Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 SGK girişim ve %58 oranında raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

HALİL KİLİMCİ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi günler. Doğum tarihim 10.10.1978 sigortalı işe ilk başladığım tarih 08.11.1994 primlerim yatmış olduğu halde 18 yaş altında olmamdan dolayı 10.10.1996 üzerinden hesaplama yapılıyor. Böyle bir kanun varmı ayrıca benim sol ayak diz altı amputasyonu ve % 58 iş göremez raporu var ayrıca vergi indirimindende faydalanıyorum. Benim ne zaman emekli olacağım hakkında bilgi verebilirmisiniz. Tşklerrr

18 yaş ve üzeri sigortalı çalışandan emeklilik primi kesilir o yaşdan önce bu prim kesilmez..

18 yaşından önceki sigortalılığınız TAM primli miydi, yoksa staj mıydı?

sgk ya göre 18 yaş altı çalışmışlıkta sizin için emeklilik primi kesilmez

18 yasin altindaki sigortaliliklarda Uzun vadeli kollar icin (emeklilik) primi odenmez. Gelire esas kazanc belirtilsede (Bordro), emeklilik maasi hesabinizda o kazanclar ilave edilir ama sigorta prim gunlerine yarari yokdur.

Bu durumda evet, sigorta başlangıcınız 10.10.1978 + 18 = 10.10.1996 olarak kabul edilir. Emeklilik için (10.10.1996 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prime tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt