Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 SSK giriş. 3. dereceden vergi indirimim var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

bankacı42

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Ben 01.05.1974 doğumlu 24.04.1994 öğrenci iken stajerlik siğortam var(stajerlik siğortamın sağlığından yararlanmıştım) ve 15.01.1996 yılında ilk işe giriş yaptım.bu güne kadar siğortamda hiç eksiklik yok toplam prim gün sayım: 5628 gündür.vergi indiriminden yararlanıyorum %40 raporum var 3.dereceden siğortam yatıyor.emekli olabilmem için ne yapmam gerek? Ben malülenmi yoksa özürlü mü emekli olacağım arasındaki fark nedir ? Ve nezaman emekli olabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

[SIZE=1][-]
[SIZE=1]veli bey öncelikle şunu belirteyim siz malulen emekli olamazsınız %60 ve özrünüz olmalı malulen emekli olabilmek için[/SIZE]

[SIZE=1]siz %40 ve 3.derece vergi indirimi ile[/SIZE]

[SIZE=1]Yüzde 40 ilâ yüzde 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün, [/SIZE]

[SIZE=1]prim günü tamam ama 1996+18 yıl=2014 yılında emekli olacaksınız[/SIZE]

[SIZE=1]ayrıca bildiğim kadarı ile stajerlik sigortası hizmetten sayılmıyor[/SIZE]
[/-][/SIZE]

bilgileriniz için teşekkürler ama ben sgk dan ne zaman emekli olabilir sitesine girdiğimde bana emekli olabilirsin diyor.15 yıl hizmet yılıl değilmiydi kanun tekrar değişmedimi
bu konu hakkında yardım istiyorum şimdiden tşk.

cdisci yalniş bilgi veriyorsun bilmyorsan yazmanin bir anlami yok ...

1996 girişli ve 3ü dereceden vergi indiriminiz var sa
17 yıl 3920 güne tabisiniz arkadaşim 3cü derecen indiriminiz
sigorta başlangıcınız 1996dır stajerlik kabul edilmez
prim gününüzde sorun yok 2013de emekli olabilirsiniz

ilk işe başlama tarihiniz 1991 ve öncesi olsa idi 15 yıla tabi olurdunuz

normal emekli olacaksiniz siz malülen emekli olmaniz için tek bir hastalıktan %60 ve üzeri raporunuzun olmasi ve hastalıgınız siz işe başladıktan sonra oluşmasi lazim şuan sizde bir sıkıntı yok priminiz dolmuş geçmiş bile 2 sene daha sabredin

veli arkadaşım 3.dereceden vergi indirimi %40 rapor ve 15.01.1996 sigorta girişi ile 17 yıl 3920 güne tabisiniz gününüz (5628) tamam oldugu için 15.01.1996 + 17=15.01.2013 yılında emekli olabilirsiniz daha erken emekli olmanız için bir ihtimal daha var eger ilk sigortalı olmadan önce askerlik yapmışsanız askerlik borçlanması yaparak sigorta girişinizi erkene alıp emekli olabilirsiniz.

arkadaşlar bilgileriniz için çok teşekkür ederim.sağolun saygılar

Üst Alt