Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 SGK girişim, 3600 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

ati42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar 15/05/1997 giriş tarihim % 75 oranın da raporum var 3600 gün primim var artı yüksek pirim odenıyor ne zaman emeklı olurum ve ne kadar emekli maasım olur şimdiden teşekkür ederim

ilker kardeş verdıyın linkte özür oranına dair bilgi yokki

Emekli maaşı hesaplamasında özür oranına gerek yok ki ?

idee ozaman 621tl gibi komik bir rakam cıkıyor bunekadar dogrudur bır bılgın varmı normal emeklıden bıle az cıkıyor

ilker bey;sgk sitesi maaş hesabını mevcut yatırılan primlere göre mi yapıyor?benim anladığım 7200 güne tamamlamadan hesap yapıyor.7200 güne tamamlamak için,kalan prim eklemesini nereye yazmamız gerekir...cevabınız veya arkadaşların cevapları için şimdiden çok teşekkür ederim...hangi dönemde prim fazla ise,o döneme mi yazmamız gerekir. 2008 sonrası döneme zaten maksimum 30 gün işleyebiliyoruz...:confused:(benim 448.000 prim ödeme miktarına 1870 civarı hesap yapıyor.primlerim tamamı 2000 sonrası tavandan yatırıldı.)benim ssk girişim 1995 olduğuna göre;506 sayılı kanuna göre mi emekli olmam gerekir.aylık bağlama oranı % 60 mı olur?
[FONT=Arial Narrow]Hizmet Kütüğü[/FONT][FONT=Arial Narrow]Diğer Günler[/FONT][FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000 Öncesi[/FONT][FONT=Arial Narrow]10[/FONT][FONT=Arial Narrow]10[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000-2008/10 Arası[/FONT][FONT=Arial Narrow]2816[/FONT][FONT=Arial Narrow]2816[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2008/10 Sonrası[/FONT][FONT=Arial Narrow]1320[/FONT][FONT=Arial Narrow]1320[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT][FONT=Arial Narrow]4146[/FONT][FONT=Arial Narrow]4146

[/FONT]

Sistem nasıl hesaplama yapıyor bilemiyorum ama hesaplama emekli maaşına yakın bir hesap yapıyor. Daha detaylı öğrenmek ister iseniz SGK ya müracaat etmenizi önerebilirim.

S S K nın yanında bagkurda varsa net maaşı bulmanız çok zor.

ertuğrul bey,tamamı ssk primlerin...net maaşı hesaplamak istemiyorum zaten...sgk maaş hesaplama sitesi nasıl hesaplama yapıyor?onu öğrenmek istiyorum...çünkü mevcut primler üstünden hesaplama yapıyor,zannediyorum:confused: 7200 güne tamamlayarak hesabı nasıl yapmamız gerekir?

sürekli söylenen söz 7200 e tamamlanıyor diye ama malesef bende daha görmedim nasıl oldugunu bilen bilini ...siz onu ancak S G K ya sorun.

malülenmi vergi indirimindenmi

ilker kardes tekrar rahatsız ettım malulen emeklılık le vergı ındırımı arasın da farkvarmı siz olsanız hangısını tercıh ederdınız 1yıl bekleyıp 3760 gunlemı yoksa hemen malulenmı sımdıden tesekur ederim bızlere yol gosterdıgınız ıçın

atalay,
Malulen emeklilik ile vergi indirimi hakkı kazanıp emekli olmak farklı şeyler şu linkte gerekli açıklama mevcut.
http://www.engelliler.biz/forum/eme...-vergi-indirim-hakki-ile-emeklilik-nedir.html
Ben olsam emekli olduktan sonra çalışabiliyor isem vergi indirim hakkı alıp erken emekli olurum. Emekli olduktan sonra SGDP ödeyerek tekrar çalışma hayatına atılırım. Hem emekli maaşını hemde çalışarak hak ettiğim maaşı alırım.Biliyorsunuz ki Ülke şartlarında geçim zor zanaat!!
Engelim emekli olduktan sonra çalışmaya elvermiyor ise malulen emekli olur emekliliğin tadını çıkarmaya başlarım.

malülen emeklilik maaşımı yüksek olur yada 3760günü tamamlayıpmı yuksek olur pirimlerim yüksek ödeniyor 1300 tlden yatıyor arasındaki fark nekadar olur bir sorumdaha olacak ben suan vergi indiriminden faydalanıyorum malulen emekli olma hakkım varmı
:)

En erken ne zaman emekli olabiliyorsanız, o statüde emekli olun. Bu kadar kısa ve net. Erken emekli olmaktan daha avantajlı hiç bir şey olamaz...

bulent bey malulen emekli olma hakkım varmı suan vergıındırımde faydalanıyorum 3630 gün pirimim var

atalay bey malulen emeklı olmak zor kardes sen zaten erken yaslılık ıcınde gunune doldurmussun 16 yıl 4 ay 3760 gune tasınız sız seneye eylul gıbı gunun doluyor devamlı calısırsanaız askerlık yapmıssanız borclanarakda emeklı olursunuz emeklılık sıstemı cok farklı sen ıkıncı derece erken yaslılıkdan faydalanıyorsun bırde malulul derecede ılk kez ssk lı olmussan malulen emeklı olma sansın yok zaten calısamaz ve agır ozurlu baskasının bakımına muhtacdır denılırse ozaman malulen emeklı olursunuz basta verdıgım sartlara tabısınız

Bence de malulen emekliliğe gerek yok sizin durumunuz için. Maluliyetin tespiti için rapor süreci zordur. Madem erken Yaşlılık emekliliği için vergi indirim hakkınız vs. tamam, erken Yaşlılık emekliliğine başvurun günü gleince.

Malulen emeklilik şartları:
1- İlk sigortalı olunan tarihte maluliyeti gerektirecek işgücü kaybı bulunmamak
2- Bugün maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olmak
2- En az 1800 gün prim ve 10 yıl sigortalılık süresi bulunmak

emeklikik dilek cemi verdim

slm arkadaşlar 16 09 2013 taihinde emeklilik dilekcemi verdim maaş baglandıgında siz degerli doslarla ne kadar baglandıgını paylaşacagım 3804 günden emekli oluyorum.yüzde 75 ozur oranım var 2 ci derece vergi indiriminde faydalanıyordum 1300 tl uzerınden yatırdım pirimlerimi bakalım ne kadaar baglayacaklar

Hayırlı olsun şimdiden bir an evvel bağlanır inş güle güle harcarsınız... :)

Üst Alt