Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 SSK, 2005 Bağkur başlangıcı olan %40 raporlu kişinin emekliliği..?

mehmet30

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Slm ılk once site yonetımıne ve butun yardımcı olan arkadaslara tesekkur ederim

esim 26.01.1978 dogum tarıhı
ilk ise baslama tarıhı 01.11.1996 bes bucuk ay ssklı olarak calıstı
sonra 26.01.2005 bagkurlu olarak kendi işimizde calısmaya basladı ve halen devam edıyor.

2007de 3.sınıf olarak vergı indirimi aldık rapor % 40.
bugun muhasebecimiz kafamızı karıstırdı emeklilik için 2023 dıyor ssk baslangıc tarıhını bagkur kabul etmıyor dıyor..

lutfen yardımcı olurmusunuz

Tabii ki ssk başlangıcı emeklilik için temel alınır. 1.11.1996 +

bagkur.PNG

Emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabidir eşiniz. Emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneden alacağı raporun oranı belirleyici olur

tesekkur ederim bulent abi Allah razı olsun.. bu sitede gormustum abi 1994 - 97 arası işe baslayanlar 18 yıl 3980 pirim gunu dıye birsey gormustum oyle birsey varmı abi

Bağkur için yukarıdaki cetvel geçerlidir. Hiç kafa karıştırmaya gerek yok.

Herkese mrhabalar bir yakınım için bilgi alacaktım lutfen yardımcı olun. dogum tarihi 1978 SSK baslangıcı 01.11.1996 164 gun bagkur esnaf baslangıcı 26.01.2005 yatan pirim gun sayısı 4085 gün Rapor oranı %40.
NORMAL sartlarda 18 yıl 4680gune doldunca emekli olacak ama ssk baslangıcı bagkurda baslangıc sayılmıyormu?
4680 gun olunca direk emekli olabilecekmi ssk baslangıcına göre

18.11.2008 esnaf bagkur girisim

HERKESE SLMN ALYKM SİTE YONETIMINE VE YARDIMCI OLAN ARKADASLARA TESEKKUR EDERİM HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN. DEVAMLI TAKIP EDİYORUM. Herkes emekli maaşın dusuklugunden sikayet edıyor bu beni korkutuyor. ben 18.11.2008 esnaf bagkur girişim ve aralıksız primlerimi yatırıyorum Raporum %60 işe baslamadan once aldım. sartlarım 15 yıl ve 3960 gun. gunumu 3960ta bırakayımmı veya 4320 gune doldurayımmı ikincside emekli maaşımın cok dusuk olmaması için nasıl bir yol izleyeyim.
basta bulent ve ufuk abi olmak uzere bilenlerin yardımını bekliyorum

Aleyküm selam mehmet30 Ne kadar erken emekli olursan,o kadar erken maaş bağlanır ve bu senin yararınadır.Emekli maaşını yükseltebilmenin tek yolu ise,Primi yüksek yatırmaktan geçiyor.Tabandan yatan primlerde bağlanacak emekli maaşı düşük olmakta.Şayet durumun müsaitse primlerinin miktarını yükseltip,maaşınıda aynı oranda yüksek bağlatabilirsin.

tesekkur ederim cvbin için Başgedikli primimi ne kadar yukseltebılırım abi bu seferde maliyede sorun olur basit usul vergim. aslında bizler engelliyiz ama ne yapsak onumuzu engel koyuyorlar kolaylastıracaklarına. peki prim gunumu 3960 + 4320 veya 4680 gun olmasının artısı eksısı olurmu. suan nasip olursa 3.5 yıl sonra 3960 gune dolacak şimdiden primi yukseltmem lazım galiba..

mehmet30 Asgari ücretten prim ödedikçe,çalışılan her yıl için emekli maaşı düşmekte.Primini tabandan yatırdığın sürece,fazla çalışmaların lehine değil,aleyhine olur.Ama mesela kazancını asgari ücret değilde,bunun 2.5 katı gösterip,buna göre prim yatırırsan,o zaman maaşın yükselmeye başlar.Bana sorarsan şayet,durumunda müsaitse primlerini yüksek yatırıp,en erken ne zaman emekli olacaksan,o zaman emekli olabilmendir.erken emekli olursan,Hem cebine emekli maaşı girecek,hemde prim yatırma işin olmayacak.Yani iki yönlü avantaj sahibi olacaksın.Öte yandan basit usulde vergi mükellefi olman,maliye açısından sorun teşkil etmeyecektir.Önemli olan 2016 yılı için belirlenen,gayri safi yıllık kazanç sınırlarını aşmaman.Asgari ücretin 2 katı prime denk gelen kazanç zaten sınırı aşmamış olur.Yinede bu durumu muhasebecine danışarak,kazanç durumunu teyit ettir.

Son düzenleme:
herkese merhabalar bugun muracaat ettik eşim için 5510 sayılı kanunun 95.maddesine gore sevk etti kurum. sevk kararındakı madde dogru mu acaba?

VARİDE NO:[FONT=Verdana]10,474,682[/FONT]VARİDE TARİHİ:[FONT=Verdana]02.08.2016[/FONT]
GELDİĞİ YER[FONT=Verdana]PAÜ SAĞLIK ARAŞTIRMA UYG MERKEZ MÜD.[/FONT]T.C. KİMLİK NO
SİCİL NO:[FONT=Verdana][/FONT]TAHSİS NO:[FONT=Verdana][/FONT]
ADI:[FONT=Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]e[/FONT]SOYADI:
EVRAK NO:[FONT=Verdana][/FONT]EVRAK TARİHİ:[FONT=Verdana]01.08.2016[/FONT]
EK SAYISI:[FONT=Verdana]0[/FONT]GİZLİ:[FONT=Verdana]Hayır[/FONT]
GELİŞ ŞEKLİ:[FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ POSTA[/FONT]GELİŞ NUMARASI:[FONT=Verdana][/FONT]
KONUSU:[FONT=Verdana]DİĞER[/FONT]
[SIZE=-1][FONT=&quot]
[FONT=Verdana]Sıra No[/FONT][FONT=Verdana]Tarih[/FONT][FONT=Verdana]Birim[/FONT][FONT=Verdana]İşlem[/FONT]
[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]02.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]DENİZLİ SGİM TAVAS SGM DESTEK HİZMETLERİ(GELEN-GİDEN EVRAK)SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]03.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]DENİZLİ SGİM TAVAS SGM DESTEK HİZMETLERİ(GELEN-GİDEN EVRAK)SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]

Suan hangi asamada acaba veya sonuc ne olur[/FONT]
[/SIZE]

mehmet30
Pamukkale Üniversitesine mi sevk edilmiştiniz?
Ben burayı Pamukkale Üniversitesinden raporunuzun daha yeni Denizli sgm ye geldiği şeklinde yorumluyorum.

@Ufukalp

Evet abi unıversiteden rapor aldık oran kac sonuc ne bılmıyorum inceleme uzun surermi ve rapor kac verdıler baska yerden ogrenme sansımız varmı

son durum bu abi

[FONT=verdana]1[/FONT][FONT=verdana]02.08.2016[/FONT][FONT=verdana]denizli sgim tavas sgm destek hizmetleri(gelen-giden evrak)servisine[/FONT][FONT=verdana]elden sevk edilmek üzere işlendi[/FONT]
[FONT=verdana]2[/FONT][FONT=verdana]03.08.2016[/FONT][FONT=verdana]denizli sgim tavas sgm destek hizmetleri(gelen-giden evrak)servisine[/FONT]
[FONT=verdana]3[/FONT][FONT=verdana]08.08.2016[/FONT][FONT=verdana]ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine[/FONT][FONT=verdana]taahhütsüz gön. üzere işlendi[/FONT]
[FONT=verdana]4[/FONT][FONT=verdana]08.08.2016[/FONT][FONT=verdana]ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine[/FONT]

mehmet30
Denizli sgk ya gelen raporunuz Denizli sgk tarafından Ankara Kocatepe'ye gönderilmiş bugün. Raporunuz orada sgk yüksek sağlık kurulu tarafından incelenecek, olumlu sonuçlanması durumunda kararla birlikte tekrar Denizli sgk ya gönderilecek, Denizli sgk da emekli aylığınızı bağlayacak.
Maluliyetin tesbiti için yapılan sevk ile verilen raporda oran yazmaz, yüksek sağlık kurulu değerlendirmesi tamamlanmadan sonucu öğrenmeniz mümkün olmaz.

[font=verdana]1[/font][font=verdana]02.08.2016[/font][font=verdana]denizli sgim tavas sgm destek hizmetleri(gelen-giden evrak)servisine[/font][font=verdana]elden sevk edilmek üzere işlendi[/font]
[font=verdana]2[/font][font=verdana]03.08.2016[/font][font=verdana]denizli sgim tavas sgm destek hizmetleri(gelen-giden evrak)servisine[/font][font=verdana][/font]
[font=verdana]3[/font][font=verdana]08.08.2016[/font][font=verdana]ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine[/font][font=verdana]taahhütsüz gön. üzere işlendi[/font]
[font=verdana]4[/font][font=verdana]08.08.2016[/font][font=verdana]ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine[/font][font=verdana][/font]
[font=verdana]5[/font][font=verdana]19.08.2016[/font][font=verdana]ankara sgim kocatepe sağlık sgm sağlık kurulu büro işlemleri servisi-1[/font][font=verdana]elden sevk edilmek üzere işlendi[/font]
[font=verdana]6[/font][font=verdana]19.08.2016[/font][font=verdana]ankara sgim kocatepe sağlık sgm sağlık kurulu büro işlemleri servisi-1[/font]

bulent abi tskrler bayramın mubarek olsun (butun uyelerin bayramı mubarek olsun)
inşallah surec emeklilikle sonuclanır.

@OturanBoğa degisen bi durum yok hala beklemede

rapor alım surecini saymıyorum ama oyleyken bile 3.ayin icine girdik.. degisen bi durum yok ayni bekliyor

OturanBoğa abi yeni gelişme var bu ne demek oluyor yani suan nereye sevk edilmiş
[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]02.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]DENİZLİ SGİM TAVAS SGM DESTEK HİZMETLERİ(GELEN-GİDEN EVRAK)SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]03.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]DENİZLİ SGİM TAVAS SGM DESTEK HİZMETLERİ(GELEN-GİDEN EVRAK)SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]08.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]08.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]5[/FONT][FONT=Verdana]19.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]6[/FONT][FONT=Verdana]19.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]7[/FONT][FONT=Verdana]05.10.2016[/FONT][FONT=Verdana]EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]8[/FONT][FONT=Verdana]05.10.2016[/FONT][FONT=Verdana]EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT]

mehmet30

Maluliyet servisine gönderildiğine göre, süreç olumlu neticelenmiş gibi düşünebiliriz :)

OturanBoğa insallah abi işlemler hizlandi galiba :) son durum
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]08.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]08.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]5[/FONT][FONT=Verdana]19.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]6[/FONT][FONT=Verdana]19.08.2016[/FONT][FONT=Verdana]ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]7[/FONT][FONT=Verdana]05.10.2016[/FONT][FONT=Verdana]EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]8[/FONT][FONT=Verdana]05.10.2016[/FONT][FONT=Verdana]EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]9[/FONT][FONT=Verdana]05.10.2016[/FONT][FONT=Verdana]EHGM MALULİYET VE SAĞLIK KURALLARI BAŞKANLIĞI BAŞKANLIK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞB. MD.[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]10[/FONT][FONT=Verdana]05.10.2016[/FONT][FONT=Verdana]EHGM MALULİYET VE SAĞLIK KURALLARI BAŞKANLIĞI BAŞKANLIK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞB. MD.[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]11[/FONT][FONT=Verdana]05.10.2016[/FONT][FONT=Verdana]Engelliler.Biz Platformu'na bilgi aktarıldı[/FONT][FONT=Verdana]İvedilikle emeklilik gerçekleştirilecek[/FONT]

OturanBoğa bulent abi aynı yerde cakıldı kaldı yine bir gelisme yok uzun surermi burda bi fikrin varmı

OturanBoğa aynı bekliyor abi hiç değişiklik yok tabloda 170 bimer sgk hepsini aradım yazdım hep kacamak cvp veriyorlar kanunen suresi yokmus.. senin tahminin ne olur abi olumsuz gelmez insallah bunca zaman gecti

OturanBoğa Bulent abi tablo değişmedi sgk Ankaradan evraklar gelmedi diyor 170 oyle bimer bilgi vermiyor.. Yapmam gereken birsey varmı abi sadece beklicemmi 6.ayda rapor işi basladı 8.ayın 1inde sgk ya gelmiş geri kalan surec yukardaki tablo

BİMER başvurunuz incelenmiştir.
Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kurum Sağlık Kurullarınca yapılmakta olan 4/1-(b) kapsamındaki sigortalılar ve hak sahipleri ile ilgili tüm maluliyet tespit işlemleri, Yönetim Kurulumuzun 18.08.2016 tarih, 2016/284 sayılı kararı ile Başkanlığımıza (Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı) devredilmiştir.
Devir ve taşınma esnasında işlemler yapılamadığından bekleyen dosyalar hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaktadır.
05.10.2016 tarihli ve 104746.. varide numarası ile Başkanlığımız Sağlık Kuruluna intikal eden dosyanızın işlemleri devam etmekte olup en kısa sürede sonuçlandırılarak ilgili birimce tarafınıza bilgi verilecektir.
Bilgilerinize rica ederim.
@OturanBoğa abi BİMERDEN nihayet bi cvp geldi yukarıdaki cvp gelmiş

Üst Alt