Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 işe ilk girişim. Emeklilik şartlarım nedir?

murat3358

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm aranızda yeniyim vergi indirinden emekli olmayı düşünüyorum bilgi verirseniz sevinirim

1972 dogumluyum

ilk işe giriş tarihim e devlette 01.02.1989 olarak görünüyor çıraklık egitim de okurken yapıldı ama gün yok zaten o dönemi saymıyorlar
1995 askerden geldim okulun verdigi sigorta numarası üzerinden 540 gün askerlik borçlanması yatırdım

30.06.1997 tarihinde fabrikaya girdim 2 ay çalıştım
31.01.1999 tarine 200 daha yattı
sonra bagkura geçtim 03.03.1999 bu tarihten 24.10.2007 bu tarihe kadar bagkur ödedi
sonra 4a tarım ssk ya geçtim 01.01.2008 tarihinden 01.01.2018 tarihine kadar kendim ödedim tarım
ssk 15 gün olan 11.07.2018 bu tarihte tekrar işe girdim hala çalışıyorum

maliyeye vergi indirimine müracat ettim mersin şehir hasanesinden heyet şeker ve hiper tansiyon 20+10 göz retinopati 15 norolaji noropati agrilar için 5 verdi yüzde 42 ye düşürdü maliye raporu ankaraya yolladı bekliyorum

engelli kimligi aldım ssk mın toplamı bu ayla birlikte 2591
bagkurum 3111

biraz uzun yazdım tam bilgi vermek adına bu şartlarla maliye onaylarsa raporumu emekli ola bilirmiyim olamazsam daha ne kadar çalışmam gerek

murat3358

Engelli 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden Bağkur (4b) statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Şartlar tamam. Bu taleple sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler...

bagkur.PNG

OturanBoğa teşekkür ediyorum raporum ankaraya 15 08 2018 de ulamış telefonla aradım saglık kurulunda diyorlar 3 ayada sonuçlanır demişlerdi bekliyorum sanırım bu günlerde çıkar

OturanBoğa
Ek 5 tarım sigortası her ne kadar isteğe bağlı ödeme türü olsa da 4A kapsamında değerlendirilir diye biliyorum.
2008 - 2018 arasında tarım sigortası ödediğini belirtiyor arkadaş. Ve verilen bilgilerden son 2520 günün fazlasının 4A kapsamında olduğu görülüyor.
Bağ-Kur'dan emekli olacağını belirtmişsiniz de, kaçırdığım bir şey mi var acaba ?

Ufukalp raporum onaylandı 10 güne maliyrden alacagım sonra sgk ya müracat adecegim bakalım onlr ne diyecek sonucu sizlerle paylacagım

malülen emeklilik

selamın aleyküm arkadaşlar bilgisi olan yardımcı ola bilirmi 2018 de vergi indirimi aldım yüzde 42 raporum sürekli onaylandı sgk
ya müracat ettim son üç buçuk yılım sgk olmadıgı için emekli olamadım 6 aydır bir tekstil firmasında işe girdim iş agır sürekli 9 saat hareket halineyim kumaş rulolarını kaldırıyorum sonunda bel fıtıgı oldum muhtemelen amalıyat olacam bu arada sag gözde yüzde 50 görme kaybı oldu malülen emeklilige müracat etsem sonuç ala bilirmiyim emekli olursam maaş düşük olur diyorlar önceki raporum şeker ve hiper tansiyondan yüzde 30 retino pati yüzde 15 ayaklarımda noropatik agrılardan yüzde 5 rapor var bel fıtııgına oran ala bilirmiyim malülen emekli ola bilirmiyim

Murat Bey merhabalar
Ameliyatınızdan sonra yeni başvuru yapabilirsiniz elbet,
Fakat cerrahi operasyon sonrası bel fıtığı düzelir değerlendirmesi yaparlar ise %13 alabilir ve süreli olabilir,
Yine de bu konuda detaylı bir araştırma yapmanızda fayda var,
Oran cetvelini iyi okuyup değerlendirme yapmanız gerekiyor veyahut en sağlıklısı muayene sırasında doktorunuza danışmalısınız.

Üst Alt