Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 SGK girişim, 3150 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

propol

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar eğer % 40 özürlü raporu alırsam ne zaman emekli olabilirim?

ssk girişim 1996
gün sayım 3150

eğer gün sayım eksikse yaşımı doldurduğum için peşin olarak eksik günlerimi yatırıp emekli olabilirmiyim?
vergi indirim almak için başvuruda oranın düşük gelme ihtimali nedir?

arkadaşlar günde 10 defa foruma girip bakıyorum acaba cvp yazılmışmıdır diye ama :(
yokmu bi fikri olan acaba? yardımcı olursanız çok sevinirim...
inşallah haftaya rapora başvurucam izleyeceğim yol nedir hiçbirşey bilmiyorum. tek bildiğim elimde kimliğim sabah erkenden hastaneye gidicem. bunun haricinde bu işler nasıl olur bi yardımcı olan olursa çok makbule geçer.. şimdiden saolun...

2008_oncesi.PNG
(almış olduğun vergi indimi oranına göre,prim ve ssk yılı değişir.tabloya göre hareket etmen gerekir.) özürlü raporu alman emeklilik için,yeterli değil,vergi indirimi belgesi için bir iş yerinde çalışıyor durumda olman gerekir,sonra vergi dairesine vergi indirimi belgesi için müracaat etmen gerekir...kurum seni yetkili hastanelere sevk edecek,hastaneden almış olduğun raporu Ankara daki sağlık kurulu onaylayıp, rapor oranına göre vergi indirimi belgesini iş yerine gönderecek...1.derece,2. veya 3. derece vergi indimi belgen ile ssk yıl ve primin tamamsa,emekli olabilirsin...(vergi indirimi belgen süreli veya süresizde olabilir vs.süreli ise ....tarihinde kontrol muayenesine çağırabilirler...ssk tekrar seni bir hastaneye sevk edip,tekrar rapor isteyebilir.) % 40 vergi indirimi alırsan;17 yıl ssk lı olman ve,3920 gün primin olması gerekli...........770 gün primin eksik daha....

arkadaşlar vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim. peki ben şimdi haftaya bu raporu alırsam bu raporun bir örneğiyle vergi indirimi başvurusu yapsam yinede benden yeni rapor isterlermi? yani yeni tarihli devlet hastanesi raporunu kabul etmezlermi? (şuanda ssk lı olarak çalışıyorum.)

Vergi indirimi müracaatı esnasında çalışıyor olmanız şart önerimiz bireysel olarak rapor almamanız şöyle yapın, İş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Vergi dairesine vergi indirimi için müracaat edin ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk alın.
Vergi indirim hakkı kazanır iseniz 17 yıl 3920 güne tabi olursunuz.
gün/ay/1996+17 : ../../2013 tarihinde emekli olmayı hak eersiniz. Prim ödemenizi tamamladığınız vakit emekli olursunuz.

Üst Alt