Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 giriş 4543 pirim günüm var. Bipolar teşhisi aldım. Emekli olabilir miyim?

Kaya139

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi günler ,öncelikle bu sayfa ve yönetimine sonsuz teşekkürler ben yeni katıldım aranıza ve hepinize sağlıklı bir yaşam diliyorum 🙏🙏🙏... izninizle birkaç sorum olacak... yanıt için şimdiden teşekkürler 🙏🙏🙏

-Ben geçen ay itibariyle bipolar teşhisiyle ilaçlara başladım.lakin daha evvel pek doktor sevmediğimden ötürü pek önemsememiş ve varlığından bir haber yaşamaya çalışmışım. Doktorum bana istersen sana minimum 1 veya 2 yıllık %40 vergi indirimi için engelli raporu verebiliriz ilk aşamada dedi.zaten son 9 yıldır çalışmıyorum ruhsal ve psikolojik anlamda kendimi iyi hissetmediğimden ötürü ... bu raporu alırsam ne gibi faydaları olur bana ?

-forumda okuduğum kadarıyla emekli bile olabilirmişim doğru mudur ? Ben 1978 doğumlu ,14.01.1997 sgk girişli ve 4543 prim gününe sahibim ve yaklaşık 9 yıldır çalışamıyorum.izlemem gereken yol nedir söyler misiniz lütfen ?

Nizamettin55

Arkadaşım peki 1 veya 2 yıl sonra tekrar heyete mi giricem ? Girersem oran düşünce emeklilik iptal mi olur ?

Kaya bey öncelikle rapor almalısınız en az %40 sonrada bir iş yerinde çalışıyor görünmeniz gerekiyor ki vergi indirimine başvuru yapabilesiniz bundan sonrada Ankara maliyeden gelen cevaba göre hareket edersiniz ki süreli yada süresiz oalarak onaylanırsa..
Başlangıc yıl prim yaş tamamsa evet emekli olabilirsiniz..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denizmm

Yanıt için çok teşekkürler ... ne kadar sigortalı gözükmem gerek acaba ? Forumda başvuru süresi kadar yeterli denmekte yani rapor alıncaya kadar yeterli denmekte , okuduğum kadarıyla ... doğru mu acaba ?

ben 98 sigorta girisi ve 4958 gun ile emekli oldum
siz sene ve gun bakimindan coktan doldurmussunuz
97'nin 8. ayindan once 17 yıl 3920 gun
97'nin 8. ayindan sonra 18 yıl 4080 gun doldurulmasi gerekiyor

erkan medeni

Yanıt için teşekkürler arkadaşım son 9 yıldır çalışmıyorum.acaba maaş olarak kaç para alırım ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kaya139

Evet vergi dairesine teslim ettikten sonra tekrar çıkış yapan arkadaşlar var hakkınızda hayırlısı yalnız psikolojiden düşen raporlar oluyormuş..öncelik rapor almanız..orana bakalım sonra da duruma göre hareket edersiniz...

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Süreli rapor alırsan süre bitince emeklilik düşer tekrar heyete girersin burada süreli rapor alan arkadaşlar var
Kaya139

Başvuru süresince sigorta olsa yeter

Kaya139...hocam son yıllarda çalışmamanız sizin için daha iyi olmuş ilginçtir...çünkü 2008 den sonra abo oranından dolayı çalıştıkça maaşlar düşüyor maalesef..

Yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar ... anlamadığım şu ben 1 yıllık engelli raporuyla emeklilik için başvurup emekli oluyorum anladığım kadarıyla ... peki 1 yıl sonra yeniden mi tüm prosedürü başlatıcam ? Ve emekliliğimi yeniden mi başlatıcam anlamadım ... lütfen yanıtlar mısınız ?

Verdiğiniz adresten toplam 4543 gün ve 104.199.83 kazanç çoktı ... bunun anlamı nedir

Kaya139

Öncelikle merhaba
Raporu aldıktan sonra engelli kartı alıp onunla şehir içi ulaşımdan bedava yararlanırsınız.Ayrıca şehirler arası otobüs uçak tren gibi ulaşım araçlarında engelli indirimi sağlar.Elektrik su digitürk gam operatörlerinden indirim alırsınız. 2008 öncesi sigorta başlangıcınız olduğu için vergi indirim belgesi almanız gerekli.sigortalılık süresi ve priminiz yeterli .1 2 yıl sonra oran %40 in altına düşerse emeklilik iptal olabilir.Ama vergi indirimi belgesinin süreli veya süresiz gelmesine bağlı.

scorp06

Teşekkürler yanıt için ...vergi indirim belgesi ankaradan gelecek olan belge değil mi ? Ve hakem hastaneden %40 1 veya 2 yıl süreli almam ankarada süresiz olarak gelebiliyor mu ? Ve maaş durumu neye göre belirleniyor ? Bazı arkadaşlar 1200 bazıları 2000 lira maaş alıyorum diyor o durumuda anlayamadım ... ve belgeyi alırken sigortalı işden çıkıp ankadan gelecek yanıtı beklersem olur mu ? Çünkü sadece çalışıyor gözükmek için tekrar sigortam başlıtıcam tanıdık bir yerde çalışıyormuş gibi ... yanıt için şimdiden teşekkürler [emoji120][emoji120][emoji120]

Kaya139

Rapor %40 ve üzeri olarak alındıktan sonra bir yerde çalışıyor olmak kaydıyla vergi indirim belgesi için çalıştığınız işyeri vergi dairesine müracaat edeceksiniz.Maaş durumu bugüne kadar adınıza yapılan prim ödemeleri üzerinden hesaplanır.Sigortalı hizmet dökümünüzü bana mail olarak gönderebilirseniz ben size hesaplama yaparım. emregulyagli06@gmail.com (Vergi dairesine başvuru aşamasında işyerinden orada çalıştığııza dair dilekçe,kendi yazdığınız dilekçe ,sigortalı işe giriş bildirgesi ve engelli raporu (hastaneden aldığınız raporu hastaneden rica ederek mutlaka 3-4 nüsha aslı gibidir yaptırın.) dilekçe örneklerini size gönderirim.

scorp06

Öncelikle yanıt için çok ama çok teşekkürler ... hizmet döküm çıktısını alamadım ama ekran resimlerini ilettim size aslında ben 1995 girişliyim ama staj sayılmadığından 1997 girişi olarak ilettim toplam gün sayım belirttiğim gibi 4543 olarak gözükmekte ... bu arada ben çalışmıyorum daha doğrusu çalışamıyorum . Rapor alabilmek için bir yerde çalışıyor olarak gözüküp vergi dairesine evrakları teslim ettikten hemen sonra ankaradan rapor dönüşü beklemeden çıkışımı yapsam sorun olur mu acaba ? Şimdiden yardım ve yanıtlarınız için teşekkür eder ,sağlıcakla mutlu umutlu huzur dolu bir hafta dülerim [emoji120][emoji120][emoji120]

Kaya139

Kenan Bey merhaba
Toptan hesaplama yapılmaz.Çünkü dönemlere göre katsayı değişiyor.Yani başlangıç dönemi ile son döneme kadar olan prim katsayıları farklı.Rapor alabilmek için biryerde sigortalı görünmek şart ancak daha sonra çalışmaya devam etme konusunda fikrim yok.İsterseniz müracaat anında vergi dairesine sorarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.Yanlış yönlendirme yapmayayım.Saygılarımla

scorp06

Teşekkür ederim umarım ilettiğim emailde bahsettiğiniz bilgiler yeralmakta ... saygı sevgi ve selamlar olsun ... yanıt için tekrar teşekkür ediyorum ...

Üst Alt