Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 işe giriş 4230 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

lider77

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Bülent abi merhaba, benimde aynı konuda sorum olacak. ilk işe giriş çıraklık okulu tarihim .ilk sigorta yatış tarihim ise 2004 yılı şimdi %48 3. derece vergi indirim onayım var bana 2024 yılında emekli olursunuz denildi dorumudur abi teşekkürler,
Doğum Tarihi
12/07/1981
İlk İşe Giriş Tarihi
04.09.1997
Durumu
Aktif
Toplam Uzun Vade Gün Sayısı
4230

lider77

gün/ay/2004 +20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisin emeklilik için. Ama raporuna karşılık defterdarlıktan 3.° sakatlık indirim hakkı elde etmen şart.

teşekkürler abi vergi indirimim var 3. derece saygılar.

OturanBoğa Bülent abi günaydın, 2004 sgk girişim ve %48 engelli raporum var pirim 4550 gün oldu ne zaman emekli olabilirim yardımlarını rica ediyorum teşekkürler,

lider77

Merhaba,elinizde Engelli Vergi indirimi belgeniz mevcut ise 20 SGK hizmet yılı ve 4.400 SGK prim günü ile Engelli Vergi İndirimi ile emekli olabilirsiniz.

20 SGK hizmet yılı dolma zamanı ilk işe giriş tarihinizi gün ay tarihi ve 2004+20 =2024 yılında gerçekleşecektir.Eğer ilk işe girdiğiniz tarihte 18 yaşından küçük iseniz 18 yaşında girdiğiniz doğum tarihinize 20 yıl ekleyerek emekli olacağınız tarihe ulaşabilirsiniz.

4.400 SGK prim gününğ doldurduğunuzu beyan etmişsiniz.Siz sadece yukarıda belirtiğim size uygun olan tarihi çalışarak veya çalışmayarak bekleyebilirsiniz.

Unutmaması gerek en önemli konu mutlaka geçerli bir Engelli Vergi İndirimi belgenizin olmasıdır.Eğer daha almadıysanız Gelir İdaresi Başkanlığı - İl Vergi Dairesi - Engellilik servisine en kısa sürede başvurarak Engelli Vergi İndirimi belgenizi almanızı tavsiye ederim.

Saygılar.

Dostum selamlar, daha öncede konuyu seninle paylaşmıştım, raporum temmuz 2023 te bitti yeni raporu aldım. vergi indirim yazım vardı ve en altında şöyle yazıyordu. 08.04.2024 tarihinden önce rapor alıp bize tekrar gönderiniz diyordu. çok zorlaştı sanırım emeklilik yorumun nedir.teşekkürler,

lider77

Rapora istinaden vergi indirim hakkı devam ettiğinde emeklilik açısından hiç bir risk oluşmaz. 1 Ekim 2008'den sonra sigortalı olanlarla 4b-4c statüsünde emekli olacaklar için her şey zorlaştı.

Üst Alt