Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 giriş, 610 gün primim var. Emeklilik şartlarım nedir?

Eyyubi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar herkese. 02/07/1979 doğumluyum. Ssk girişim 04/02/1997de 610 günüm var. 99 sonundan 2007 boşluk var. 2007de bagkur başlangıç bugüne dek4300 günüm var. Bir göz protez, digeri%60 görüyor, durumum ne olur, olursa maaş nekadar olur, vakit ayıranlar a şimdiden teşekkürler.

Eyyubi

02/07/1979 + 18 = 02/07/1997 emekliliğe temel olacak başlangıcı. tarihi

bagkur.PNG

Yani siz 02/07/1997 + 18 = 02/07/2015 tarihinde süreniz tamam olmuş. Toplamda 4680 prim de varsa, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor verilirse emekli edilirsiniz.

Bülent bey sagolunBir göz protez. Diğer gozde%60 görüyor. Benim durumuma benzer rapor alan arkadaş yokmu? Yoksa psikolojiyedemi yönelmem gerek. Küçüklükten beri dalga geçenler biyana şimdide ne oldu, nasıl oldu diyenlerle uğraş, soruları sanki şifa, banaysa zehir.

Eyyubi

Göze tümör nedeniyle protez takıldıysa, %42 alabilirsiniz. Aksi halde çok zor. Başka bir şeyden dolayı oran ekletmek lazım

Peki proteze %32 veriliyor, diğeri de %60 görüyor, bu %40lik kayıp için oran yokmu? Doktorun okuttuğu ilk üç sırayi kesin görüyorum, 4 sıra zarzor, sonrası yok snellen testinde. Görme alanında daralma mevcut. Bu görüp te görmediğim değil, gerçek. Yüzde 40 kayıp sayılmıyor mu. oranı yokmu? Gözden yakında emekli olan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşırmisiniz?Bülent bey cevabınız için sagolsun.

Eyyubi
Gözlükle giderilebilen bir görme kusuru ise oran verilmez.
4. sırada ben bile zorlanıyorum. :)

Selamlar abi, gözlükle bu kadar gözlüksüz hiç sorma, büyük harfleri görürüm gibi.%40 kayba oran yok, görme alanında daralmayada yok, yuzdeyuz görüyorum o zaman ben, sevinsekmi üzülsekmi, yokmu benzer olayı olan, iyi akşamlar.

Yazın arkadaşlar, birçok kişi muallakta kalıp haklarını bilmiyor, yada ya olmaz deyip hakkından oluyor, durumu bize benzeyen bir kişi dahi örnek alıp oranlasa emekli olsa veya engelli memurluktan faydalansa ne mutlu bize, 0 görme diğeri 0,6=%50 kanun bunu diyor. Selamlar saygılar cümleten

Üst Alt