Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 sigorta başlangıcı ve %73 rapor oranı emeklilik şartlarım nedir?

huvementa

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Forumda konu başlıklarını ve cevapları okudukça kafamız biraz karıştığından bu suali sormak durumunda kaldım.bazıları vergi dairesi,bazıları maliye,bazıları defterdarlık dendiği için yeniden bu suali sormak durumunda kaldım.bir yerde de öncelikle ssk'da işten ayrılma prosüdürü yapın deniyordu.

1996 sigorta başlangıcım,şu anda hala çalışıyorum,kendi imkanım ile 2 yıl süreli %73 oran rapor aldım.vergi muhafiyetinden emekli olabilmek için ne gibi yollar izlemem gerekli acaba?
Teşekkürler.

%73 engelli raporu ile 2 derece engelli statüsünde 96 yılı sigorta girişiyle 16 yıl 3760 gün ile engelli emekli olabilirsiniz. Sigorta gününüz 3760 İ doldurduysa, raporu, işyerinden aldığınız çalıştığınıza dair belge ile çalıştığınız şirketin bağlı olduğu vergi dairesine engelli vergi indirimi için başvurun. Yaklaşık 4-5 ay süre sonunda maliyeden cevap gelir.
Sonuç olumluysa bu yazı ile sgk ya başvurup emeklilik işlemlerinizi başlatırsınız. Vergi indirimi yazısı gelinceye kadar işyerinizle herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Vergi indirim yazınız işyerine tebliğ edilecektir. Belge geldikten sonra vergi indirimi ile çalışmaya devam edebilir, emeklilik isteyebilir, hatta emekli olup aynı işyerine çalışmaya devam edebilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt