Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1996 ssk girişim, 5523 primim var. İşitme engelliyim. Ne zaman emekli olurum?

sngleng

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim her iki kulagimda isitme sorunum var biri yuzde 50 digeri yuzde 63 yaziyor ama verdi dairesine daha girmedim ayrica sag kulagimdan 2002 de ameliyat oldum ssk da...18 yil 10 ay sigortalilik tarihim ve 5.523 prim gün sayım var sigorta baslangic tarihim 1996...1977 dogum tarihliyim..erken emekli olabilirmiyim sizce tesk ederim simdiden..

İşitme engelinizden dolayı %40 ve üzeri sağlık kurulu raporu alır iseniz ve bu rapor ile vergi indirim hakkı kazanır iseniz 17 yıl 3920 güne tabi olursunuz.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Vergi indirim hakkı kazandıktan sonra hemen emekli olabilirsiniz.

ssk prim ödemeleriniz taban dan (Asgari ücret) üzerinden ödeniyor ise ilerde emekli maaşınızda da düşüş olur velev ki böyle ise hemen emekli olmanızı şiddet ile öneririz..

2008_oncesi.PNG

Tesk ederim ama suan calismiyorum geciici bir ise girmem gerekiyormus sgk memuru oyle soyledi..en dusuk maas ne kadar acaba askeri ucretten gosterilirse?

Merhaba benim 5523 prim gunum ve 18 yillik sigortam var erken emekli olmak istiyorum 1996 sigorta baslangicim ama suan calismiuorum calismam mi gerek...duyma sorunum var yuzde 63 raporum var...nereye basvurabilirim bunun icin..tesk

Çalışıyor iken vergi indirimi için herhangi işlem yaptınız mı?

sngleng kardeş Bir işe giriş yapmalısınız; Vergi indirimi almanın esas şartı çalışıyor olmak. İşe giriş yaptıktan sonra bulunduğunuz ilde vergi dairesindeki özürlüler birimine müracaat ediniz. Gerekli prosedürleri size anlatırlar. Vergi indirimi elde ettiğiniz an emeklilik işlemlerine başvurabilirsiniz.

Erol bey merhaba ben ise girdim dediginiz evragi aldim ama hangi vergi dairesine gitmem gerek kadikoy dekine gittim aksarayda gidin orasi yapiyor bu isleri dedi sgk genel mudurlugude fatih vergi dairesi bakiyor dedi..anlamadim hangisi bakiyorr nereye gitmem gerek calisiyirum da oyle her gun gidemem de.yardimci olursaniz sevinirim tesk eddrim...

sngleng;

İstanbul'da çalıştığı iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesi, aşağıda yazılı 4 vergi dairesinden birine bağlı ise bağlı oldukları vergi dairesinden müracaat edecekler.
1- Büyük Mükellefler Veergi Dairesi Başkanlığı
2- Şile Vegi Dairesi Müdürlüğü
3- Silivri Vergi Dairesi Müdürlüğü
4- Çatalca Vergi Dairesi Müdürlüğü
B) İşyerleri yukarıdaki vergi dairelerinin dışındaki vergi dairelerine bağlı olan çalışan engellilerin hepsi, vergiindirimi için, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının Vatan Caddesi'nde bulunan Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğünün Sakatlık Servisinden başvuracaklardır (Vatan Cad.Adnan Menderes Bul.Akşemsettin Mah.No:56 Fatih/İSTANBUL Santral: (212) 453 82 00).

Peki ben bu vergi indirimini almadan emrkli olamazmiyim yuzde 63 raporum var 1996 baslangicim ve 5528 prim gunum var.olabilirmiyim vergi indirimini alirsam emekli.

sngleng,
doğum tarihiniz 1978 ve öncesi olduğunu varsayıyorum (değilse belirtin lütfen)
Vergi indiriminiz kaçıncı dereceden dönerse dönsün hemen emekli olabilirsiniz ssk için.
Sigorta girişiniz 1 Ekim 2008 öncesi olduğu için, ssk'dan emekli olacaksanız vergi indirimi almanız şart.

Tamam o halde vergi indirimi hakkını kazanır kazanmaz emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Birsey daha sorabilirmiyim vergi indirimi icin basvurduktan sonra isten cikarsam hala gecerli olurmu 3 ay icinde cevap geliyormus ben gecici girdim bu ise de

evet zaten sizin için önemli olan vergi dairesine başvuru yaparken sigortalı çalışıyor olmanız. siz her harukuladede emekliliğiniz kabul edilir endişe etmeyiniz

Üst Alt