Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 SSK başlangıcı 420 prim günü ile ne zaman emekli olurum?

GNGROSMAN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba 1950 doğumluyum ssk pirim ödeme gün sayım 420 askerlik sürem 24 ay sigorta başlangıcım 01/10/96 ne zaman emekli olabilirim diye baktığımda eMEKLİLİK ŞARTLARINIZ (81-A,B) diye bir şey çıkıyor araştırdım ama pek bir şey anlamadım bu konu hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum emekli olmak için neler yapmam gerekiyor yaralana bileceğim şartlar var mı?

81.maddenin,a ve b şıklarında yazılı olanlar anlamında.ssk lı iseniz ssk kanununu 81.maddesi,a ve b bendine bakın.

[SIZE=2]MADDE 81-[/SIZE] Bu Kanun gereğince alınacak sigorta prim oranları aşağıdaki şekildedir: a) Malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim oranı, sigortalının prime esas kazancının % 20'sidir. Bunun % 9'u sigortalı hissesi, % 11'i işveren hissesidir. b) (Değişik: 17/4/2008-5754/48 md.) Bu Kanunda belirtilen fiilî hizmet süresi zammı uygulanan işlerde 4 üncü maddenin birinci fıkrasının;1) (a) bendi kapsamında çalışan sigortalılar için uygulanacak malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim oranı, bu maddenin (a) bendinde belirtilen % 20 oranına; 40 ıncı maddeye göre 60 fiilî hizmet gün sayısı eklenecek işlerde 1 puan, 90 fiilî hizmet gün sayısı eklenecek işlerde 1,5 puan, 180 fiilî hizmet gün sayısı eklenecek işlerde 3 puan,

Zannedersem prim gün sayınız yetmiyor emeklilik için.

soruyorum sürekli kusura bakmayın ama emekli olablmek için tekrar ödeme mi yapmam gerekiyor yani belli bir miktar yatırıp emekli olamıyor muyum? borçlanma yapıp emekli olanalar falan duyuyorum dediğim gibi bu işlerden anlamadığım için sgk ya gidip nasıl araştırma yapa bileceğimi bulmaya çalışıyorum.

özürlü veya malulen emeklilik şartlarınız yoksa,1996 sigorta başlangıcı ile ,emekli olabilme şansınız yok.65 yaşına kadar 7000 gün çalışma primi olması lazım,ki emekli olabilesiniz.1996 başlangıcı ile 3600 prim günü ile de emekli olunamıyor.3600 prim gün ile emekli olabilmeniz için 1985 ve öncesinde ssk başlangıcınız olması lazımdı.

Üst Alt