdıorum ama orda heyete gırebiliımıyım

clooney40 özelde engelli raporu verilmez
Engelli raporunu veren kurumlar devlet hastaneleri araştırma üniversite ve fakulte hastaneleri veriyor
Engelli raporlarını.

Emeklilik Hk

Arkadaşlar merhaba ,

28 Ocak 2019 günü 4080 günüm dolmuş oluyor. Ben SGK ya 29 ocak günü gidip emekli kağıdı oluru almalımıyım yoksa ocak ayı bitip şubat ayı başında mı vermem gerekiyor ?

Yardımlarınızı rica ediyorum. Çünkü birisi diyor aynı gün git sgk görüyor diyor birisi diyor ocağı bitir öyle gel diyor... Muallakta kaldım şuan...:confused:

HakanEs26
Kesinlikle Ocağın 30 u gibi başvurunuzu yapın. Bu durumda emekli maaşınız 1 Şubat itibariyle başlar.
Ama başvuruyu 1 Şubata bile bıraksanız emekli maaşınız 1 Mart itibariyle başlayacaktır. Bir iki gün ile bir aylık maaşınızı kaybedersiniz.
Bu arada, 1996 sigorta başlangıç tarihinde 18 yaşını doldurmuş iseniz sizin erken emekliliğiniz için gereken prim gün sayısı 4.080 değil, 3.920

Ufukalp

Bilgi içim çok teşekkür ederim. 1996 staj meslek lisesinden göründü. 1998 giriş 4080 istediler.

Ben en geç 30 ocakta Sgk ya gideyim :)

HakanEs26
Evet öyle yapın. 31 ine de bırakmayın, bir aksilik olursa 1 Şubata kalmasın.

OturanBoğa

abicim sana bir sorum olacak konu yeri değil ama...

bu ayın 28 inde 4080 günüm doluyor. 29 ocakta SGK ya gidip emekli olur kağıdımı alabilme şansım var mıdır? İnan tek sorun bu kafamda şuan...

HakanEs26
4080 günü doldurup ertesi gün gidip emekli olur belgesi isterseniz alamayabilirsiniz. Çünkü içinde bulunduğunuz ayın sigorta bildirimi işyeri tarafından henüz yapılmamıştır.
Çıkışınız ile birlikte emeklilik için başvurursanız, işten çıkış bildirgesinde son primleriniz bildirilir. Priminizin tam dolduğuna eminseniz öyle yapın.

HakanEs26...hocam öncelikle şimdiden hayırlı olsun...ilk önce önerim, çalıştığın yerin muhasebecisine durumu anlat sgk ya bildirme durumu olmuşmu gün vs garanti olsun diye, okk alırsan sgk dan emekli olabilir evrağı alıyorsun onu işyerine veriyorsun işyeri çıkışını yapıyor o çıkış evrağı ve raporunla beraber müracatını yapıyorsun..

Valla arkadaşlar bizim burdan bir engelli arkadaş daha emekli oldu aynı şekilde o gitti gününün dolduğu gün emekli olur kağıdını aldı. O sadece iş yeri sigorta çıkışını aynı gün yapmadığı için 20 gün kadar bekledi diğer aya sarktı işlemleri. Ondan sordum o alabildiyse aynı iş yerinden bende alabilirim diye düşünüyorum. Çünkü kendisi SGK nın gün gün gördüğünü söyledi sigortanın.

HakanEs26
Aylık sigorta bildirimi yapılmadan ayın ortasında o aya ait primleri nasıl görsün SGK ?

Ufukalp

Abi valla aynen böyle söyledi bende şaşırdım. bankodaki memurlara değil direk şefe gittim kimliğini ver demiş bakmış emekli olur kağıdını alıp işyerine geldi. İş çıkış evraklarını bile ben hazırladım.

HakanEs26
Onunki en az bir önceki ay dolmuştur, ya da son ayın primlerini gösteren sigortalı hesap fişi ile gitmiştir. O bilgiler şimdi işten çıkış bildirgesinde yazıyor.

Ufukalp

Söylediğin çok doğru abicim ama ne evrak götürdüğünü sordum sadece kimlik vergi indirimi fotokopisi. onun günü de benim gibi aynı ay içersinde doldu. Anlamadım yani abi :S

HakanEs26
Eskiden bir çalışan SGK'ya giderken son ayı gösteren sigortalı hesap fişi düzenlenirdi. Şimdi de son ay çıkış bildirgesinde belirtiliyor. Dediğiniz gibi olsa buna ne gerek var ?
İşveren aylık bildirimi yapmadan primler SGK'ya yansımaz, benim bilgim bu yönde, başka tür bir bilgim yok.
Tecrübe ettiğinizde burada yazarsınız.

Ufukalp

Abi benim aklıma şu geldi konuşmalara istinaden. İşyerim merkezi istanbulda. Burda müdürüme ocak 28 de sgk mın görünmesi için gün sayımın gönderilmesini talep edicem. Böyle bir yol seçsem yararlı olur mu sizce ? Aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü.

HakanEs26
Çıkış olmadan ve çalışmanız devam ediyorken ay daha bitmeden öyle bir bildirim sanmıyorum.
Bu emekli olabilir belgesi neden bu kadar önemli sizin için ?
Şartlarınızın oluştuğundan emin iseniz çıkış alıp gidebilirsiniz. Çıkış bildirgesinde son aya ait prim bilgileri de olur.

Ufukalp

Evet Abi önemli işyerim o belge olmadan çıkış yapamayız dedi. Nedne dersen ; tazminat hakkı kazanıyorum ki hoş zaten icram var ona gidicek :(

ve abi az önce 170 ile görüşmeme istinaden konuşmamızda temsilci 29 ocak gününe kadar kesintisiz prim gününüz yatarsa 29 ocakta bağlı bulunduğunuz SGK ya gidip başvurunuzu yapabilirsiniz dedi. Bazı şeyler değişmiş demekki abi.. o gün gelsin an ve an herşeyi güncel olarak aktaracağım.

HakanEs26
Tazminat için o belge işvereninizin keyfiyetine bağlı, mecburiyeti yok.
Ben emekli olurken hiç bir şekilde emekli olur belgesi vermedim.
170 size 29 ocakta başvuru yapabilirsiniz demiş, elinizi kolunuzu sallayarak hiç bir belge götürmeden emekli olur belgesi alırsınız dememiş.
Başvuru yapabileceğinizi ben de ta ilk mesajımdan itibaren söylüyorum zaten, çünkü o zaman çıkış bildirgesi ile birlikte son ayın primleri bildirilmiş olacak.
Dedim ya benim bilgim bu, başka da bilmiyorum.

Ufukalp

Çok teşekkürler abi. Biliyorum baştan beri sölüyorsun çok sağol. Ama işte takıntı yapınca insan kafa başka şeylere yoruluyor :)

Arkadaşlar vegi indirimden emekli olursak ne kadar maaş alınır bilgisi olan var mı. Yani 2018 vergi indirimi emekli maaşları nekadar

Üst Alt